kozan.gr: Κοζάνη: «Ξαναζωντάνεψε» ο λόγος και η προσωπικότητα του μακαριστού Διονυσίου Ψαριανού στην εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 20χρόνων από το θάνατο του (Φωτογραφίες & Βίντεο)

10 Δεκεμβρίου 2017
13:03

Ο Δήμος Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας & Μέριμνας διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη, εκδηλώσεις Μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλίες υπό το συντονισμό του κ. Απόστολου Παπαδημητρίου.

«Ο λόγος και τα πράγματα της Εκκλησίας κατά το μακαριστό Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο», Δέσπω Αθ. Λιάλιου, π. Αντιπρύτανις Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Το κηρυκτικό έργο του Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου», Σταύρος Ζουμπουλάκης Συγγραφέας – Πρόεδρος Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας

Ο Διονύσιος Ψαριανός και ο Θ. Βαλτινός ως «Νέοι» και «Γέροντες» ομού», Βασίλης Π. Καραγιάννης, συγγραφέας – εκδότης “Παρέμβασης”

«Αναδιφήσεις στη συλλογή χειρογράφων εκκλησιαστικής μουσικής του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανού», Δημήτριος Σκρέκας, Δρ. Βυζαντινής φιλολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης

«Ζώντας με τον “παππού” Διονύσιο», Παναγιώτης Δημόπουλος, Μουσικός – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος ΚΔΒΚ.

Παρουσίαση Εκκλησιαστικών ύμνων που συνέθεσε ο Μακαριστός Διονύσιος Ψαριανός, από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι«, με Χοράρχη τον πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, κ. Αναστάσιο Καγκαρά.

7 σχόλια

  • Η τ. Αντιπρυτανης Δ. Λιαλιου κι ο δρ. Δ. Σκρεκας αξιολογοτατοι, με δυνατο λογο και ποιοτικοι. Σοβαρο ανθρωπινο δυναμικο για το δημο μας. Η Κοζανη που τοσο “λατρεψε” τον επισκοπο Διονυσιο Απούσα! Πενηντα ανθρωποι στην εκδηλωση και δεκα στο τρισαγιο.

  • Και το βραδυ συνεχιστηκε η τιμητικη εκδηλωση στον επισκοπο Διονυσιο με τους ” Μαίστορες της Βυζαντινής Τέχνης” μεσα απο μια μεγαλειωδη και σπανια εκτελεση υμνων. Ο Χοραρχης και ακαδημαικος μας προλογιζε το καθε κομματι τοσο λυρικα επεξηγωντας κειμενο, μελωποιηση, ηχητικη προσομοιωση εξαιρετα. Μας μαγεψαν! Ολοι χωρις ανασα , ακινητοι παρακολουθουσαμε αφωνοι! Αξιοι οργανωτες και εκτελεστες! Μπραβο γιατι ηταν στο επιπεδο που αρμοζε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.