Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κρόκου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ Κοζάνης στη Νέα Νικόπολη στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων για την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα αναπηρίας, η καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας και η συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων με επιδίωξη τη συνειδητοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία και την κοινωνική ζωή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ενημερώθηκαν από τη διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Σουλτάνα Βασιλειάδου για τη λειτουργία και τις δράσεις του σχολείου και ξεναγήθηκαν στους χώρους του: την αίθουσα οικονομίας, αυτόνομης διαβίωσης, το γυμναστήριο, το θερμοκήπιο. Στη συνέχεια του προγράμματος χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο για τις διάφορες μορφές αναπηρίας, σε βιωματικά παιχνίδια, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας, αντάλλαξαν δώρα, χόρεψαν και αλληλεπίδρασαν με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξαν και για τη φιλοξενία στο άρτια εξοπλισμένο και με αγάπη οργανωμένο σχολείο τους. Οι μαθητές μας μετά την επίσκεψη αυτή, που την αξιολόγησαν θετικά, αποκόμισαν μια πολύτιμη εμπειρία, ένα μάθημα ζωής σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Κρόκου

Παπακώστα Αγνή