Σύλλογος Εργαζομένων “Μαμάτσειου” Νοσοκομείου Κοζάνης & Κέντρων Υγείας: “Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής κρέμεται από μια κλωστή”

27 Νοεμβρίου 2017
13:34

Η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής μιας επιβαρυμένης ατμοσφαιρικά περιοχής όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αποτελεί όρο απαράβατο για την παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης.

Η πρόσφατη συνέντευξη – έκκληση του Διευθυντή κ. Λαμπρόπουλου Στέλιου μόνο ως κραυγή αγωνίας πρέπει να εκληφθεί από όλους τους αρμόδιους παράγοντες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.

Σήμερα στην καρδιολογική κλινική υπηρετούν μόλις 2 μόνιμοι καρδιολόγοι και 2 επικουρικοί των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2018, ενώ ένας εξ αυτών βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας αφού παραμένει απλήρωτος λόγω άρνησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει εντάλματα πληρωμής πέραν της διετούς περιόδου συμβάσεως. Σημειώνουμε ότι εκτός από τα παραπάνω οι καρδιολόγοι της κλινικής δεν έχουν πάρει τις κανονικές τους άδειες ούτε τα προβλεπόμενα ρεπό για το 2017, με συνέπεια να έχουν φτάσει στα όρια υπερκοπώσεως, ενώ για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσιου» Νοσοκομείου Κοζάνης απαιτείται η παρουσία 5 καρδιολόγων.

Εκτός όμως από τις τρομακτικές ελλείψεις γιατρών στην καρδιολογική κλινική, υπάρχουν και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού ενώ απαιτείται η παρουσία 16 νοσηλευτών – τριών, σήμερα υπηρετούν μόλις 13 εκ των οποίων ένας νοσηλευτής πρόκειται να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο λόγω ολοκλήρωσης της εννεάμηνης σύμβασής του, δεύτερη νοσηλεύτρια πρόκειται να κάνει χρήση άδειας ανατροφής τέκνων, ενώ τρίτη νοσηλεύτρια βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 σε αναρρωτική άδεια.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι η λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του «Μαμάτσιου» Νοσοκομείου Κοζάνης κρέμεται από μια κλωστή με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς προεξάρχοντος του Υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου, να σκύψουν άμεσα στο πρόβλημα και να δώσουν ταχύτατα λύση για να μη θρηνήσουμε θύματα λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Ντέντης Δημήτριος Σταμάτη Θεοδώρα

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.