Εορδαία: Χιλιάδες τόνοι αδιάθετης πατάτας 

26 Ιανουαρίου 2018
10:30

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες τόνοι πατάτας παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες του Φούφα, επισύροντας τις διαμαρτυρίες των παραγωγών οι οποίοι αποδίδουν την κατάσταση αυτή στο κύμα των εισαγόμενων προϊόντων που έχει κατακλύσει την Αγορά, ενώ, όπως υποστηρίζουν, ούτε τα super market της περιοχής, επέδειξαν ενδιαφέρον για την στήριξη των τοπικών παραγωγών. Επισημαίνουν, πως η αδυναμία προώθησης της πατάτας στην αγορά, δεν τους επιτρέπει να προμηθευθούν τα αναγκαία εφόδια, συνυπολογίζοντας και τις επιπλέον δαπάνες, ώστε, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

6 σχόλια

  • Aρα λοιπόν το ρποβλημα δεν είναι τι θα καλλιεργήσουμε, τι θα παράγουμε αλλά ταυτόχρονα που και πως θα διαθέσουμε τα προιόντα μας στην αγορά, συνυπολογίζοντας τον φοβερό ανταγωνισμό από χώρες χαμηλού κόστους.

    • Γι’ αυτό φτάσαμε στη χρεοκοπία και χρειάστηκαν τα μνημόνια!
      Οι όποιες παραγωγές μας δεν μπορούν να εξαχθούν,ούτε να αντικαταστήσουν – μειώσουν εισαγωγές.Έχουμε υψηλό κόστος παραγωγής .

  • 10 λεπτά στον έμπορο και είναι ευχαριστημένοι οι παραγωγοί με πληρωμή του Αγίου … ενώ με 60 λεπτά διάθεσης στους καταναλωτές με κλάμα οι παραγωγοί και χωρίς ΦΠΑ!!!!
    μήπως η άμεση διάθεση από τους παραγωγούς με 20-35 λεπτά έστω και χωρίς ΦΠΑ θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.