Kozan.gr: Κοζάνη: Έρχονται “έφοδοι” από τη Δημοτική Αστυνομία για τον αντικαπνιστικό νόμο (Βίντεο)

20 Φεβρουαρίου 2018
12:55

Από σήμερα Τρίτη 20/2 ξεκινά ουσιαστικά η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου  στον Δήμο Κοζάνης. Ελέγχους θα κάνει η Δημοτική αστυνομία και μάλιστα και μετά τις 10 το βράδυ με το πέρας του ωραρίου των Δημοτικών Αστυνόμων, αλλά και η αστυνομία, κατόπιν καταγγελιών. Δείτε στα δυο βίντεο του Kozan.gr τις δηλώσεις του Δημάρχου, καθώς και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 


98 σχόλια

    • Αυταπάγγελτα πρεπει να δουλεύει και η Πολεοδομια στο σπίτι σου για τις πολεοδομικεσ Σου παραβάσεις , αυταπάγγελτα και ο εισαγγελέας για την μη εφαρμογή του νόμου στα αδέσποτα , αυταπάγγελτα … ολα νόμιμα . Εφαρμογή όλων των νόμων στο ακέραιο και Οχι επιλεκτικά

  • Αντε να τους δούμε… Ελπίζω η κοινή λογική να περάσει πάνω από την χωριάτικη νοοτροπία.

    Υ.Γ για να μην παρεξηγηθώ. ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτόν που μένει στο χωρίο…

  • Όπως οι μη καπνιστές έχουν την απαίτηση να τους σέβονται, έτσι και οι καπνίζοντες πρέπει να σέβονται οι επιλογές τους! Αυτό είναι δημοκρατία…

    • Νικολέτα αν εσύ θέλεις να κανεις κακο στην υγεια σου καντο μονη σου χωρις τον καπνο σου στα μουτρα μου. Δνε σου ειπαν απαγορευται να καπνιζεις γενικα! Σου ειπαν οτι απαγορευεται να καπνιζεις εκει που ειναι κλειστος δημοσιος χωρος! Σεβεσαι τον δημοσιο χωρο και τους συμπολιτες σου. Οι επιλογες σου ειναι αποκλειστικη σου ευθυνη.

    • Τι λέτε κυρία μου; Να σεβαστούμε τους καπνίζοντες που όχι μόνο βλάπτουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους άλλους; Αν θέλετε να πεθάνετε, κάντε το μακριά από μας! Δεν σας χρωστάμε τίποτα εμείς που δεν καπνίζουμε!!!!
      Εξαιτίας του παθητικού καπνίσματος απέκτησα σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα που θα το έχω για μια ζωή!!

  • Αν και καπνιστής πιστεύω ότι θα πρέπει το τσιγάρο να απαγορευτεί σε εστιατόρια –καφέ είναι ένδειξη πολιτισμού . Ο δήμαρχος είπε ότι δεν καπνίζουν στην άνω Μακεδονία ( Σκόπια για τους υπόλοιπους ) για να καταλάβουμε το μέγεθος του πολιτισμού

  • Οι αποκλειστικα υπεύθυνοι που δεν εφαρμοζεται ο νομος ειναι οι καταστηματάρχες. Αφου μας βγαζουν τασάκια τι φταιμε εμεις; Αυτους ριξτε προστιμα.Εγω και να απαγορευτει το καπνισμα θα πηγαινω κανονικα στα καφε της Κοζανης οπως πηγαινα…απλα δεν θα καπνιζω. Και το λενε αυτο ολοι οι καπνιστες.

    • Εννοειται πως δεν το λενε οι καπνιστες αυτο.και το προβλημα ειναι ακριβως οτι ο καπνιστης δεν τρωει προστιμο οταν παρανομει.δεν ειναι υπευθυνος ο καταστηματαρχης οταν εγω ο πελατης τον υπεχρεωνω να μου φερει τασακι αλλιως δεν θα ξαναρθω στο μαγαζι του..μην εχετε πια ηλιθια συνεφακια πανω απο το κεφαλια σας!ολοι παρανομουμε.υπαρχει νομος κ πρεπει να εφαρμοστει!αλλους νομους τους τηρουμε (υποτιθεται)..αυτον γιατι οχι..ανοητε λαε..

  • Να επιτραπει στα μαγαζια πια θα ειναι καπνιζωντων και πια οχι αυτο ειναι το δικιο και οχι φασιστικα το κοβουμε σε ολα ηδη εχει ξεκινησει κινημα απο την Αυστρια να επιτρεπεται σε ορισμενα μαγαζια το καπνισμα

    • Πρόκειται για Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που εφαρμόζεται παντού. Ο σκοπός δεν είναι να μην ενοχλείτε τους μη καπνίζοντες, αλλά να το κόψετε και οι καπνίζοντες. Αυτός είναι ο σκοπός του νόμου, σταδιακά να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών. Γι αυτό και δεν επιτρέπει μαγαζιά για καπνιστές, μόνο ειδικούς θαλάμους καπνιστών σε χώρους όπου δε μπορείς να βγείς έξω, όπως αίθουσες αναμονής αεροδρομίων κλπ.

      • ωραία λοιπόν, ο νόμος μπαμπάς. Να βγει κι ένας νόμος να μην πίνουμε πολύ, να μην τρώμε και να μην γράφουμε ανώνυμα. Άσε μας ρε φίλε θα σε βάλουμε στον σβέρκο μας.

        • Πιές όσο θες, δεν ενοχλείς κανέναν, μόνο μην οδηγήσεις μετά. Το τσιγάρο σου όμως ενοχλεί τους διπλανούς. Στο σβέρκο σου και στο σπίτι σου ή έξω στο δρόμο κάπνισε όσο θες. Η δημοκρστία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η δημοκρατία του άλλου, και ο νόμος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, για να μη μας φυσάς τον καπνό στα μούτρα με το έτσι θέλω.

    • Φασισμός είναι να μολύνεις τον αέρα των άλλων, όχι να τον διατηρείς καθαρό! Να δω τι άλλη βλακεία θα πείτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα…

  • Ταντελα ειναι ο νόμος δημαρχε; εφορμογη όποτε σου γουσταρει; αντιγραφεις που αντιγραφεις τα τρικαλα, τουλάχιστον καντο σωστα!!

  • Ιωαννίδη, δεν στέλνεις τους Δημοτικούς αστυνόμους σου και στα μαγαζιά της Πτολεμαΐδας; Επειδή εδώ ούτε Δήμαρχο έχουμε, ούτε Δημοτική αστυνομία μάλλον. Δεν υπάρχει καφετέρια, μπαράκι και ταβέρνα που να μην καπνίζουν. Πριν λίγο καιρό που έκαναν ένα ντου, βγήκαν τα τασάκια για 2 μέρες. Τώρα πάλι τα ίδια. Τσιγαρότοποι οι καφετέριες…

  • Το πιο σωστό που θα σέβεται την ελευθερία και το αυτεξούσιο του καθενός είναι να δινόταν το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται κάθε επιχείρηση ως χώρος καπνιζόντων ή όχι.
    Ψιλά γράμματα ε;
    Αυτό είναι ρωμαίηκο δίκιο κι όχι ευρωπαϊκός φασισμός εκ δεξιών που ταχατά σέβεται τον διπλανό του.
    Για την κρατική υποκρισία ότι νοιάζεται για την υγεία μας …άσ’ το…

  • Αν και καπνιστης,σε αυτο ειμαι μαζι σου δημαρχε.Αν δεν ησουν κ τοσο “φιλελευθερα” αριστεριζων με αυτες τις ‘ονομασιες’ θα ειχες σιγουρη ψηφο…..Οχι οτι θα την παρουνε οι προηγουμενοι αποντες…..

  • το θεμα ειναι οχι μονο να καταργησουν τα τασακια αλλα και τα υποκαταστατα τους(διαφορα αυτοσχεδια φλυτζανακια ποτηρακια κ.τ.λ)

  • Το μόνο πράγμα στο οποίο σε παραδέχομαι. Ας το κάνουμε όπως στα Τρίκαλα. Ας το κάνουμε όπως στην Ευρώπη. Επιτέλους.

  • Να κανω μια ερωτηση δημαρχε;;το ηλεκτρονικο τσιγαρο επιτρεπετε;;ελεγχος θα γινετε και στις δημοσιες υπηρεσιες η μονο εκει που πινουμε καφε;;;η εκει που τρωμε;ευχαριστω

  • Αναρωτηθηκατε γιατι η μεγαλη πλειοψηφια των καπνιστων δεν δεχεται να εφαρμοστει ο αντικαπνιστικος νομος;Η απαντηση ειναι οτι ειμαστε μια κοινωνια βολεψακιδων και συμφεροντολογων και δεν βλεπουμε περα απ το ματι μας.Μονο ο εαυτουλης μας.Τι δειχνει καποιος που καπνιζει ασκαστος διπλα σε μικρα παιδακια;Αυτο ειναι το επιπεδό μας.Η κριση ειναι πρωτα αξιακη και μετα οικονομικη.

  • Αυτή η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διαδικασία με ξεπερνά.
    Σε δουλεία να βρίσκετε.
    Έχω μια ερώτηση προς τους μη καπνιστές που σέβομαι …
    Εγώ ως καπνίστρια μπαίνοντας σε ένα μαγαζί ρωτώ αν καπνίζουν , από την στιγμή που θα μου πουν Όχι γυρνώ και φεύγω.
    Εσείς όταν μπαίνετε σε μαγαζί που βλέπετε καπνιστές θέλετε να διώξετε όλους αυτούς για να κάτσετε εσείς ?
    Ευρώπη ε ?
    Υπάρχει πιθανότητα να γίνουμε Ευρώπη ??
    Θέλουμε τελικά να γίνουμε Ευρώπη και ξεκινήσαμε από το τσιγάρο.
    Ποια Ευρώπη όμως?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ??
    Αποτέλεσμα: κούνια που μας κουναγε κι ακόμα μας κινάει.
    Εγώ λέω τους καπνιστές να τους κάνουμε σαπούνια ρε παιδία….

    • Δεν είναι το ίδιο. Γιατί να μπαίνουμε σε μαγαζί και νσ βλέπουμε καπνιστές; Δεν έχουν κανένα δικαίωμα νσ μολύνουν τον αέρα, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται. Φυσικά και δε θα γίνουμε Ευρώπη όσο δε θα σεβόμαστε τους διπλανούς μας. Δε μπορώ να καταλάβω αυτή την επιμονή σας να μας επιβάλετε το ντουμάνι σας με το έτσι θέλω!

      • Δεν σε θέλω ρε φιλέ στο μαγαζί που πάω…δεν θα σε καλούσα ποτέ.
        Δεν θα μπω και εγώ σε μαγαζί που δεν καπνίζουν….γιατί εγώ σε σέβομαι!!!
        Δεν θα ανάψω τσιγάρο εκεί που δεν καπνίζουν ,εσύ όμως που με σέβεσαι??
        Θες να μου επιβληθείς με νόμο και πρόστιμα, νοιάζεσαι ΕΣΥ για την δική μου υγεία ??Eσυ θες να πεθάνεις υγιείς…εγώ μπορεί να πεθάνω άρρωστη .EΠΙΛΟΓΗ μου!!!!
        Ακόμη και οι λεπροί είχαν την Σπιναλόγκα.
        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουμε ??

        • Εσύ το λες μόνη σου. Είναι επιλογή σου να καπνίζεις. Μπορείς να το κάνεις ελεύθερα στο σπίτι σου ή σε εξωτερικό ανοικτό χώρο. Δε σου απαγόρευσε κανείς την επιλογή σου να πεθάνεις. Δε με νοιάζει να με καλέσεις στο μαγαζί που θα πήγαινες. Όχι επειδή καπνίζεις. Αλλά επειδή δε σέβεσαι. Αν ο καθένας βγάζει τα βίτσια του και τους κακούς του τρόπους στα μαγαζιά θα καταλήξουμε να απλώνουμε όλοι τα βρωμοπόδαρα πάνω στα μπαρ, να σκαλίζουμε τις μύτες, να κλάνουμε, να φταρνιζόμαστε και να ρευόμαστε δίπλα στους άλλους. Μιλάμε απλά για καλούς τρόπους συμπεριφοράς, σεβασμό και τήρηση του Νόμου. Όποιος μπορεί. Όποιος δεν μπορεί σπίτι του. Δεν θα ρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα. Αλλά το 80% των καπνιστών σπίτι σας σέβεστε την οικογένειά σας και δεν καπνίζετε, γι’αυτό τρελλαίνεστε όλοι!

          • Αυτο λεω και εγω βρε ανθρωπε Δημοκρατη…Σαπουνια οι καπνιστες..
            Σπιναλογκα βρε αδερφε…
            Ε ψιτ…ολα για το χρημα γινονται στο εχει πει κανεις??
            Eγω σπιτι μου που θα πιω και 3 και 4 ποτα και ας καπνιζω …στα μπουζουκια στο μπαρακι και στο καφενειο ,εσυ εξω με την πορτοκαλαδα….Στην Ελλαδα ζεις???

            Ορε που παμε ορεεεεεεεεεεε…..

          • Το ξέρω ότι ο νόμος έγινε γιατί οι καπνιστές κοστίζουν περισσότερο στο σύστημα υγείας. Δεν είναι καινούργιο. Επιλέγω όμως να έχω καλή υγεία, χωρίς να βλάπτω τους γύρω μου, και θα πιω και ουίσκι.

          • Θες να πεις ότι στο εξωτερικό τους κάνουνε σαπούνια; ή ότι δεν είναι δημοκράτες εκεί;;

        • Στη δημοκρατία οι αποφάσεις παίρνονται βάσει πλειοψηφίας. Αν δε μπορείς να το καταλάβεις, έχεις άγνοια τς λέξης δημοκρατία. Η ελευθερία σου τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μολύνεις τον αέρα σε κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος. Σεβασμός θα πεί βγαίνω έξω και καπνίζω όσο θέλω χωρίς να επιβάλω στους διπλανούς μου να εισπνέουν την πίσσα μου. Δεν μιλάμε για επιβολή, αλλά για νόμο που ψηφίσθηκε δημοκρατικά από την πλειοψηφία. Κανείς δε σου απαγορεύει να θες να καταστρέφεις την υγεία σου, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να καταστρέφεις την υγεία των άλλων πολιτών. Αν δε σου αρέσει η δημοκρατία, έχεις όλο το δικαίωμα να μεταναστεύσεις σε άλλου πολιτεύματος χώρα.

          • Μαλλον λεω κατι που δεν καταλαβατε κυριε….
            Ζηταω το δικαιωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ….
            Κανω κατι πολυ κακο για εσας ετσι_πως το λενε αυτο???

          • Αυτό ακριβώς λέω. Έχεις το δικαίωμα επιλογής, αλλα δεν έχεις το δικαίωμα να βλάπτεις τους άλλους.

          • φίλε μου, καμία συζήτηση με φασίστες καπνιστές. εφαρμογή του νόμου και πρόστιμα. μόνο έτσι καταλαβαίνει ο φασίστας.

          • Επιλογή σου είναι να καπνίσεις, έξω όμως. Εδώ το παίζετε μαγκιά στο εξωτερικό όμως κάνετε τις κότες θρασύδειλοι.

        • Πήγαινε σε καμια γερμανία ή γαλλία και άναψε τσιγάρο σε καφέ, να δεις τι κράξιμο θα φάς, χώρια που θα καλέσουν κατευθείαν την αστυνομία. Μόνο εδώ που έχει ατιμωρησία ξέρετε να πουλάτε μαγκιά και να παρκάρετε όπου σας καπνίσει. Δεν βγήκε τυχαία η έκφραση!

