kozan.gr: Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, εις βάρος του δήμου Κοζάνης, για καταβολή αποζημίωσης ύψους 1000 ευρώ, σε συμπολίτισσά μας που τη δάγκωσε αδέσποτος σκύλος το 2012

5 Δεκεμβρίου 2017
15:29

Την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 1000 ευρώ, από το δήμο Κοζάνης σε συμπολίτισσά μας που τη δάγκωσε αδέσποτος σκύλος, το 2012, στην οδό Δημοκρατίας στην Κοζάνη, επέβαλε με απόφασή του το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κοζάνης. Το θύμα που είχε δεχτεί δάγκωμα στο πόδι, μετέβη στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου της είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και λίγες μέρες μετά είχε καταθέσει μήνυση κι αγωγή κατά του δήμου Κοζάνης.

kozan.gr

34 σχόλια

  • Μονο 1000€?? Βαλτε προστιμο 10.000€ κ θα δουν πως μαζευουν τ αδεσποτα εν μια νυκτι κ δε θα τους φταινε οι αλλοι που εκδικουνται ταχα μου το Δημαρχο μ αυτον τον τροπο..

    • Οι ευθύνες των δημοτικών αρχών – πρώην ,νυν και επόμενων είναι δεδομένες.Μεγαλύτερη είναι η ευθύνη όσων παρατάνε τα σκυλιά τους,όταν τα βαρεθούν.

  • να βγει και και να μας πει με ανακοίνωση ο κυριος μαλουτας το τη ειχε γινει εκείνο το διάστημα και οχι μονο να καταγγέλλει τον δημο και τον Ιωαννίδη

    • Εσύ ρε φίλε (τρείς και κατούρα) τι έχεις πάθει και σε κάθε σχόλιο για οποιοδήποτε θέμα, είσαι με τη Δημοτική αρχή; Έχεις λαμβάνειν; Τίποτα άλλο δεν έχεις να κάνεις απ΄το να περιμένεις να σχολιάσεις αρνητικά το κάθε άρθρο που αναφέρεται στην προηγούμενη αρχή;

        • Μάλλον βρίσκεσαι ..εν τρικυμία.
          Μάθε πρώτα να γράφεις και μετά να σχολιάζεις….Τοτες και εάν ….σε αρέσει. Που παίρνεις σβάρνα το kozan.gr και λιβανίζεις με σχόλια σε κάθε άρθρο τον φανταστικό σου Δήμαρχο.

          • το αληθεια είναι πικρή σαν τον καφε τον σκέτο ντιοτι μάθατε να τον πίνετε αρκετά γλυκό .??

  • Πολύ καλά έκανε η κυρία και καλοφάγωτα.Πρέπει ν αλάξει το θεσμικό πλαίσιο.Δέν είναι δυνατόν το λόμπι των δήθεν ζωώφιλων να γράφει τους νόμους, να καταπιέζονται και να κακοποιούνται οι πολίτες οι οποίοι θα πληρώνουν κι απο πάνω για να αποζημιωθούν οι πιο άτυχοι συμπολίτες.Γίνεται χαμός σ ολη την Ελλάδα με τα σκυλιά.Να ζητήσουν οι δήμαρχοι αλλαγή του νόμου.

    • Συμφωνω απόλυτα μαζι σου!!! ο αντικαπνιστικος νομος δεν εφαρμόζεται χρονια τωρα, αλλα αν πειράξεις σκύλο σε ξέσκισαν με τους νομους τους!!!

  • Ωραία τα λέτε όλοι!
    Και εγώ θέλω να καθαρίσει η πόλη και να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο….ΑΛΛΑ σκέφτηκε κανένας αυτά τα έρμα τα σκυλάκια τι θα απογίνουν;
    Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω 🙁

    • Σκέψου πρώτα τι θα απογίνουν τα έρμα τα παιδάκια που πεινάνε, τις έρμες τις οικογένειες που χρωστάνε και για τα σκυλάκια έχει ο Θεός

        • ποιος μίλησε για άστεγους? μόνο οι άστεγοι πεινάνε? δεν πας καθόλου καλά…
          και τα σκυλιά θα βρουν να φάνε εκτός αν καλόμαθαν να τα ταίζουν κάτι σκυλόζωοι.

      • Τι λογική είναι αυτή… «έχει ο Θεός για τα σκυλάκια»;;;;;
        Αφού λοιπόν έχει για τα σκυλάκια σίγουρα θα έχει και γι’αυτους που χρωστάνε! Όποτε δεν πρέπει να σκεφτόμαστε κανέναν,γιατί απλά ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!
        Εγώ θα πω μόνο….. δώσε για να σου δώσουν!!!!
        Καλή συνέχεια

    • για το τι θα απογίνουν τα χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας που βρίσκονται στα ιδρύματα ούτε που σου περνάει απο το μυαλό?????

  • Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι όσοι δέχτηκαν -και θα δεχτούν- επιθέσεις από αδέσποτα, μπας και ξυπνήσει ο δήμος και μαζέψει τα αδέσποτα.
    Εγώ θα ζητούσα περισσότερα χρήματα.

  • αν ο κοσμος αρχισει να γιουχαρει πρωην κ νυν Δημαρχοαρχοντες τοτε θα καταλαβουν…

    Μηπως κ φιλοτιμηθουν τελικα να μαζεψουν τα αδεσποτα!!

