Ο Σύλλογος Καφετεριών Κοζάνης ΕΡΜΗΣ , εκπέμπει SOS ! Το κείμενο συνυπογράφεται από όλα τα μαγαζιά της πόλης – Μια εβδομάδα μετά τη λήξη της Αποκριάς και το ¨κυνήγι¨ από Δημοτική Αστυνομία – Εφορία- Επιθ. Εργασίας και Υγειονομικό, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια

27 Φεβρουαρίου 2018
13:19

Είμαστε ο μεγαλύτερος κλάδος της πόλης ,απασχολούμε 100αδες εργαζόμενους και έχουμε 10αδες συνδεδεμένες επιχειρήσεις που ζουν από εμάς .

Μια εβδομάδα μετά τη λήξη της Αποκριάς και το ¨κυνήγι¨ από Δημοτική Αστυνομία – Εφορία- Επιθ. Εργασίας και Υγειονομικό, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια.

Αντιμετωπίζουμε μια συμπεριφορά, σαν είμαστε εγκληματίες !

Θέλουμε να τονίσουμε ότι όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις μας παλεύουν να κρατηθούν ζωντανές , και δίνουμε μια καθημερνή μάχη να μπορέσουμε να πληρώσουμε προσωπικό , ΔΕΚΟ, προμηθευτές και ενοίκια.

Στη σημερινή συνέλευση, με ρεκόρ συμμετοχής ,παρευρέθησαν περίπου 80 μαγαζάτορες- κάθε μαγαζί έχει από 1 εως 4 τουλάχιστον ιδιοκτήτες και απασχολεί από 10 εως 40 άτομα προσωπικό.

– Συνολικά μιλάμε για 10αδες οικογένειες και 100αδες άτομα.

Αναφερόμενοι στο φλέγον θέμα των ημερών – Αντικαπνιστικός Νόμος.

Κλείσαμε ήδη μια εβδομάδα καθολικής εφαρμογής και τα συμπεράσματα:

  1. Τεράστια πτώση τζίρου!

Όχι με τη δικαιολογία ότι είναι περίοδος μετά την Αποκριά, αλλά γιατί κόσμος έμπαινε και έφευγε από τα μαγαζιά.

  1. Μείωση του αριθμού μεροκάματων των εργαζομένων και αναγκαστικές απολύσεις .
  2. Δεν είδαμε τους ΜΗ καπνιστές να γεμίζουν τα μαγαζιά.
  3. Σάββατο και τη Κυριακή γεμίσαμε κόσμο την Πτολεμαΐδα ….
  4. Έντονη απουσία κόσμου τις βραδινές ώρες .
  5. Όχι έλεγχοι σε περιφερειακές καφετέριες – καφενεία – και χωριά.
  6. Δεν θα αντέξουν αρκετοί συνάδελφοι να κρατήσουν τα μαγαζιά ούτε ένα μήνα.
  7. Θα υπάρξει πάλι αθέμιτος ανταγωνισμός , από κάποιους που δεν θα αντέξουν το μέτρο, και ο Δήμος θα πρέπει να κάνει το διαιτητή.

Προς όσους σπεύσουν να σχολιάσουν αρνητικά τα παραπάνω, να θυμίσουμε πως είναι διαπιστώσεις που έγιναν μέχρι τώρα και ότι το μέτρο τηρείται.

Επίσης ας φέρουν τον εαυτό του στη θέση κάποιου που χάνει τη δουλειά του ή μένει άνεργος.

Απολογισμός αποκριάς από 80 μαγαζάτορες !

Έπειτα από τη γενική συνέλευση του συλλόγου καφετεριών ΕΡΜΗΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 26-2-2018 διαπιστωθήκαν τα εξής :

  1. Για ακόμη μια χρονιά το 11μερο της Αποκριάς ( Τσικνοπεμπτη εως Κ. Δεύτερα ) συρρικνώθηκε σε ένα 2μερο μόνο στο τελευταίο σαββατοκύριακο.

Θεωρούμε ότι σκοπός του Δήμου έπρεπε να είναι , η προσπάθεια με εκτεταμένη διαφήμιση και οργάνωση , να καταφέρει να φέρει κόσμο τουλάχιστον και το πρώτο , της μικρής αποκριάς.

  1. Πολλά παράπονα συνάδελφων για τον ΜΗ επαρκή στολισμό.

Το 0,5% που αποδίδουμε στο δήμο ,και πρέπει να είναι ανταποδοτικο , μέχρι τώρα δεν το εχουμε δει στη πράξη . Αντιθέτως ότι έγγραφο χρειαστούμε από το Δήμο για τη λειτουργία των μαγαζιών μας , δεν μας δίνετε αν δεν τακτοποιήσουμε την παραπάνω οφειλή.

  1. Πριν μερικά χρονια , τον ερχομό της Αποκριάς των περιμέναμε ολοι ως το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης.

Πλέον αφουγγραζομενοι τους πολίτες – πελάτες μας , διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η διάθεση στον κόσμο και οι λόγοι δεν είναι μονο οικονομικοί. Ο κόσμος για να βγει και να διασκεδάσει θέλει να αντλήσει ενέργεια και ψυχολογία – ένα μέρος ευθύνης που βαραίνει και το Δήμο.

Τα καταστήματα διασκέδασης ,χρονια τώρα με την παρουσία τους έπαιξαν καθοριστικο ρόλο στο να φτάσει η Αποκριά σε τέτοιο επίπεδο , και λυπούμαστε όταν ακούμε το ¨ κάθε πέρσι και καλύτερα¨

Το παρων κείμενο συνυπογράφουν όλα τα μαγαζιά της πολης .