          • Δεν θελω ρε φιλε να φυγω απο τον τοπο μου…αυτοι ερχονται εδω για να περασουν καλα.
            Αν εκανες οτι κανει ο γερμανος θα ησουν πλουσιος και δεν θα χρωστουσες.

      • Θα σου πρότεινα να κάτσεις αραχτός στον Ημιυπαίθριο χώρο και να απολαύσεις τον έλεγχο και τα πρόστιμα που σου επιβάλει η πολεοδομία . Έλεγχο και πρόστιμα τι χαρά .

      • Το δικαίωμα τόσο επιλογής το εχεις ακουστά ή δεν στο μετέφρασαν οι Γερμανοί ;
        Ως μόνιμος κάτοικος Ελλάδας θελω να εχω τον δημόσιο μου χώρο να καπνίζω το νόμιμο μου προϊόν (τσιγάρο ) πως μπορώ ρε χιτλερ – μερκελ ;

  • Ας το ξεκινήσουμε εμείς όλοι που έχουμε παιδεία και σεβασμό. Όταν πάμε σε ένα μαγαζί να ρωτάμε αν επιτρέπουν το κάπνισμα και αν το επιτρέπουν να φεύγουμε. Για να δουν έμπρακτα ότι χάνουν πελάτες. Γιατί υπάρχει η εικόνα ότι θα αδειάσουν τα μαγαζιά ενώ αυτό το ξέρουν όλοι ότι δεν ισχύει. Να δούνε πόσα μαγαζιά χωρίς καπνό θα είναι γεμάτα και να παραδειγματιστούν όλοι.

    • Αυτό δεν έχει λογική και είνα ενάντια στη νομοθεσία. Προσπαθείς με το ζόρι να επιβάλεις το εγώ σου στους άλλους.Με την ίδια λογική μπορούμε να ρωτάμε αν επιτρέπεται να μπουγελώνουμε τους άλλους πελάτες, και αν δε μα το επιτρέπουν να φεύγουμε. Και σίγουρα το μπουγέλωμα δε βλάπτει τόσο όσο το παθητικό κάπνισμα. Κόψτο το ρημάδι, μόνο καλό θα σου κάνει. Δε βαρέθηκες να βρωμάς από πάνω ως κάτω;

      • Την πρόταση την εκανα όντας μη καπνιστής. Δεν ξέρω τι κατάλαβες. Απλά για να καταλάβουν ότι πελάτες θα χάσουν αν επιτρέπεουν το καπνισμα και όχι αν το απαγορεύσουν.

    • Μόνο παιδεία και σεβασμό, δε δείχνει αυτή η πρόταση. Είναι εκβιαστική πρακτική εις βάρος των καταστηματαρχών, πατώντας τους εκεί που τους πονάει.

      • Εμένα γιατί με εκβιάζανε τόσο καιρό να αναπνέω καπνό αν θέλω να βγω; Που πήγα σε πολύ γνωστό μεγάλο μαγαζί στην πλατεία και μου λέέι η γκαρσόνα με υφάκι “Φυσικά και επιτρέπεται το κάπνισμα! Εμείς είμαστε άτακτα παιδιά. Δεν εφαρμόζουμε το Νόμο!”!

    • Προτείνω να βάλεις τα ωραία σου χρήματα να ανοίξεις επιχείρηση για εσάς τους άκαπνους . Δωρα θα σας κάνω την μυγοσκοτώστρα . Πανέξυπνοι

        • Ενώ Εσυ είδος υπό εξαφάνιση . Αυτός ειναι ο σεβασμός σας .τουλαχιστον κάντε το λιγο έξυπνα άκαπνος φασιστακια , μην προκαλείτε . Βάλτε τις κουκούλες των παππούδων και των πατεράδων σας και αρχίστε τις καταγγελίες

          • εσύ είσαι ο φασίστας, που με το έτσι θέλω μολύνεις τον αέρα των άλλων. τι δεν κατάλαβες ακόμα; θα καταλάβεις όμως όταν σε τσούξουν τα πρόστιμα, μην αγχώνεσαι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.