Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», ευχαριστεί θερμά τους χορευτές του που συμμετείχαν στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης παρελαύνοντας με σημαία 105 ετών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για ακόμα μια φορά αισθάνεται ότι επιτηδευμένα ο σύλλογος μας παραγκωνίζεται από μεριάς του Δήμου Βοΐου.

Συγκεκριμένα θέλουμε να επισημάνουμε κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την επίσκεψη της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας και φυσικά δεν περιμένουμε απαντήσεις.

1. Γιατί ο Σύλλογος μας όπως και άλλοι σύλλογοι δεν κλίθηκαν να παραστούν  κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

2. Δεν διαφωνούμε με την παρουσία συγκεκριμένου μη Σιατιστινού Συλλόγου στην εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, αλλά εκφράζουμε την πικρία και την απορία μας διότι δεν παρέστη το τμήμα του συλλόγου μας με τις παραδοσιακές φορεσιές και τη σημαία της ελευθερίας όπως και άλλοι τοπικοί σύλλογοι, αν και η πόλη μας γιόρταζε τα ελευθέρια της.

Η πόλη μας ήταν ο οικοδεσπότης που φιλοξενούσε όλους τους άλλους.

Με την ανακοίνωση μας αυτή πιστεύουμε απολύτως ότι διερμηνεύουμε και τα συναισθήματα όλων των Σιατιστινών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο Σύλλογο μας, σχολιάζοντας αρνητικά την παράβλεψη αυτή της οργανωτικής επιτροπής του Δήμου.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

 

https://siatista-info.blogspot.com/2017/11/blog-post_22.html