Εορδαία: Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στη Βλάστη

29 Δεκεμβρίου 2017
13:54

To  Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης αναβιώνει για δεύτερη χρονιά, ανήμερα της 1ης του έτους, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, προσκαλώντας όλους να ανηφορίσουν στην γραφική κοινότητα της Εορδαίας, να μεταμφιεσθούν και να έχουν ενεργό συμμετοχή στο δρώμενο.  Αμέσως μετά την απόλυση της εκκλησίας, οι ομάδες των μεταμφιεσμένων, με τη συνοδεία της ορχήστρας « Γιούμπουρα» θα περιέλθουν τις γειτονιές του χωριού, χτυπώντας με τις ξύλινες ράβδους τις πόρτες των σπιτιών, θα πουν τα κάλαντα, θα δεχθούν κεράσματα, θα πάρουν και θα δώσουν ευχές για να κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία της Βλάστης και να ξεκινήσει το γλέντι. Θα σατυρίσουν τον χρόνο που έφυγε και θα καλωσορίσουν  το 2018

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

2 σχόλια

  • Γουρνοχαρές, Τρανοί χοροί, κλαδαριές, χοροί μανουριου, δούμπεια, πανηγύρια, γιορτές της γης και τρικυμία εν κρανίω…ουκ εν τω πολλώ το ευ..σύντροφοι. Και νομίζω ότι ο απολογισμός των τελευταίων ετών λέει το ίδιο. Κάντε ένα reset κάποια στιγμή και ανατροφοδότηση. Φιλικά, ένας ”ξένος”, αλλά θαυμαστής της Βλάστης.

    • Κύριε ανώνυμε. … Αυτά που λέτε τα λέγεται από μικρός? Η τωρα αρχίσατε να τα λέτε? Ο μηδενισμός είναι πολύ εύκολο πράγμα…. το reset δεν το καταλαβαίνω ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.