229 σχόλια

  • Δεν κόβετε την πλάκα καλύτερα!

    Ξέρουμε έχρι σήμερα τι υπηρσίες προσφέρατε: 1) τεκέδες που όταν μπαίναμε μέσα μυρίζαμε τσιγαρίλα για 1 μηνα, 2) αποδείξεις όποτε θυμόσασταν (και τώρα τα ιδια κάνετε), 3) προσωπικο ανεκπαιδευτο και ενιοτε ανασφαλιστο.

    Λοιπόν, εφαρμοστε το νομο και μην το γυρνατε στο τσάμικο. Ουτε σε Αλβανια, Τουρκια, Σκοπια δεν ισχυει το τριτικοσμικό της Ελλαδας να πνιγόμαστε στον καπνο.

    Ελεος!

    • Και εσύ ρε φίλε που είσαι μη καπνιστής που είσαι τώρα που θέλεις να περάσει το δικό σου γιατί δεν στηρίζεις τα μαγαζιά που πλέον δεν καπνίζει κάνεις μέσα άρα κ εσείς ή μη καπνιστές μόνο φούμαρα είστε

    • Προφανώς θέλουμε να πάτε καλά , αλλά πρέπει να σέβεστε και τους νόμους και την κοινωνία. Πέραν των άλλων είστε και υπεράριθμοι ως καταστήματα.
      Αλλάξτε και θα επιβιώσετε.

    • Εσυ που ζεις ρε σκοπιανέ , σου επιτρέπουμε να κρατήσεις την παιδεία σου και να την μοιραστείς με τους ομοίους σου . Περαστικά σας .

    • Μην χαίρεστε με την αναδουλειά των μαγαζιών. Κι εσείς αν είχατε μαγαζί και εξαρτιόσασταν από πόσους πελάτες θα είχατε κάθε μέρα, τα ίδια θα λέγατε και περισσότερα και με το ίδιο υφάκι που μιλάτε τώρα! Θα τραβούσατε τα μαλλιά σας κι εσείς, αν βλέπατε τον κόσμο να φεύγει επειδή απαγορεύεται το κάπνισμα και το μαγαζί να παραμένει άδειο όλη τη μέρα, παρόλη την καθαρή ατμόσφαιρα που έχει! Να μην έρχονται ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, για να χαρούν αυτό το τόσο καθαρό περιβάλλον που έχετε τώρα. Μην βγάζετε όλη αυτήν την κακία και το μίσος που έχετε προς στους υπόλοιπους! Ναι, κι εσείς αν μπορούσατε να φοροδιαφύγετε θα το κάνατε με τα χίλια! Γιατί αν δεν το κάνατε, θα ήσασταν καρόιδα με περικεφαλαία! Και μην πει κανένας ότι αν μπορούσε να φοροδιαφύγει, δε θα το ‘κανε! Και με τον τζαμπουκά που έχετε και που τον βγάζετε τώρα προς τους καπνιστές, σκεφτείτε τι τζαμπουκά θα βγάζατε και προς τους υπαλλήλους σας! Όχι μόνο ανασφάλιστους θα τους αφήνατε, αλλά ούτε και τα μεροκάματα δεν θα τους δίνατε όπως πρέπει, μην πω και για τα μπουρμπουάρ που δε θα ‘βλεπαν δεκάρα τσακιστή. Να δούμε τότε κι εσείς πόσο έντιμοι μαγαζάτορες θα ήσασταν!

      Ο Έλληνας δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ αυτό το Ευρωπαϊκό στρατιωτάκι που πάνε να τον κάνουν. Δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά, και μια-δυο φορές το μήνα βολτα στο πάρκο για να κάθεται στο παγκάκι! Αυτό ο Έλληνας θα το κάνει, μόνο αν καταφέρουν και του σπάσουν το ηθικό! Ο Έλληνας έχει ανάγκη να ξενυχτάει, να βλέπει τους φίλους του (αν μπορεί κάθε μέρα), να πίνει, να καπνίζει, να την πέφτει σε γκόμενες στο μπαρ και αν αυτή βγάλει τσιγάρο, να έχει και κανέναν αναπτήρα να της βάλει φωτιά!

      Ο αντικαπνιστικός νόμος βγήκε λάθος από την αρχή! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ! Εκδόθηκε για καθαρά φοροεισπρακτικούς λόγους, όσο κι αν οι υπέρμαχοι θέλουν να φωνάζουν ότι τον έκαναν για την προστασία της υγείας των Ελλήνων! Τους κυβερνώντες, ποσώς τους ενδιαφέρει η υγεία μας! Δεν έχουν, όμως, τι άλλο να φορολογήσουν και φορολογούν και το κάπνισμα! Μονο το κλάσιμο έμεινε ακόμη αφορολόγητο! Είναι τραγικό! Να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην ελέγχουν ποτέ τα εργοστάσια που μολύνουν το περιβάλλον και να επιδίδονται σε εβδομαδιαίους ελέγους σε ταβέρνες και μικρομάγαζα για να ελέγχουν αν καπνίζουν οι άνθρωποι ή όχι! Δεν θα ‘πρεπε ποτέ ο νόμος να ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τους μαγαζάτορες να απαγορεύουν στους πελάτες τους να καπνίζουν στο μαγαζί τους. Να αναγκάζει, δηλαδή, τον μαγαζάτορα να διώχει τους πελάτες που καπνίζουν, αλλιώς να τρώει το πρόστιμο ο ίδιος. Τέτοια πράγματα ούτε στη χούντα δε γίνονταν. Και δε με νοιάζει αν αυτό γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ούτε και σ’ όλο τον κάσμο! Πάλι εξακολουθεί και είναι ΑΔΙΚΟ! Ο νόμος θα ‘πρεπε να δίνει το έλεύθερο στους μαγαζάτορες να προσδιορίζουν οι ίδιοι το είδος του μαγαζιού που θέλουν να λειτουργούν, αν θα είναι δηλ. καπνιστών ή μη καπνιστών, ώστε ο πελάτης να το γνωρίζει εκ των πτοτέρων και να αποφασίζει ο ίδιος αν θα μπει μέσα ή όχι. Έτσι, ούτε οι μαγαζάτορες θα είχαν προστριβές με τους πελάτες τους, ούτε και οι πελάτες θα είχαν λόγο να αισθάνονται άσχημα από τον καπνό των άλλων, γιατί θα γνώριζαν εκ των προτέρων σε τι μαγαζί έμπαιναν! Ούτε και το κράτος θα κυνηγούσε την ήδη υπερφορολογημένη κοινωνία, για να της φορτώσει κι άλλους φόρους στην πλάτη της. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Έχετε προσέξει που φτάσαμε και πως έχουμε καταντήσει;

      • ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ .ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
        ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ???? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ???

      • Συγχαρητήρια! Έπλεξες το εγκώμιο του ωχαδερφισμού. Επειδή είσαι εσύ ελληνάρας δεν σημαίνει ότι είναι όλοι σαν τα μούτρα σου. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος με τέτοια μυαλά που υπάρχουν. Φαντάζομαι είσαι περίφανος επειδή τα παιδιά σου θα φύγουν στο εξωτερικό, όχι για μια καλύτερη δουλειά αλλά για μια καλύτερη νοοτροπία και σεβασμό. Άντε γεια απολίτιστε ελληνάρα.

  • Δηλαδή τι θέλετε,να μην σας ελέγχει κανείς, όταν κάποιοι δεν κόβεται αποδείξεις και δηλώνεται 5000 εισοδημα και βγάζετε ένα σκασμό λεφτά ή που πληρώνεται 15 και 20 ευρώ μεροκάματο και αυτά μαύρα και χωρίς ασφάλιση και όταν έρχεται έλεγχος τους κρύβεται ή τους διώχνετε

    • Μεγάλη φαντασίωση έχετε νομίζω πως όσοι έχουν μαγαζί βγάζουν ένα σκασμό λεφτά;;; αν είστε τόσο σίγουροι γιατί δεν ανοίγετε κι εσείς να τα βγάλετε χοντρά;;;; ΕΛΕΟΣ…. όσο για το τσιγάρο ειναι προβλημα και πιο πολυ για τις καφετέριες…θα πρέπει να βρεθεί μια λύση.. κι αυτοί που δεν καπνίζουν δε χρωστάνε να αναπνέουν τις τσιγαριλες των άλλων;;; μακάρι να βρεθεί μια λύση και για τους μεν και για τους δεν.

    • Θελουμε να έχουμε δικαίωμα επιλογής , σου λεει κατι φίλε ΜΑΟ ΜΑΟ Ελληναρα Κοζανιτη . Να πας να ζήσεις στον τόπο που θελεις να ζήσεις .

  • Δεν σας φταίει ο αντικαπνιστικός νόμος ή ο Δήμος, επειδή οι καφετέριες σας δεν μαζεύουν κόσμο. Όταν μειώσετε τις τιμές σας ή αυξήσετε την ποιότητα των υπηρεσιών σας, θα δείτε και το τζίρο σας να ανεβαίνει. Έχετε ανεβάσει τις τιμές του καφέ, λες και τον πίνουμε στην παραλιακή, ενώ προσφέρετε τις πιο χάλια ποικιλίες καφέ!

    Όσο αφορά τους εργαζόμενους και τους ελέγχους, καλά κάνουν, γι αυτό υπάρχουν. Ίσα ίσα, βολεύει και τους εργαζόμενους σας, που επί το πλείστον εκμεταλεύεστε ανασφάλιστους για 3€/ ώρα.

    Και ο κοσμάκης δεν έχει ψωμί να φάει, ο καφές τον μάρανε, να σας γεμίζει κάθε μέρα.

  • Για τους ανασφαλιστους εργαζομενους που κρυβονται και κανουν τους πελατες οταν κανει ελεγχο η επιθεωρηση εργασιας ουτε λογος!Για το οτι κατα την περιοδο της αποκριας κάποιοι δεν ακοβαν αποδειξη ουτε για πλακα,ουτε λογος!Δεν φταιει το τσιγαρο,η νοοτροπια μας φταιει.

    • Η νοοτροπία πλέον είναι μια χαρά. Ξεχάστε τα παλιά. Παλιά ήταν για πολλούς αν όχι για όλους. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία και αποδείξεις κόβουν και όλα νόμιμα τα έχουν και ποιότητα προσφέρουν και ανασφάλιστους δεν έχουν . ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΤΟΥΣ ΉΣΥΧΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΉΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΎΣ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΟΎΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΎΣ ΕΛΈΓΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΉ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΏΝ. Αν καπνίζουν σε ένα μέρος που δεν έχει επαφή με τους υπόλοιπους ας πούμε δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κάποιον ΚΑΙ αυτό γιατί μετά είναι μένος και όχι ζήτημα υγείας.
      σύλλογος πρότεινε να βρεθεί μια μέση λύση. Κάτι . κάπως. Όχι κάτι που να θίγει κάποιον Ναι και καλά.

      • μάλλον σε άλλη χώρα ζεις εσύ. βγαίνουμε και βλέπουμε τι αποδείξεις κόβετε. η λύση είναι να βγαίνουν οι καπνιστές έξω για να καπνίσουν και να ξαναμπαίνουν μέσα όπως σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. τι δεν καταλαβαίνεις.

