Β. Σημανδράκος: “Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μόνο της Καβάλας”

25 Ιανουαρίου 2018
20:04

Ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της από κοινού δήλωσης του Πρωθυπουργού και του Σκοπιανού ομολόγου του χθες, πως σε μια προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών θα αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και θα «αποσυρθεί» η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Η διεθνής καταχώρηση της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, όπως προκύπτει από την λίστα αεροδρομίων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), είναι «Skopje» (βλ. εδώ: http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…). Αντίστοιχα η ονομασία του αεροδρομίου της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» είναι «Kavala Intl Airport (Megas Alexandros)» (βλ. εδώ: http://www.flugzeuginfo.net/table_airportcodes_country-loca…). Άρα σε ποια αλλαγή ονόματος αεροδρομίου μπορούμε να υπολογίζουμε αφού ήδη το μόνο αεροδρόμιο που αναγνωρίζεται διεθνώς ως «Μέγας Αλέξανδρος» είναι αυτό της Καβάλας (βλ. επικουρικά εδώ: http://worldaerodata.com/wad.cgi?id=GR83147&sch=Megas), ενώ των Σκοπίων αναγνωρίζεται ως «Skopje». Το αν υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του εκεί αεροδρομίου πινακίδες με την ονομασία «Alexander the Great» η αν το έχουν στο εθνικό τους ονοματολόγιο καταχωρημένο ως τέτοιο, αυτό δεν αφορά τη διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου.

Εν ολίγοις, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι προσπάθειες προσέγγισης θα πρέπει να επικεντρωθούν σε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις αλυτρωτικές βλέψεις της άλλης πλευράς και όχι σε ζητήματα ονοματοδοσίας υποδομών που ούτως ή άλλως διεθνώς έχουν καταχωρηθεί με διαφορετική ονομασία.

Φωτογραφία του Evangelos Simandrakos.

25 σχόλια

  • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον κ. Β. Σημανδράκο από τον……Μιτεράν !!!!

    Ο Φρανσουά Μιτεράν αποκλειει το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” για τα Σκοπια-François Mitterrand pour Macedoine

    https://www.dailymotion.com/video/x6dm8kl «Θα πρέπει να αναγνωριστεί με μια ονομασία, που θα αποφασίσουν οι ίδιοι, στην οποία όμως δεν θα αναφέρεται η λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Αυτή είναι η οριστική απόφαση την οποία εγώ προσωπικά βρίσκω καλή. Λογική. Δεν θα αφήνει περιθώρια να θιγεί η Εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων…

  • Κύριε Σημανδράκο μια απορία έχω, πως γίνεται να είστε κατά της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” και να συμμετε΄χετε σε ένα συνδυασμό που είναι υπέρ του κυρίου Κοτζία όσον αφορά τη σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου “Μακεδονία”;

  • Είσαι κυριολεκτικά άσχετος και παράλληλα δεν γνωρίζεις τα βασικά. Ασχολήσου με τα τοπικά ζητήματα. η Εξωτερική πολιτική είναι άγνωστο πεδίο για εσένα και πολλούς άλλους δήθεν γνώστες…

        • Ποια στοιχεία; όπως γράφω στον παραπάνω σχολιαστή η Χώρα αναφέρεται ως Μακεδονία. Μπήκε σε μία ιστοσελίδα και νόμισε δεν ξέρω και εγώ τι.. Ασχολούνται άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και περιμένουμε αποτελέσματα από αυτούς. Ο εν λόγω κύριος έχει εκτεθεί ακόμα μία φορά λόγω ξερολισμού.

          • Από τα σχόλια σας φαίνεται πολύ έντονα ότι σας πονά πολύ ο Σημανδράκος . Περαστικά σας

          • Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής
            149-14 14thAve. Whitestone, N.Y.
            Tel.718-747-0488
            Γραφείο Τύπου 646 3983838

            Κατάπτυστος είναι όποιος ανερυθρίαστα προσφωνεί τους Σκοπιανούς Μακεδόνες!

          • κι εγώ για ψευδώνυμο λέγομαι Αμερικάνος και έτσι με φωνάζουν όλοι. σημαίνει ότι είμαι όμως;;

  • Σ όλα τα δημόσια έγγραφα ,στο Σύνταγμα στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων κλπ υπάρχουν όλες αυτές οι ανιστόρητες αλυτρωτικές αναλήθειες και τα ονόματα Φιλίππου Αλεξάνδρου Θελετε να παραμείνουν η να καταργηθούν οπως επιδιώκει ο Κοτζιάς

  • Ο Κοτζιάς αγωνίζεται να φύγουν όλες οι ανιστόρητες αλυτρωτικές ανοησίες και ονόματα που υπάρχουν στα δημόσια έγγραφα στο Σύνταγμα τα σχολικά βιβλία δρόμους και πλατείες των Σκοπίων . Εσείς τι θέλετε να σταματήσει αυτή την προσπάθεια και να παραμείνουν οπως ειναι..!!!

    • 25.1.2018 / ΣΤAΘΗΣ Σ. ΠΟΝΤΙΚΙ
      Τά Πρασσεινάλογα!… του Στάθη

      Λέμε βουλγαρόφωνοι, δεν λέμε μακεδονόφωνοι, δεν υπήρξε τέτοιο πράγμα ποτέ. Ούτε λέμε «Μακεδόνες», διότι την εποχή του Μακεδονικού αγώνα όσοι ήταν με την Εξαρχεία ένιωθαν Βούλγαροι, ήθελαν την ένωση με τη Βουλγαρία, έχυναν το αίμα τους για αυτόν τον σκοπό. Οι κομιτατζήδες, το VMRO δεν δήλωναν Μακεδόνες, αλλά Βούλγαροι. Οι Σλάβοι (ως) Μακεδόνες, οι Σλαβομακεδόνες, είναι ένα πολύ νεώτερο εφεύρημα – του Τίτο. Η ιστορία είναι γνωστή.

      …. Για μας λύση, για την ώρα τουλάχιστον, είναι η μη λύση. (Κι ας λένε διάφοροι ότι σε αυτά τα θέματα «κάθε πέρσι και καλύτερα». Αν ήταν έτσι, αν είχαμε δεχθεί τη λύση Ανάν με τη βεβαιότητα ότι η επόμενη πρόταση θα ήταν χειρότερη, σήμερα δεν θα υπήρχε Κύπρος). Το πρόβλημα το έχουν τα Σκόπια, όχι εμείς. Πρεμούρα να το «λύσουν» έχουν οι Αμερικανοί, όχι εμείς. πηδηματάκια και κομψές κωλοτουμπίτσες.
      Δεν το έχουμε εμείς το πρόβλημα, εκτός κι αν αποδειχθεί και σ’ αυτό το θέμα πρόβλημα η κυβέρνησή μας. ………………

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.