Σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών κι εργαζομένων την Δευτέρα 8 Γενάρη 2018 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης στις 8 μμ για απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που περιέχει νέα αντεργατικά μέτρα

Εργαζόμενοι

Αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά ο κοινός βηματισμός του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης – εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουν ψηφίσει χειροπόδαρα όλα τα μνημόνια, των δυνάμεων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό συνδικαλισμό στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι η συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δεν υπηρετεί τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων της και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, οργανώνοντας τον αγώνα από τα κάτω, αλλάζοντας τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Η Γραμματεία Κοζάνης του Π.Α.ΜΕ καλεί σε σύσκεψη εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους την Δευτέρα 8 Γενάρη 2018 και ώρα 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης με θέμα την οργάνωση της αντίδρασης της εργατικής τάξης την ημέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο και τη συμβολή μας στην επιτυχία της 24ωρης απεργίας που ήδη μια σειρά από Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία αποφάσισαν για την ημέρα που η κυβέρνηση θα το πάει για ψήφιση στη Βουλή.

Συνάδελφοι

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει “φως στο τούνελ” για τους εργαζόμενους, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, το χώρο που αποτελεί πηγή κερδοφορίας.

Η εργατική τάξη, πρέπει να απαντήσει μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα ακυρώσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

  1. Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ. Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  2. Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  3. Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  4. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και η βαριά φορολογία των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.