  • Οι κατά κόρον παραβάτες της φορολογικής και εργασιακής νομοθεσίας εγκαλούν τον Δήμο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου! Γελάνε μέχρι και οι καφέδες και τα καλαμάκια!

  • Για πειτε κιολας πως ανεβαζετε τις τιμες τις Αποκριες…..Επειδη ο κοσμος ξερει δεν ειναι χαζος για αυτο κ δεν ερχεται…..
    Ξεκολληστε μια χαρα κοσμο ειχε.
    Υπαρχει κ το ενδεχόμενο να μην τους αρεσει εδω η αποκρια μη το ριχβετε στη διαφημιση

      • Αν προσπαθεί ο κάθε ένας και ρισκάρει και δουλεύει 15 ώρες για ποιον άλλο λόγο θα μπορούσε να το κάνει αν όχι για το κέρδος? Δεν καταλαβαίνω. Ας καταλάβουμε πως κάποιοι όντως προσπαθούν .

        • Δυστυχώς έτσι σκέφτεστε, μόνο το κέρδος χωρίς να σέβεστε την υγεία των πελατών σας, γράφωντας τους στα παλιά σας τα παπούτσια. Δε σέβεστε ούτε καν τη νομοθεσία, για το κάπνισμα, τις αποδείξεις και πολλά άλλα. Γιατί το ντουμάνι που αναγκάζετε τους θαμώνες να υπομένουν δε σας καίγεται καρφί. Πάνω από όλα το κέρδος!

          • Αν δεν υπάρχει κάποιο κέρδος γιατί να υπάρχει δραστηριότητα ρε αγόρι μου? Φυσικά να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα .Να προσφέρουν τα μαγαζιά ότι καλύτερο μπορούν στους πελάτες αλλα να κατανοούμε

          • Για την υγεία των πελατών που θυσιάζουν οι μαγαζάτορες για το κέρδος τους σου λέει τι δεν κατάλαβες;;;

          • Άντε τώρα κόφτε την πλάκας σας με το κέρδος.Προφανώς δουλεύεις ή κάνεις πως δουλεύεις στο δημόσιο,έχεις τον σίγουρο μισθό σου και το μόνο που κάνεις να ποινικοποιείται το κέρδος.Άντε πιά!

  • Καφες 3.5€…σα να τον πινεις στην Αριστοτελους με θεα τη θαλασσα…

    Η γελοιοτητα της ανακοινωσης ξεπερνα καθε οριο, κοροιδευουν τον κοσμο της Κοζανης… ειχαν καλομαθει ΚΑΠΟΙΟΙ τοσα χρονια, αποδειξεις, εργαζομενοι ανασφαλιστοι, ελεγχοι της πλακας, τραπεζια παντου κ πολλα αλλα.

    Παντα κλαιγονται. Σε 3 μηνες καλοκαιριαζει…
    Τοτε τι θα βρουνε να τους φταιει???

  • Αγαπητοί καταστηματάρχες με αυτή την ανακοίνωση αδικείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Δε ζούμε σε άλλο πλανήτη, ερχόμαστε στα μαγαζιά σας και βλέπουμε πως λειτουργούν. Και για τους φοιτητές – φοιτήτριες σερβιτόρους-μπάρμαν, και για τα δεύτερα ποτά που σχεδόν ποτέ δεν κόβεται απόδειξη. Δεν είστε ο μεγαλύτερος κλάδος, υπάρχουν κλάδοι παραγωγικοί με πολύ περισσότερους δηλωμένους εργαζομένους στην πόλη. Όσο για τους ελέγχους, το νόμο κλπ, κάποτε κάποιοι βγάζατε 100 και δηλώνατε 5, τώρα κάποιοι βγάζετε 50 και δηλωώνετε 5, οπότε για την εφορία δε φαίνεται καμία πτώση στο τζίρο σας!

  • Όποιος ευαγγελίζεται στο ‘να ισχύσει ο νόμος’, ας μας πει το ονοματεπώνυμό του για να τον ταραξουμε στην νομιμότητα να δούμε πόσο θα ξηλωθεί η τσέπη του. Επίσης για την ακρίβεια που ισχυρίζεται κάποιος ας παει να δουλεψει ένα μαγαζί με τις τιμές που θέλει αυτός να δούμε πόσο θα αντέξει.

  • Δε θέλουμε τεκέδες …70% δεν καπνίζουμε …δε θα μας κάνει το 30% επιβολή τσιγάρου …Τα μαγαζιά δεν έχουν κόσμο όπως πάντα μετά τις απόκριες συν ότι δεν έχει λεφτά ο κόσμος συν η κακοκαιρία ….Αφήστε την κλαψα για αλλου

    • από ο 70% το 10% είναι που κάνει σαν υστερικό όμως μπρούκλη, οι άλλοι δεν ενοχλούνται. Οπότε παρτο αλλιώς: δε θα διαλύσει το 10% όλη την κοινωνια

        • Πολιτισμός υπάρχει μόνο όταν όλοι συμφωνούν με αυτό που θέλουν οι λίγοι να επιβάλουν στους πολλούς …. μάλιστα. Πολιτισμός σίγουρα δεν είναι όταν πολίτης επιτίθεται και απειλεί τον συμπολίτη του επικαλούμενος τους νόμους για το κάθε τι

  • Δηλαδή για να καταλάβω, θέλετε να πείτε ότι κάποιος έδωσε άλλα πέντε περίπου ευρώ στην βενζίνη για πήγαινε έλα στην Πτολεμαΐδα για να πιει τον καφέ του επειδή εκεί επιτρέπεται το κάπνισμα?? Και άντε το έκανε αυτό το ΣΚ, θα το κάνει συνέχεια?? Τότε λεφτά υπάρχουν, τι να πω….

