kozan.gr: Δημοτικό Συμβούλιο: Ο δήμαρχος Κοζάνης για την ανέγερση της νέας πτέρυγας στο Γηροκομείο Κοζάνης και την κατασκευή επιπλέον αιθουσών στο 13ο και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο (Βίντεο)

30 Ιανουαρίου 2018
14:54

Πολλές εγκρίσεις έργων περιελάμβανε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, ενώ από την ατζέντα των θεμάτων ημερήσιας διάταξης ξεχώρισαν το ζήτημα της ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Γηροκομείο Κοζάνης, η κατασκευή επιπλέον αιθουσών στο 13ο και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης κ.ά. Για τα παραπάνω έργα, όπως επίσης και για την συνολική πορεία του Τεχνικού Προγράμματος μίλησε στα Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ως προς το μεγάλο έργο του Γηροκομείου Κοζάνης, έργο για το οποίο εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά προσωπικά ο κ. Ιωαννίδης, ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην τελική φάση υλοποίησης του έργου του Γηροκομείου. Ξεκινάει η δημοπράτηση του έργου εφόσον υποβλήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης η πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ. Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ανάδοχο ο οποίος θα κατασκευάσει τη νέα πτέρυγα του Γηροκομείου. Μιλάμε για ένα έργο που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν και δεν προχώρησε. Υποχρεούμαστε να εξασφαλίσουμε στους ανθρώπους της τρίτης γενιάς ένα περιβάλλον αντάξιο αυτού που δικαιούνται. Είναι και δική μου χαρά η προώθηση αυτού του έργου, ενός έργου προϋπολογισμού άνω από 4 εκ. Ε», ανέφερε.
«Ανάσα» για το στεγαστικό ζήτημα των Σχολείων αποτελεί και η έγκριση ένταξης στο ΕΣΠΑ των νέων αιθουσών σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης: «Προχωράμε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής 7 αιθουσών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο ένα έργο προϋπολογισμού 1,6 εκ. Ε που χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ. Μαζί με την Περιφέρεια από κοινού κατασκευάζουμε προσθήκες στα 2 Σχολεία, το 18ο έχει ήδη ανάδοχο και στο 13ο θα προχωρήσουμε σύντομα. Είναι πολύ σημαντικό και θετικό βήμα και έργο», παρουσίασε ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης με αφορμή και τη συζήτηση των προαναφερόμενων έργων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Κοζάνης: «και πέρσι και φέτος έχουμε ποσοστά υλοποίησης της τάξεως του 70%, ποσοστά που δεν σας κρύβω με ικανοποιούν. Ξεκινάνε συνεχώς νέα έργα και ξεκινάνε αρκετά έργα και αυτή τη στιγμή αλλά δυστυχώς το πρόβλημα έγκειται στο ότι οι διαδικασίες είναι μακρόσυρτες. Χρειάζονται πολλοί μήνες από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία για να έχουμε ανάδοχο. Κάνοντας κανείς την αξιολόγηση και τη σύγκριση μπορεί να δει αν τα έργα προχωρούν γρήγορα ή όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κοζάνης.

Τίνα Παπαντωνίου – kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.