Πτολεμαΐδα: Ένα Μουσείο και μια ταβέρνα για τον Στέλιο Καζαντζίδη

12 Οκτωβρίου 2017
12:52

Ένα υποτυπώδες, μικρό, Μουσείο αφιερωμένο στον αείμνηστο Στέλιο Καζαντζίδη έχει δημιουργήσει στο κτήμα του στην Πτολεμαΐδα ο Δημήτρης Τσακιργιαννίδης, ενώ όνειρο του παραμένει η λειτουργία μιάς ταβέρνας, στο όνομα του σπουδαίου τραγουδιστή, όπου θα προσέρχονται φτωχοί συνάνθρωποι μας, θα τρώνε και θα πίνουν δωρεάν. Φωτογραφίες, βιβλία, φυλλάδια, δίσκοι 45 στροφών, κοσμούν το χώρο του μικρού  Μουσείου, ενώ, σε περίοπτη θέση έχει τοποθετηθεί το αριθμημένο  μετάλλιο, που συνοδεύεται από πιστοποιητικό και φέρει την υπογραφή της Βάσως Καζαντζίδη, ακριβό απόκτημα κατά τον κάτοχο του, γιατί, είναι λίγοι, όπως αναφέρει,  που αξιώθηκαν της τιμής αυτής. Οι ιδιοκτήτες των κτημάτων,  που άτυπα έδωσαν το όνομα του Θρύλου του Λαϊκού τραγουδιού  στον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από εκεί, ζητούν με αίτημα τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας να μετονομασθεί και επισήμως η οδός αυτή- Δ΄ τομέας – σε Στέλιου Καζαντζίδη. Όσο για την λειτουργία της ταβέρνας χρειάζονται χρήματα και εθελοντές

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.