    • καλά αυτό ήταν το μεγαλύτερο ανέκδοτο…ποτέ στην ιστορία δεν άφησε κοζανίτης δραχμή πτολεμαίδα…τώρα πλήρωσε και βενζίνη η μήπως σας βάλαμε και λεοφωρείο!Να μην κάνατε μαγαζία σε ορόφους χάθηκαν οι πλατείες?

    • Xε, χε!
      Το διαβάσαμε κι αυτό! Οι Κοζανίτες μετά τις απόκριες βγαίνουν στην Πτολεμαΐδα για να καπνίζουν μέσα.

      Πόσο απεγνωσμένοι πχια!

      Να ‘στε καλά παιδιά, να διαβάζουμε κι άλλα μπέντια.

      • Δουλευω στην Πτολ/δα πολλα χρονια!!! Βλεπω ανθρωπους ολων των ηλικιων να καπνιζουν εξω και να σεβονται τον νομο!!!

        • Και στην Κοζάνη, μια χαρά τον σέβονται τον νόμο οι καπνιστές. Έστω, ακόμα και γκρινιάζοντας κάποιοι. Τουλάχιστον οι περισσότεροι.
          Το Σάββατο, ήμουν σε μεζεδοπωλείο που ήταν πίτα από κόσμο. Αλλού, σε γνωστή ψαροταβέρνα της Κοζάνης έπρεπε να είχες κλείσει τραπέζι για να βρεις να κάτσεις.
          Είναι άδικο να κατηγορούμε τους Κοζανίτες καταναλωτές, και κυρίως τους καπνιστές, ότι εκβίασαν τις παρέες τους να μην βγουν στα μαγαζιά για να διασκεδάσουν. Δεν έγινε κάτι τέτοιο.
          Μια χαρά κόσμο είχαν τα περισσότερα μαγαζιά. Και μια χαρά, οι Κοζανίτες καπνιστές συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα κατά κανόνα, καπνίζοντας έξω.

  • παροτι ειμαι καπνιστης το μετρο πρέπει να εφαρμοστεί κανονικότατα.ειναι γελοιο να συζηταμε για κατι που θα επρεπε να χε εφαρμοστει απο την αρχη.

  • ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΄΄ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ//// ΣΚΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ,,,

  • Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται, αλλά όχι μόνο σε επιχειρήσεις εστίασης. Ειδικά για το κάπνισμα όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά παντού όπως και σ’όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Θα το πράξουν οι αρχές ή μόνο σε 10 μαγαζιά στο κέντρο και τέλος.

  • Καλη η κλάψα, αλλά δε μασάει ο κόσμος παιδιά.

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ, κλεινει το μαγαζι του. Τοσο απλο. Δε θα μας πλασαρετε τωρα οτι κανετε και φιλανθρωπικο εργο που απασχολειτε τοσους υπαλληλους.
    Τόσους απασχολειτε επειδη τοσους χρειαζεστε για να βγει η δουλεια σας. Ουτε εναν παραπανω, και το ξερουμε πολυ καλα.

    • ωραία ψηλέ και θα τους βρεις εσύ δουλειά όλους αυτούς?δεν βλέπω πάντως να έχεις τον ίδιο ζήλο που καπνίζουν στην βουλή η για τους άλλους ¨νόμους” που δεν εφαρμόζονται…ευχομαι πολύ σύντομα να χάσεις την δουλεία σου

      • Νιαου, αυτο ειναι στυγνος λαϊκισμος. Με την ιδια λογικη εχω εγω ενα παρανομο μαγαζι (πχ φρουτακια), ή δεν κοβω αποδειξεις, ή χρωστάω παντού ή το οτιδήποτε παρανομο – και με κλείνουν.

        Θα πω στην αστυνομια “θα τους βρειτε εσεις δουλεια ολους αυτους;”, μιλώντας για τους υπαλλήλους μου;

        Επιχηρείσεις είναι, ελεύθερη αγορά είναι. Δεν πηγες καλα (ή παρανόμησες;), εκλεισες. Παιζουν 800 πραματα ρολο σε αυτο, δε θα το λυσουμε εδώ στα comments του kozan.gr. Το σίγουρο είναι οτι δε μπορεις να χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα το οτι εχεις εργαζομένους στη δούλεψή σου. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

        Και μια χαρα ζηλο εχω και για αυτους στη βουλη, δε με ξερεις φιλε.

  • Δεν ειμαι καταστηματαρχης, αλλα ας ανοιξει κάοιος απο ολους εσας μια επιχειριση και να τη συντηρησει σε αυτη την εποχη… και μετα να γραφει με τετοιοντροπο!!!! Οι επιχειρησεις δε μπορουν να επιβιωσουν!! Και μη μιλατε για μαυρο χρημα κι προσληψεις γιατι ολοι μας οταν μπορουμε κατι μαυρο κανουμε!!!

    • Ανώνυμη κυρία μου, όποιος δε μπορεί να συντηρήσει μια επιχείρηση την κλείνει. Πρώτη φορά το ακούς; Εκατοντάδες (για να μην πω χιλιάδες) έχουν κλείσει στην Ελλάδα της κρίσης. Τι να κάνουμε τώρα; Για να έχει ο Χ και ο Ψ γεμάτο μαγαζί (και άρα τσέπη), να αδειάσει η δική μας;

      Αγορά είναι. Νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

      Όποιος δε μπορεί, το κλείνει.

