H Β’ τάξη του Γυμνασίου Κρόκου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Κοζάνης στη Νέα Νικόπολη

7 Δεκεμβρίου 2017
09:04
Κανένα σχόλιο

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κρόκου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Κοζάνης στη Νέα Νικόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα αναπηρίας, η καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας και η συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων με επιδίωξη τη συνειδητοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ζωή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Σουλτάνα Βασιλειάδου για τη λειτουργία και τις δράσεις του σχολείου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του: την αίθουσα οικονομίας, αυτόνομης διαβίωσης, το γυμναστήριο, το θερμοκήπιο. Στη συνέχεια του προγράμματος χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο για τις διάφορες μορφές αναπηρίας, σε βιωματικά παιχνίδια, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας, αντάλλαξαν δώρα, χόρεψαν και αλληλεπίδρασαν με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξαν και για τη φιλοξενία στο άρτια εξοπλισμένο και με αγάπη οργανωμένο σχολείο τους. Οι μαθητές μας μετά την επίσκεψη αυτή, που την αξιολόγησαν θετικά, αποκόμισαν μια πολύτιμη εμπειρία, ένα μάθημα ζωής σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Κρόκου

Παπακώστα Αγνή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.