Τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Παπαδημητρίου, στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Κώμη Κοζάνης (του Ζ. Παπαδημητρίου)

8 Ιανουαρίου 2018
09:37
Κανένα σχόλιο

Τελέσθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 το 40ήμερο μνημόσυνο του πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Παπαδημητρίου, στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στην Άνω Κώμη Κοζάνης.

Γεννημένος το 1928 από ιερατική οικογένεια – πατέρα, παππού και προπάππου ιερείς – ο Παπαδημήτρης μεγάλωσε και γαλουχήθηκε σε ένα εκκλησιαστικό περιβάλλον, και φυσικά και αβίαστα συγκαταλέχθηκε στο σώμα των ιερέων της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης.

Χειροτονήθηκε το 1961 από τον μακαριστό μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κυρό Διονύσιο και δίπλα σε αυτόν τον μεγάλο ιεράρχη διδάχθηκε – όπως και πλειάδα άλλων ιερέων – τη γνήσια ορθόδοξη πίστη, και βίωσε το ορθόδοξο φρόνημα. Φοίτησε από το 1961 έως το 1963 στην Ανωτάτη Ιερατική Σχολή Θεσσαλονίκης και ήταν διάκονος στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Τοποθετήθηκε το 1963 ως ιερέας στο χωριό του την Άνω Κώμη, όπου και τελούσε το ιερατικό του λειτούργημα έως το 2013.

Άνθρωπος βαθιάς πίστης, αληθινής αγάπης, προσιτός ως εφημέριος της Άνω Κώμης, κατόρθωσε να είναι ο ποιμένας όλων των χριστιανών στην ενορία του, εμπνέοντας την αγάπη και την ομόνοια που είναι καρποί της αξεπέραστης χριστιανικής διδασκαλίας. Με τον γλυκό του τρόπο και το απροσποίητο του χαμόγελο τους πλησίαζε όλους, μικρούς και μεγάλους, και ήταν ο πόλος έλξης των ανθρώπων για να βρίσκονται στην εκκλησία. Δίδασκε περισσότερο με το παράδειγμα και όχι με ανούσια λόγια. Τελούσε όλα τα ιερά μυστήρια, τις ιερές ακολουθίες και τα ιερά καθήκοντα του με αγάπη και λατρεία προς τον Θεό. Ήταν πολύ αγαπητός στο χωριό και σε όλη την περιοχή της Ελίμειας.

Ο ιερός ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο χωριό του, δημιούργημα δικό του με τη συνδρομή όλων των ενοριτών, αποτελεί μαρτυρία της δημιουργικής και συνεχούς του προσπάθειας για την ουσιαστική συμμετοχή στην αληθινή λατρεία του Θεού και την τιμή των Αγίων. Έχτισε με τη βοήθεια των συγχωριανών του 5 καινούριες εκκλησίες και αναστήλωσε άλλες τόσες.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στον ναό της ενορίας του με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και 20 ιερέων. Θέλησε ο Θεός να αποβιώσει ο Παπαδημήτρης την ημέρα του Σαββάτου, ώστε την Κυριακή, ημέρα Ανάστασης του Χριστού, να βρίσκεται και να λειτουργηθεί άπνους στον ναό που έχτισε, όπου αμέτρητες Κυριακές και εορτές για 50 και πλέον χρόνια λειτουργούσε, και να ακούει ανεβαίνοντας προς τον Ουρανό τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας.

Πλήρης ημερών και με συνοδεία τα καλά του έργα και τους ιερατικούς του αγώνες, έφυγε από τον βίο προς την αιωνιότητα ο αξιοσέβαστος Πατέρας Δημήτριος, ο Παπαδημήτρης από την Άνω Κώμη.

Αιωνία η μνήμη του σεβαστού και μακαριστού γέροντα Παπαδημήτρη.

Καλό παράδεισο και να έχουμε την ευχή του!

Ζήνων Παπαδημητρίου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.