  • Το μέτρο θα συνεχιστεί γιατί οι πολίτες το στηριζουμε. Σε δηλώσεις μας σε σχετικά ρεπορτάζ το αποδεικνύουμε και οι καπνιστές.

    Είστε ψεύτες γιατί σε ανάλογο βίντεο φαίνονται τα μαγαζιά γεμάτα και από καπνιστές και από ΜΗ, που είναι πλέον πάρα πολλοί.

    Ο κόσμος δεν σας παίρνει άλλο στα σοβαρά, και όσο συνεχίζεται τη μίζερη αυτή στάση, τον αναγκάζετε εσείς οι ίδιοι να πάειι στην Πτολεμαϊδα όπως λέτε (που σιγά μην πληρώσει κανείς για βενζίνες έξτρα, γελοιοποιήστε δεν το καταλαβαίνετε?).
    Εσείς οι ίδιοι είστε υπέυθυνοι για αυτό, εσείς οι ίδιοι ωθείται το προσωπικό σας σε απολύσεις. Αναλάβετε τις ευθύνες και πάρτε το απόφαση ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί έχει αποδοχή από τη βάση της κοινωνίας.

    Όχι μόνο στον Κοζάνη, αλλά σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

    Τα πράγματα έχουν αλλάξει, σταματήστε να δημιουργείτε εντυπώσεις, δεν τρώμε σανό.

    • Πολύ σωστά. Και αν λένε ότι πήγαν Πτολεμαίδα για καφέ, εμείς έχουμε να τους πούμε ότι έρχονται από την Πτολεμαίδα για να πιουν καφέ σε καθαρό περιβάλλον. Είναι τραγικοί…

  • Ειναι ντροπη να γραφετε ετσι. Ειμαστε μια αλυσιδα. Οταν κλεινουν τα καταστηματα , δε θα μπορουν να εργστουν καποιοι ανθρωποι, οι οποιοι δε θα μπορουν να πληρωσουν υποχρεωσεις και φυσικα καποια στιγμη δε θα μπορουν να πληρωνονται οι δημοσιοι και οι συνταξεις. Οποτε σε ποια καφε θα πηγαινουμε και με ποια χρηματα. Ντροπη! Αλλα αυτο συμβαινει οταν φευγουμε θεσσαλονικη για να ψωνισουμε και δε μας ενδιαφερει η πολη μας, και οταν κοιταμε ο καθενας το τομαρι μας και λεμε ας κλεισει το μαγαζι του οποιας δε μπορει!!!

    • Ποιά αλυσίδα; Οι μαγαζάτορες τα καρφώνουν στην άκρη και δεν πηγαίνουν πουθενά αλλού, δεν ξοδεύουν φράγκο. Μόν ακριβές διακοπές και αυτοκινητάρες. Κοιτούν μόνο το τομάρι τους και δεν τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών.

    • Αν ήταν έτσι στο εξωτερικό που εφαρμόζεται ο νόμος γιατί δεν κλείνουν; Είστε κωμικοτραγικοί. Γελοιοποιήστε δεν το καταλαβαίνετε;;;

    • Tα καταστήματα κλείνουν γιατί τα έχουν στραγγίξει οι ιδιοκτήτες των χώρων με τα διαστημικά ενοίκια που τους χώνουν.
      Δεν κλείνουν γιατί οι Κοζανίτες καπνιστές εκβιάζουν τις παρέες τους να πάνε -τάχα μου λέει- στην Πτολεμαΐδα, ή να κάτσουν σπίτι.

  • Προς FCTC ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ είναι κουλτούρα, όχι πάθηση.
    Η κοινωνία είναι αρκετά ώριμη ώστε να λύσει μόνη της το συγκεκριμένο ζήτημα . Αλλα πώς γίνεται να είναι παράνομος ο χρήστης και όχι το προϊόν δεν μπορώ να το καταλάβω,ούτε τους νόμους της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς, που «δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

  • Το λογικο θα ηταν να επιλεξει ο επιχειρηματιας πως θελει να δουλεψει το μαγαζι του. Τοτε θα ειχε κ ο πελατης επιλογη σε χωρο καπνιστων η μη. Κανεις δεν θα υποχρεωνε κανεναν να βγει για ποτο η καφε μεσα στην καπνιλα. Θα μοιραζοτανε ο κοσμος και ο καθενας θα ειχε την ευθυνη του εαυτου του.. Αλλα το να επιλεγει το κρατος για τον τροπο που θα δουλεψει το καθε μαγαζι ειναι μεγα σφαλμα. Σε λιγα χρονια θα τους απαγορευσουν κ το αλκοολ κ τον καφε γιατι κανει κακο και θα τους αναγκασουν να πουλανε βιολογικους χυμους φρουτων εισαγωγης φυσικα να καλυψουν τα συμφεροντα τους!!!

    • Το αν πινεις εσυ καφε ή αλκοολ δε με επηρεάζει εμένα. Κανεις το χ-ψ κακο στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ και εχεις το δικαιωμα να το κανεις οσο εσυ θες.

      Δε μπορείς όμως να κάνεις κακό ΣΕ ΕΜΕΝΑ, όπως αναγκάζοντάς με να αναπνέω πχ τον καπνό σου.

      Τι δεν καταλαβαίνετε;

      • Το αν επηρεάζει το αλκοόλ το διπλανό σου είναι μεγάλη συζήτηση. Σκέψου μόνο τα ατυχήματα που γίνονται εξαιτίας αυτού. Δεν λέω να απαγορευτεί, αλλά όπως στο τσιγάρο έτσι και στο αλκοόλ, μας λείπει η παιδεία.

