Συνάντηση με τους πρώην δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, νυν ανεξάρτητους, είχε το βράδυ της Τρίτης 3/1, στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Το κλίμα ήταν συναινετικό και σε γενικές γραμμές σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, στις σχέσεις και την επικοινωνία των δύο πλευρών, ωστόσο, όπως φάνηκε, απέχουμε, ακόμη, αρκετά, από κάποια κοινή συμφωνία, που θα σημάνει την επιστροφή των ανεξάρτητων στο συνδυασμό της πλειοψηφήσας παράταξης και την κρίσιμη υπερψήφιση του προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος 2017, την ερχόμενη Κυριακή 8/1, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παρόντες, στη συνάντηση, ήταν 13 (απουσίαζαν, δικαιολογημένα οι Θ. Παπαγεωργίου & Δ. Ζάκης). Κείμενο που συνέταξε ο Φ. Ζυγούρης (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) και ο Μιλτιάδης Ζορμπάς (ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος), αναγνώσθηκε και δόθηκε στο δήμαρχο, ζητώντας, από τον τελευταίο, να αποδεχτεί, πλήρως, τα γραφόμενα, ώστε να λυθούν οι διαφορές – παρεξηγήσεις και να υπάρξει μια νέα αρχή, τόσο για το καλό της παράταξης, όσο και για το δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Το κείμενο, σε γενικές γραμμές, εμπεριείχε μια σειρά από αιτήματα, των ανεξάρτητων, για το πώς θα πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, προτάσσοντας, ως βασικό κριτήριο, τη συλλογικότητα, την ενημέρωση, από το δήμαρχο, στους συμβούλους, καθώς κι άλλα ζητήματα, που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς του δημάρχου απέναντι στους συνεργάτες του (δημοτικούς συμβούλους). Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κείμενο, με αρκετά σημεία, αντίστοιχου περιεχομένου, με εκείνο, που είχε δοθεί προ μηνών, ως τελεσίγραφο, στο δήμαρχο, λίγο πριν σημειωθούν οι ανεξαρτητοποιήσεις.

Ο Α. Κοσματόπουλος, έδειξε να αποδέχεται ένα μεγάλο μέρος των προαπαιτούμενων, ώστε να καμφθούν όλα τα εμπόδια και οι δυστοκίες, ωστόσο, διαφώνησε με κάποια απ’ αυτά, τα οποία θα κληθούν, όλοι μαζί, να τα επαναπροσδιορίσουν και πάλι, σε νέα συνάντηση, το μεσημέρι της Πέμπτης (5/1).

Αν, εν τέλει,  δεν τα βρουν και καταψηφιστεί, εκ νέου, ο προϋπολογισμός, πληροφορίες, του Kozan.gr, αναφέρουν πως, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φ. Ζυγούρης, προτίθεται να υποβάλλει την παραίτησή του, θέτοντας ταυτοχρόνως και θέμα παραίτησης του δημάρχου, εξελίξεις που θα φέρουν το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, από άποψη αυτο-διοίκησης, σε κατάσταση διάλυσης.

kozan.gr