Την πρόταση συνταξιούχοι και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, τοπική κοινωνία, Αυτοδιοικητικοί κ.ά. να αναλάβουν δράση και να αγοράσουν αυτοί (μέσω μιας συνεταιριστικής πολυμετοχικής εταιρίας λαϊκής βάσης) το 40% των λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, το «κομμάτι» δηλαδή που τίθεται προς πώληση, εξέφρασε μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Δακής.

Ο ίδιος χαρακτηριστικά τοποθετούμενος επί της πρότασής του αυτής, είπε: «Εφόσον θέλουμε να είμαστε εμείς κύριοι στον τόπο μας, δεδομένου ότι δεν μπαίνει υπό αίρεση η διαδικασία ξεπουλήματος του 40% των λιγνιτικών μονάδων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτείνω να αγοράσουμε εμείς αυτό το κομμάτι. Προτείνω πολύ καθαρά να γίνει μια πολυμετοχική συνεταιριστική εταιρία λαϊκής βάσης, να γίνουμε αφεντικά στον τόπο μας».

Μάλιστα,  άσκησε δριμύ κατηγορώ κατά των χειρισμών της Περιφερειακής Αρχής και των Βουλευτών στο θέμα της ΔΕΗ, επικρίνοντας μάλιστα τα συλλαλητήρια που πρόκειται να γίνουν σε Φλώρινα κ.ά. θεωρώντας πως πρέπει να δοθεί αγώνας στην Αθήνα.

«Η έλλειψη αντίδρασης είναι παροιμιώδης. Αλήθεια πιστεύει κάποιος, ο κ. Καρυπίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι Βουλευτές πιστεύουν ότι κάτι θα γίνει; Τίποτε. Κοροϊδευόμαστε. Θέλουν συλλαλητήριο στη Φλώρινα μέσα στο χειμώνα. Ο αγώνας πρέπει να γίνει στην Αθήνα. Ξεπουλιούνται ζωτικά συμφέροντα της κοινωνίας μας», είπε.

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr