Ο 4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης. Παράλληλα με το διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε έκθεση- παρουσίαση έργων της Ομάδας Ρομποτικής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Η κα Ατματζίδου υπεύθυνη της διοργάνωσης του διαγωνισμού τόνισε: «Πως έχουμε μεγάλη αύξηση των παιδιών-ομάδων που συμμετέχουν σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Με το διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες».

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Θανάσης Τέγος