kozan.gr: Ακυρώθηκε απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Γρεβενών, που ανέθετε την εκτέλεση έργου, σε εταιρεία στην οποία μετέχει ως μέλος του Δ.Σ., μέλος της Οικονομικής Επιτροπής – Συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιµωρείται µε την ποινή της αργίας ο δημοτικός σύμβουλος που μετέχει σε τέτοιες αποφάσεις εφόσον έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον, αναφέρει η Αποκεντρωμένη στην απόφασή της, που αποκαλύπτει το kozan.gr

10 Νοεμβρίου 2017
14:00
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, που αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, στην ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γρεβενών για την ανάθεση του έργου ‘Συντήρηση σχολικών υποδοµών του ∆ήµου’», συνολικού προϋπολογισµού 6.982,19 € µε ΦΠΑ, σε εταιρεία στην οποία, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Πέτρου Χρήστος (Aντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού) εμφανίζεται να είναι και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε το έργο,  προχώρησε, σήμερα 10/11/2017, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης της “Αποκεντρωμένης”, που προκύπτει από το σώµα της υπό έλεγχο απόφασης της Ο.Ε. του Δήμου Γρεβενών, ο κ. Πέτρου Χρήστος (τακτικό µέλος της Οικονοµικής Επιτροπής), µετείχε στη συζήτηση για την λήψη της εν λόγω απόφασης, ενώ όπως προκύπτει από τον έλεγχο του καταστατικού της εταιρείας (ΦΕΚ 4384/τ. ΑΕ/17-7-2013), ο ίδιος είναι και µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της εταιρείας αυτής ……………, στην οποία ανατέθηκε µε απευθείας ανάθεση η εκτέλεση του έργου «Συντήρηση σχολικών υποδοµών του ∆ήµου» . Μάλιστα χαρακτηριστική είναι και η επισήμανση: “∆ηµοτικός σύµβουλος δεν µπορεί να µετάσχει στη συζήτηση ενός θέµατος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δηµοτικού συµβουλίου ή να συµµετέχει σε γνωµοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωµοδοτούν για θέµα που θα εισαχθεί στο δηµοτικό συµβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθµό εξ αίµατος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συµφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο δημοτικός σύµβουλος που έλαβε µέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιµωρείται µε την ποινή της αργίας, σύµφωνα µε τα άρθρα 142 και 143».

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Πέτρου, ο ίδιος ανέφερε ότι προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος και λανθασμένα έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Γρεβενών. Επίσης, μας είπε ότι εδώ και καιρό έχει καταθέσει αίτηση παραίτησης από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά σημεία της απόφασης της Αποκεντρωμένης, για την ακύρωση της απόφασης της Ο.Ε. του δήμου Γρεβενών, που αναμένεται να συζητηθούν:

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.