Γ. Ντζιμάνης: “Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα” (Hχητικό)

28 Ιανουαρίου 2018
14:23

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ (βίντεο TOP Channel) σχετικά με τα Σκόπια και συγκεκριμένα ότι “Στη διαπραγμάτευση κερδίζεις και χάνεις. Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία να πάμε για πόλεμο. Δεν έχουμε άλλη λύση για να επιβάλλουμε τη θέλησή μας”, έδωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλο και Μάνου Νιφλή.

“Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης” τόνισε, σημειώνοντας πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.

“Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο… .Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά… ” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό

13 σχόλια

  • Η ΣΥΡΙΖΑϊκή επιχειρηματολογία γίνεται ολοένα και πιο γελοία. Πήρατε γραμμή ότι ο κόσμος σας κατάλαβε και τα κάνετε χειρότερα με αυτά που πετάτε.

  • Οι ανίκανοι στην διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις ας πάψουν να φοβίζουν, εκφοβίζουν τον λαό για δήθεν πολέμους. Την καταστροφή μην φέρνεται με την ανικανότητα σας, την ηττοπάθεια, την διάθεση σας χωρίς να κοπιάζετε να δρεύετε μόνο καρπούς.

  • Κύριε είστε άκαπνος και λέτε αερολογίες.
    Ούτε για στρατηγός ούτε για πολιτικάντης δεν κάνετε. Λέω πολιτικάντης, διότι εάν είχατε το τάλαντο του πολιτικού ανδρός, δεν θα λέγατε τέτοια πράγματα.

  • 1.Τα λάθη του παρελθόντος δεν ήταν τα συλλαλητήρια, αλλά οι έμφοβες ηγεσίες που τα αγνόησαν και πανικόβλητες καταπάτησαν τις «κόκκινες γραμμές» τους.

    Οι οπαδοί της εθνοαποδόμησης θεωρούν αδιανόητη μια λαϊκή κινητοποίηση με πατριωτικά κίνητρα χωρίς υλικό όφελος. Εκεί την πάτησαν και σάστισαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ψηλάφησαν το μέγεθος και τον παλμό του λαού που πλημμύρισε την Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλόσχημοι των καναλιών έπνιξαν μέσα στο περίσσευμα της κακεντρέχειάς τους το συγκλονιστικό γεγονός. Ο λαός αγνόησε και περιφρόνησε τα αλαλάζοντα κύμβαλα της αριστεροδεξιάς κομματοκρατίας.

    2. Ο ακατανόμαστος Νίμιτς ζει…, αυτός μας οδηγεί.. Ο κ. Τσίπρας ως «δωρητής οργάνων», χάρισε το πολυτίμητο όνομα της Μακεδονίας στο αλβανο-σλαβικό μόρφωμα των Σκοπίων. Άνευ φυσικά ανταλλάγματος – οι δωρεές ποτέ δεν έχουν αντάλλαγμα. Η παραχώρηση του ονόματος καθιστά περιττή την περαιτέρω «διαπραγμάτευση», αφού το όνομα τα περιέχει όλα. Τα δώσαμε όλα, δεν πήραμε τίποτε…
    Τελικά ο Ανιέλι δικαιώνεται:
    «Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά»!!!

  • Τέτοια έλεγες και στους φαντάρους οταν ήσουν στρατηγός,και τι έλεγες για τη Μακεδονία κατα το μάθημα της εθνικής διαπεδαγωγησης το οποίο μας επιβάλατε.

  • Τις δηλώσεις σου τις ακούσαμε ξεκάθαρα σε όλα τα δελτία ειδήσεων…μην προσπαθείς να τα μαζέψεις τώρα. Εμάς που υποστηρίζουμε πως η Ελλάδα είναι ελληνική μας θεωρείται φασίστες…εσείς μόνο Έλληνες δεν μπορεί να λέγεστε

  • Διαπραγμάτευση και λύση θέλουν μόνο τα Σκόπια κύριε Ντζιμανη,όχι εμείς!Μπορούν να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν και να τους αναγνωρίσει όποιος θέλει όχι όμως εμείς,αυτοί έχουν το πρόβλημα!!Εμείς τι θα κερδίσουμε αν ονομαστούν Μακεδονία ;;;ΤΊΠΟΤΑ,εκτός αν υπάρχει κάτι που εμείς δεν το καταλαβαίνουμε οπότε πείτε το…….

    • Γι αυτό λένε ότι την εξωτερική πολιτική την κάνουν οι κυβερνήσεις κι όχι ο λαός. Παίζουν πολλά στο τραπέζι προφανώς και επίσης σίγουρα υπάρχουν δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να δημοσιευτούν. Τι να σου πουν; Είμαστε π….νάκια των Αμερικανών; Ότι αν δεν συνεργαστούμε θα πέσει η οικονομία μας; (Δεν ισχύουν αυτά, απλά πιστεύω τέτοιες φάσεις πρέπει να παίζουν) Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ψηφίζουμε κόσμο που εμπιστεύομαστε και να συμμετέχουμε άπαντες πολίτες στην πολιτική έτσι ώστε να εκπροσωπείται από τους καλύτερους και να μην κοιτάμε με το μικρόφωνο και την κάμερα ποιος θα πει καμιά στραβή κουβέντα να τον φάμε όπως γίνεται κατά κόρον στα έδρανα της βουλής. Σας φαίνεται εσάς πνεύμα συνεργασίας και αρμονίας αυτοί που είναι εκεί μέσα και μας κουμαντάρουν (κι άλλο τόσο εμείς οι ίδιοι που λέμε ο ένας τον άλλο ηλίθιο-να ναι καλά η ανωνυμία του διαδικτύου); Είναι όμως σωστό να κατηγορούμε και να μην βγαίνουμε όσοι τολμάμε παραέξω να μας ψηφίσουν εμάς και να αναλάβουμε ευθύνη; Ή απλά θέλουμε καλύτερους αφέντες να μας κουμαντάρουν;

  • Αν διαφωνήσουμε με τα Σκόπια για το όνομα, επιβάλουμε τη θέλησή μας στον αντίπαλο, αν διαφωνήσουμε για τα νησιά στο αιγαίο με τους τούρκους, επιβάλουμε τη θέλησή μας στον άλλο αντίπαλο. Το ότι διαφωνούμε για την τριχοτόμηση της Κύπρου, σημαίνει ότι επιβάλουμε τη θέλησή μας σε όλο τον κόσμο;
    Και οι δοσίλογοι στην κατοχή, έλεγαν ότι έδιναν τα ονόματα των ανταρτών για να μή γίνουν γενικευμένες σφαγές, για το καλό των πολλών. Είναι δοσίλογοι ή διαπραγματευές κατα τον κ.Ντζιμάνη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.