    Ιωαννιδης, ο αορατος δημαρχακος…

  • Αυτό που συμβαίνει με τα αδέσποτα δεν έχει προηγούμενο. Περνάς απ΄την πλατεία με αγροτικό και σε κυνηγάνε γαυγίζοντας λές και περνάς από κανένα μαντρί και όχι μπροστά από το Δημαρχείο. Πάς σε μαντρί και δεν βρίσκεις σκύλο γιατί μαζεύτηκαν όλα στην πόλη.
    Πιθανόν να ψηφίσουν στις δημοτικές και να γαναβγεί ο Ιωαννίδης…..Πού ξέρεις…

  • Όλοι “γαυγίζετε” εδώ, όπως και σε κάθε άλλο post που αφορά τα αδέσποτα! Όλοι κατηγορείτε τους άλλους, αλλά κανένας δεν δείνει καμμιά απάντηση στο πρόβλημα που υπάρχει.

    — ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ. —

    Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι δεν είναι επιθυμητό να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανάμεσα στα ανυπεράσπιστα μικρά παιδιά μας, ζώα άλλου είδους εκτός από το ανθρώπινο είδος! Όπως και σε κανενός είδους αγέλη, τα μέλη της, δε θα επέτρεπαν ποτέ σε ζώα άλλου είδους να κυκλοφορούν ανάμεσά τους. Αυτό είναι φυσική απόρροια της αυτοσυντήρησης του κάθε είδους. Όμως το ανθρώπινο είδος, θέλω να πιστεύω, ότι έχει απαγγιστρωθεί από τα ζωώδη ένστικτά του και ότι έχει εξελειχθεί σε ένα πιο κοινωνικό ον, που δέχεται τη διαφορετικότητα του κάθε είδους. Εξαιτίας αυτής της κοινωνικότητας και της αριθμητικής υπεροχής του, μπορεί πλέον ο άνθρωπος να διαμορφώνει το περιβάλλον όπου ζει, να το κάνει πιο ασφαλές για την επιβίωσή του και να επιβάλλει τη θέλησή του αυτή στα άλλα είδη. Το ερώτημα, δηλαδή, για το οποίο όλοι μας “γαυγίζουμε”, δεν είναι άλλο από ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ με τον οποίο θα επιβαλλόμαστε στα άλλα είδη. Η επιβολή αυτή του ανθρώπου, θα γίνεται με γνόμωνα το σεβασμό στη ζωή του κάθε είδους ή όχι; Ο άνθρωπος ώς το κυρίαρχο πλέον ον, θα πρέπει να σέβεται και να προστατεύει τη ζωή των άλλων ειδών ή όχι;

    Ας αναλλογιστούμε πρώτα τα παραπάνω, και ας αποφασίσουμε πρώτα τι είδους άνθρωποι θέλουμε να είμαστε! Έπειτα, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους και οι λύσεις θα γίνουν πιο ξεκάθαρες!

    • το πρόβλημα που υπάρχει δεν είναι μόνο
      — ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ. —
      αλλά και οι επιθέσεις στους πολίτες, εσκεμμένα όμως τις παραβλέπεις και δεν κάνεις καμία αναφορά, παρά μόνο για τα αδέσποτα μιλάς. ας νοιαστούμε πρώτα για το είδος μας που τόσο περίτεχνα παραγκωνίζεις και υποτιμάς και μετά μπορούμε να δούμε τι θα κάνουμε και με τα αδέσποτα.

    • κος Λάζαρος , μήπως εισια και συ μέλος της φιλοζωικής??? αν ήθελα να βρίσκομαι αναμεσα σε ζώα θα πηγαινα στο χωριο σου!!!!

  • Στην Αθήνα δεν είδα να θίγονται οι ζωοφιλοι που πιάστηκαν Πακιστανοί να μαζεύουν σκυλιά και να τα τρώνε! Ή μήπως τους έβαλε ο δήμος για να εξαλείψει το πρόβλημα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά πάντοτε και για όλα τα ζητήματα!

    • Ούτε οι ελεγκτές τους κάνουν έλεγχο για εισιτήριο στα ΜΜΜ.
      Στην Κορέα, στην Κίνα και αλλού τα τρώνε αλλά ούτε εκεί διαμαρτυρήθηκε κανένας σκυλόζωος.

  • Το θέμα είναι πως τα 1.000 Ευρώ τα πληρώνει ο Δήμος, δηλαδή εμείς. Κανονικά πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν καμπάνες στους φιλόζωους και τον φιλόζωο νομοθέτη που έκανε αυτόν το τρομερό νόμο, μοναδικό στην Ευρώπη. Σε όλες τις χώρες αν δεν υιοθετηθεί από υπεύθυνο ιδιοκτήτη ένα αδέσποτο εντός χρονικού ορίου θανατώνεται. Μόνο εδώ το αμολάμε ξανά και ξανά στους δρόμους για να γεννοβολάει και να δαγκώνει πεζούς. ΕΛΛΑΔΑΡΑ.

  • Ολοι οσοι γράφετε φανταζομαι δεν έχετε διαβασει το νομο. Δεν ειναι θεμα εμπαθειας η συμπαθειας στον εκαστοτε δημαρχο αλλα κουλτουρας που διαμορφωνει αυτος ο νομος. Εχει δημιουργησει αντιπαραθεσεις στην κοινωνια χωρις λογο. Στο συνολο της ευρωπης ειναι μοναδικος!! Και αυτο εγινε για την ψηφο των σωματειων (για ακομα μια φορα)!! Φανταζομαι πως μονο στη χωρα μας αγαπαμε τα ζωα.. οι υπόλοιποι προφανως τα μισουν και τα κανουν “μπριζολακια”.. για ακομα μια φορα παλι κουβεντα καφενειου κανουμε στη χωρα αυτη..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.