        • Γιου χου. Εσείς δλδ την βρίσκεται να ελέγχεται τι θα κάνει ο κάθε ένας στην ζωή του. Και αν δεν σας ακούει κάποιος …καταγγελία. Τέλεια. Sold out οι κουκούλες των δημιων

          • Ανώνυμε κανένας δεν σε ελέγχει. Και νομίζεις ότι όποιος σέβεται τον διπλανό του ,αλλά κυρίως τον εαυτό του είναι ρουφιάνος; Εφόσον φυσάς τον καπνό σου σε μη επιτρεπόμενο χωρο ,πέρα από παράνομο, φανερώνει και έλλειψη παιδείας και βεβαίως να σε καταγγειλει καποιος. Δεν ντρέπεσαι που δείχνεις έλλειψη σεβασμού στον συμπολίτη σου και ντρέπεσαι μην σε πουν ρουφιάνο; Όλα πάνε κατά διαόλου γιατί η κοινωνία έχει σώπασει και ανέχεται κάθε ανάρμοστη συμπεριφορά.

          • Στη ζωή σου κάνε ότι θέλεις. Όταν καπνίζεις και αναγκάστικά αναπνέει τον καπνό διπλανός σου τότε είσαι παράνομος γιατί καταστρέφεις την υγεία του άλλου. Αν πίνεις και οδηγείς είσαι παράνομος και τρομερά επικίνδυνος.

      • Θοδωρής εισαι απόλυτος φίλε μου αλλά βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος. Συμφωνώ μαζί σου για τον νόμο του καπνίσματος δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να βλέπεις το μαγαζι σου καθαρό από καπνό επίσης συμφωνώ μαζί σου για τους ελέγχους πρέπει όλοι να έχουμε φορολογικη συνείδηση να κόβουμε αποδείξεις να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους αυτό είναι σωστή επιχειρηματικότητα και το πιο σημαντικό είναι επιτέλους ο κλάδος της εστίασης να γίνει επαγγελματικός κλάδος και όχι ο κάθενας που ψήνει στο σπίτι του σουβλάκια να ανοίγει ταβέρνες εισαι πολύ σωστός σε αυτά που λες. Ξέρεις όμως κάτι φίλε μου 24%φπα τέλος επιτηδεύματος 30% φόρος εισοδήματος 0,5% επί του τζίρου για τον δήμο ΙΚΑ δώρα επίδομα αδείας μισθός εργαζομένων επιμελητήριο εφκα ανάλογα με τις αποδοχές σου ενοίκιο για τα τραπεζοκαθίσματα στο δήμο πάγια έξοδα(ενοίκιο νερό ΔΕΗ οτε λογιστήριο) κλειστές τράπεζες όλα αυτά πρέπει να πληρωθούν από μια επιχείρηση. Αλλά το κοινό θέλει και φθηνό προϊόν και ποιοτικά τέλειο και απόδειξη. Με όλα αυτά που σου λέω θέλω να καταλάβεις ότι ξ επιχειρηματικότητα σε αυτή τη χώρα είναι έγκλημα μακάρι να γινόμασταν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί στην Ελλάδα μας αυτό παράγουμε δημόσιους υπαλλήλους και φόρους. Και κάτι ακόμα ο Αυτός ο σύλλογος είναι για γέλια όταν λέει ότι γεμίσαμε την πτολεμαιδα με κόσμο τόσο μίσος για την πτολεμαιδα. Με εγκάρδιους χαιρετισμούς από ένα επιχειρηματία από την πτολεμαιδα που συμφωνεί μαζί σου και κάνει αγώνα να κρατήσει τους 12 εργαζόμενους του την ποιότητα τον εστιατορίου του και την υπόληψη του ψηλά.

        • Να είσαι καλά φίλε μου. Σε ευχαριστω για την υγιή απάντηση.

          Καταλαβαίνω τι λες και τα περισσότερα από αυτα που γράφεις τα ξέρω. Δεν είπα ποτέ οτι είναι εύκολο να κρατήσεις ένα μαγαζί (πόσο μάλλον να το ανοίξεις μέσα στην κρίση – που και αυτό γίνεται ε;)

          Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Προφανώς και η ελάφρυνση της φορολογίας θα ήταν πολύ θετικό μέτρο και με χαρά να συζητήσουμε ό, τι άλλο θες όσον αφορά την επιχειρηματικότητα. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας εδώ. Είναι το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, κάτι πολύ συγκεκριμένο.

          Αν θες τη γνώμη μου, θέμα συνήθειας είναι, ο τζίρος θα γίνει όπως ήταν. Οι πρώτες βδομάδες θα είναι “κάπως” – κυρίως λόγω αντίδρασης των καπνιστών – και μετά όλα κανονικά. Δε γίνεται να μείνει σπίτι του ο άλλος επειδή καπνίζει. Θα βγει όπως ακριβώς έβγαινε και απλά θα πηγαίνει έξω από το μαγαζί για τσιγάρο και θα επιστρέφει.

          • Αυτό το μέτρο αν το εφαρμόσουν όλοι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα απλά όταν στα κεντρικά μαγαζιά εφαρμόζετε και τριγύρω δεν υπάρχει έλεγχος τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

      • Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις??????? Εάν διαχωριστούν τα μαγαζιά σε καπνιστών και μη, θα έχει ο καθένας την επιλογή του!!! Αν δεν γουστάρεις τον καπνό να μην πας σε μαγαζί καπνιστών!!! Όλα μόνα ζυγά δικά σας τα θέλετε!!!!!

