Με την εξέταση της Προέδρου (2010-2015) του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού, συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

– «Το ΚΕΕΛΠΝΟ τι σχέση έχει με όλα αυτά, κα μάρτυρα;» ρώτησε ο βουλευτής κ. Θεοφύλακτος.
– «Έλα ντε!» η αυθόρμητη απάντηση της επί 5 έτη Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κας Κρεμαστινού…
– «Σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπεται η λήψη δανείου, σαν πόρος», τόνισε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Θεοφύλακτος.
«Δεν μπορώ να σας απαντήσω«, είπε η κα Κρεμαστινού και συμπλήρωσε «πάντως υπήρχαν εγκρίσεις της Τράπεζας και του Υπουργού».
«Μα και σε άλλα δάνεια υπήρχαν εγκρίσεις», επέμεινε ο κ. Θεοφύλακτος «αλλά σήμερα παραπέμπονται για κακουργήματα, π.χ. ο κ. Ψυχάρης και τα τραπεζικά στελέχη που τα ενέκριναν».
– «Ο κ. Λοβέρδος, τότε Υπουργός Υγείας, με αυτά τα 20εκ ευρώ, στην ουσία έκανε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τις προσλήψεις και τις δαπάνες που ήθελε να κάνει απευθείας ως Υπουργός Υγείας και δεν μπορούσε», ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος και η κα Κρεμαστινού δεν το αρνήθηκε.
– «Τα 20εκ. ευρώ που περίσσεψαν από το δάνειο των 200 εκ. ευρώ για τα εμβόλια, γιατί δεν τα επιστρέψατε για να μην τα πληρώνουμε τώρα;», ρώτησε ο κ. Θεοφύλακτος, αναφερόμενος στη σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ.
– «Γιατί δεν ελέγξατε εάν ο ΟΚΑΝΑ έπραξε αυτά για τα οποία θα έπαιρνε τα 20εκ ευρώ»;  Ερωτήσεις, στις οποίες υπήρξε η εκκωφαντική σιωπή της κας Κρεμαστινού.
«Η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που υπήρχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οδηγεί και σε μεγαλύτερη ευθύνη, ιδίως τώρα που υπάρχουν ευρήματα κατάχρησης της εμπιστοσύνης αυτής», σχολίασε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.
Οι εργασίες της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Επιτροπής συνεχίζονται.