Έτοιμο το φυλλάδιο του δήμου Κοζάνης για την εκστρατεία ενημέρωσης κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

25 Ιανουαρίου 2018
16:13

Έτοιμο το φυλλάδιο του δήμου Κοζάνης για την εκστρατεία ενημέρωσης κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Τι συγκεκριμένες εικόνες και το παρακάτω σχόλιο δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης:

 

 

 

 

26 σχόλια

  • Τα ‘χει μπερδέψει ο Ιωαννίδης, μάλλον έχει ξεχάσει πως είναι Δήμαρχος κι έχει αρμοδιότητα να στείλει τη Δημοτική Αστυνομία να κλείσει τους τεκέδες.

    • Στην κριτική όλοι πρώτοι. Μέχρι πριν να αναφερθεί ο Ιωαννίδης στο θέμα, ούτε καν το συζητούσε κανείς στην Κοζάνη. Ο νόμος 8 χρόνια, τώρα μας έπιασε ο πόνος για τη δημ. αστυνομία. Σε όλη την Ελλάδα, 8 χρόνια δήμαρχοι δεν τολμάν ούτε να το πουν αλλά εμάς μας φταίει ο Ιωαννίδης γιατί σε ένα απόγευμα δεν απαγόρεψε το κάπνισμα. Πριν τη δημ. αστυνομία, η ευθύνη ήταν στην αστυνομία. θυμάσαι να μην καπνίζαμε? Αλλά ο Ιωαννίδης φταίει που τα μπέρδεψε

    • Επειδή ξεφύγατε και χάσατε την έννοια των λέξεων. Ο καπνιστής επιλέγει, ο μη καπνιστής υποφέρει. Ποιός είναι ο ρατσιστής;

  • Η δημοτική αρχη σαφώς και δεν ασχολείται μονο με ζητήματα επισκευής, αλλα θεωρω πως ειναι σημαντικό να απασχολείται με πολύπλευρα θεματα που αφορούν τους δημότες, όπως και το κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο, αλλα και οι λακούβες που υπάρχουν. Άλλωστε ολα επηρεάζουν τη ζωη μας. Ειμαι κάτοικος της Πτολεμαΐδας, μη καπνίστρια, και θα ήθελα να εφαρμοστεί κατι ανάλογο. Σέβομαι την ανάγκη του καπνιστή να καπνίσει, διεκδικώ ομως την ικανοποίηση του δικαιώματος μου να πιω έναν καφε σε καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνούς και άσχημες μυρωδιές.

  • Οσα φυλλάδια και όσες δηλώσεις στήριξης και να μαζέψεις Δήμαρχε τ’ αποτελέσματα θα είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχουν όλα αυτά και γιατί ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ τον υπάρχοντα ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ που τέθηκε σε ισχύ από το 2010 και ποτέ δεν εφαρμόστηκε! Τον περασμένο Νοέμβριο δήλωσες ότι θα εφαρμοστεί ο Νόμος στήν Κοζάνη αμέσως μετά τίς γιορτές των Χριστουγέννων, προχτές μας είπες ότι οι έλεγχοι θ’ αρχίσουν μετά τις Αποκριές, αύριο θα βρείς πάλι μια πρόθεση για νέα αναβολή…
    Τι να υποθεσει κανείς: Αβελτηρία ή εσκεμένη αναβλητικότητα για προφανείς λόγους; Με την ευκαιρία θέλω απλά να πώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την Υγεία και τελικά από αυτη τήν ίδια τη ζωη, διοτι (είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζεις) δεν υπάρχει όργανο του ανθρώπινου οργανισμού που να μήν επηρεάζεται αρνητικά από το κάπνισμα και ότι σαν Δημόσιο Πρόσωπο, σαν πρωτος πολίτης του Δήμου έχεις εκτός τών άλλων και την υποχρέωση για την προαγωγή τίς Δημόσιας Υγείας. Προστάτεψε επι τέλους (προφανώς σε συνεργασία και μέ αλλους φορείς, οπως Αστυνομία, Υγειονομικές Αρχές κλπ) τους αθώους συμπολίτες που εκόντες άκοντες εισπνέουν τον καπνό κάποιων “θεριακλίδων” που δεν εννοούν να σεβασθούν ούτε κάν παιδιά, εγκυες γυναίκες, ανθρώπους με αναπνευστικά και άλλα προβλήματα Υγείας και τούς “απαγορεύουν” να επισκεφθουν χωρους διασκέδασης…

  • Για ευνόητους λόγους, η εφαρμογή των Νόμων στην πράξη πραγματοποιείται με μικτό τρόπο• τόσο από την ελεύθερη όσο και από την εξαναγκασμένη επιλογή.

    Η εξαναγκασμένη όμως εφαρμογή των Νόμων ταυτίζεται με άσκηση βίας από το κράτος. Αυτή η βία ονομάσθηκε από φιλοσόφους και κοινωνιολόγους «νόμιμη βία» και αποτελεί ένα από τα βασικότερα, αλλά και τα πιο αμφιλεγόμενα γνωρίσματα του Κράτους. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν να ορίζουν το Κράτος σαν «το φορέα που έχει το ηθικό και θεσμικό δικαίωμα άσκησης νόμιμης βίας». Και κάποιοι άλλοι σαν «το μονοπώλιο της βίας.»

    • Βία είναι και το να μολύνει ο άλλος τον αέρα που αναπνέεις αναγκάζοντας σε να εισπνέεις καρκινογόνες και άλλες βλαβερές ουσίες.

  • Να μαζευτουμε οσι δεν καπνιζουμε κ να κανουμε μήνυση στον Δημαρχο, κ στον προηγουμενο επειδη δεν εφαρμοζαν τον νομο

    Αχρηστοι ειναι, αν δεν μπορουν να κανουν ουτε αυτο.Ας αρχισουν τα προστιμα επιτελους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.