O Μανώλης Στεργίου για την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού να μην υπάρξει αύξηση στα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στην Δ.Ε. Βελβεντού

13 Δεκεμβρίου 2017
07:38

Με πολλή επιμονή και προσπάθεια και με μια δυναμική και μαζική παρουσία βελβεντινών, πείσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Καλλικρατικού Δήμου να αναλογιστεί το αυτονόητο και να αποφασίσει. Ότι δηλαδή δεν μπορεί το Βελβεντό να είναι μόνιμα ριγμένο. Οι νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών στις άλλες δημοτικές κοινότητες εκτός Βελβεντού, προλαμβάνουν-ελπίζουμε-το μεγάλο έλλειμμα της επόμενης χρονιάς πάνω στα ανταποδοτικά τέλη, που θα δημιουργούνταν αν δεν γίνονταν αυτές οι αυξήσεις.

Βέβαια το θέμα δεν έκλεισε. Απομένει να δουμε τι θα γίνει με το μεγάλο έλλειμμα του Καλλικρατικού Δήμου των 1.268.000 € που δημιουργήθηκε στα επτά προηγούμενα χρόνια, που ως ένα βαθμό καλύφθηκε από το πλεόνασμα του Βελβεντού. Αν δεν ήταν τα πλεονασματικά 900.000 € του Βελβεντού από το 2011 ως το 2017, το έλλειμμα θα ξεπερνούσε τα 2.000.000 €.

Παρόλο που είχαμε θέσει το θέμα το 2012, ουδείς ευαισθητοποιήθηκε. Κι αν δεν ήταν και οι τελευταίες κινητοποιήσεις μας, θα συνέχιζαν το ίδιο βιολί. Ας υποθέσουμε ότι σήμερα μπήκε ένας κάποιος φραγμός. Επίσης όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη υπάρχει και το άλλο θέμα του χρέους του Καλλικρατικού Δήμου προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ που ξεπερνάει το 1.000.000 € και ποιος ξέρει ποιες ακόμα τρύπες υπάρχουν για κάλυψη, που θα βγαίνουν στη δημοσιότητα μέρα τη μέρα.

Εδώ είμαστε όμως καιροφυλακτώντας…

2 σχόλια

  • Σύμφωνα με όσα ακούσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, τα ανταποδοτικά τέλη του Βελβεντού είναι απολύτως ισοσκελισμένα.
    Δεν υπάρχει πλεόνασμα.
    Οι οφειλές δημιουργήθηκαν από την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τα αντλιοστάσια ύδρευσης(και όχι από τον φωτισμό) των άλλων δημοτικών ενοτήτων.
    Το χρέος των 1,26 εκ.ευρώ δημιουργήθηκε γιατί η δημοτική αρχή δεν βεβαίωσε και δεν εισέπραξε τα τέλη ύδρευσης για τα έτη 2015, 2016, 2017 που φθάνουν τα 2,2 εκ. ευρώ και φυσικά δεν πλήρωσε στην ΔΕΗ το αντίστοιχο τίμημα.

  • έτσι σε βολεύει να τα παρουσιάζεις 14.14 (κ. Κωνσταντόπουλε);;;

    για το ότι τα 4 χρόνια της θητείας σου επέτρεψες οι βελβεντινοί να πληρώνουν 40% περισσότερο απ΄τους Σερβιώτες για ίδιες Υπηρεσίες (δημοτικό φωτισμό και καθαριότητα) δεν μπαίνει στην ως άνω “ενημέρωση”;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.