Στα πλαίσια των καθημερινών αγωνιστικών δράσεων που αποφάσισε η σύσκεψη των σωματείων που στηρίζουν το Π.Α.ΜΕ έγινε σήμερα (Τετάρτη 10/01) πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις αλλά και ενημέρωσης των εργαζομένων για την απαίτηση να παρθεί πίσω το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κατατίθεται στη βουλή την Παρασκευή.

Ταυτόχρονα τα σωματεία που συμμετείχαν καλούσαν τους εργαζόμενους και γενικότερα τον εργαζόμενο λαό να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 12 Γενάρη και τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 7:30 μμ στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – μαμούθ, που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο είναι απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου αφού έρχεται να υλοποιήσει ένα πάγιο αίτημά του, αυτό που αφορά το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, ξεκινώντας απ’ το πρωτοβάθμιο επίπεδο, εκεί δηλαδή που η εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία είναι καθεστώς.

Το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ περιέχει επίσης επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας, τσεκούρι στα επιδόματα, γενίκευση των πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, ακόμη για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ Δημιουργεί ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κ.λπ. Θεσπίζονται νέες φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ του κεφαλαίου, άλλες που επιταχύνουν τη συγκέντρωση γης στους επιχειρηματικούς ομίλους, που παραδίδουν το μεταλλευτικό πλούτο στο κεφάλαιο, με διαδικασίες εξπρές.

Το πολυνομοσχέδιο – μαμούθ η λεγόμενη επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης κινείται στη γνωστή λογική “κόβω απ’ τους λιγότερο φτωχούς για να δώσω ελάχιστα στους πάμφτωχους”. Η μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών κι αυτοαπασχολούμενων βαφτίζονται προνομιούχοι και τους επιβάλλονται νέες απώλειες. Πρόκειται, δηλαδή, για αναδιανομή της φτώχειας, αφού το κεφάλαιο όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο και δεν πληρώνει τίποτα, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Μόνο η αγωνιστική κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού μπορεί να ανασχέσει ή/και να ανατρέψει την βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου που θέλει να μας μετατρέψει σε δούλους.