        • Θοδωρή ξύπνα κινητοποιήσου κανε πράγματα ρίσκαρε βρες κάτι που να μπορεί να φέρει στην ζωή σου αυτό που σου λείπει κ ίσως βλέπεις σε ζωές αλλωνων. Ξεκόλλα . Ασχολησου με την ζωή σου πως θα είσαι καλά και ευχαριστημένος με την καθημερινότητα σου. Είσαι μπούφος όσο ασχολείσαι με κάτι που δεν έχεις να κερδίσεις τπτ. ΞΕΚΟΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΤΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΉΣΟΥ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ. ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

          • Ευχαριστώ για το ψυχογράφημα αλλά δεν έπεσες μέσα σε τίποτα. ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ. Κράτα τις “συμβουλές” για τον εαυτό σου.

            Ή εναλλακτικά γράψε τίποτα ζώδια, ταμαμ είναι για εκεί οι μπαρούφες που γράφεις.

  • Ελλιπής στολισμος;; ο δημος ζητησε η οχι απο τον προεδρο σας να συμμετέχετε στην αποκρια, οπως και στα χριστουγεννα, και αρνήθηκατε;; ολα δικα σας δεν μπορει να ειναι..

    • Πληρώνουν ήδη πολλά τα μαγαζιά για να πληρώσουν το δήμο χορηγίες για τις αποκριες … άμα δεν ξες Κανε την πάπια
      Και τα τέλη που πληρώνει κάθε μαγαζι είναι ανταποδοτικά στην επιχειρήση και όχι μόνο ανταποδοτικά δεν είναι όποτε αφού δεν ξες μην φέρεις γνώμη

  • Ειναι ντροπη, αυτα που γραφουνε στην ανακοινωση τους!!

    Επαγγελματιες που θελουν ενισχυση απο τον δημο, επιδοτηση κ για τα σουβλακια της αποκριας μηπως?
    Τα χρονια της ασυδοσιας πρεπει να περασουν! Αποκρια στα μετρα τους, νομοι στα μετρα του κτλ…

    Η Κοζανη δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο δειχνει, ο κοσμος ξερει κ βλεπει κ καταλαβαινει..

    ΥΓ. “Δεν είδαμε τους ΜΗ καπνιστές να γεμίζουν τα μαγαζιά.” απλα αθλιοτητα…

    • Ας συννενοηθούνε οι Μη καπνιστες να μην βγαίνουν έξω όταν θα ατονίσει το μέτρο,γιατί κάποτε το ιδιο θα γίνει όπως πάντα.Υπάρχει αυτην οι δυνατότητα μέσω των sosial media,ως διαμαρτυρία για την μη επιβολή του μέτρου.Τότε θα καταλάβουν οι καταστηματάρχες ποιοι γεμίζουν τα μαγαζιά και ποιοι αφήνουν λεφτά στα μαγαζιά,και θα σταματήσει και το παραμύθι ότι οι καπνιστές είναι η πλειοψηφία και είναι αυτοί που κρατάνε τα μαγαζιά.Μετρήστε οποιαδήποτε στιγμή σε αποιοδήποτε μαγαζί ποιοί καπνίζουν και ποιοί όχι και τότε θα καταλάβετε πολλά πράγματα…!!!!

  • Loipon ta paidia theloun na poun oti prepei na tous afisoume stin usixia tous……foul to tsigaro kamia apodixi kai enoite anasfalisto prosopiko me liga logia 100 ta 100 kerdos…..ta theloun ola dika tous gia elate kai apo ptolemaida

  • Μπράβο Ελληνάρες!!!
    βγήτε όλοι εσείς που θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος κ στηρίξτε τις επιχειρήσεις για να είναι βιώσιμες.. Κάντε τζίρο, γεμιστε μαγαζιά, στηρίξτε σε καθημερινή βάση Και μην γράφεται απρόσωπα ότι σας λένε να πείτε.. δε νομιζω να υπάρχει καταστηματάρχης που αν ανέβει ο τζίρος του με αυτοντο μόνο να θέλει να μην εφαρμοστεί..
    αλλά όλοι εσείς λέτε λέτε λέτε και σπανίως στηρίζεται.. εχετε καταντήσει χειρότεροι από τα παπαγαλάκια των καναλιών!! (δε μιλάω για όλη τη μερίδα των αντικαπνιστων)
    αν θέλετε να εφαρμοστεί ο νόμος,να γίνει σωστά κ παντού!!
    δεν έχετε καταλάβει τι συνεπάγεται όταν θα κλείσουν 5 επιχειρήσεις της περιοχής και εύχομαι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο..!
    λυπάμαι για πολλούς από εσάς..

    • Δεν απαγόρευσε κανείς τους καπνιστές να βγαίνουν αλλά να μην καπνίζουν μέσα στα μαγαζιά. Γίνεστε γελοίοι δεν το καταλαβαίνετε;;;

  • Εσείς η 4-5 αντικαπνιστές που σχολιάζεται σε όλες της αναρτήσεις βγείτε από το σπίτι σας και ξοδέψτε κανένα ευρώ τώρα που οι καφετερίες έχουν γίνει όαση γιατί σε λίγο μετά από κάποια ώρα θα ξαναγινούν χώρος καπνιστών τα μαγαζιά όπως ακριβώς και στα Τρίκαλα κλπ Άντε καρμίρηδες αφήστε το πληκτρολόγιο

  • Μηπως η πτωση σχετιζεται αμεσα με την παροχη υπηρεσιων;; Μια απλη αναφορα θα κανω γεγονοτων που παρατηρηθηκαν σε ολα σχεδον τα μαγαζια της πολης:
    Α) ποτα χωρις συνοδευτικους ξηρους καρπους λογω “ελλειψης” κατα τη διαρκεια συναυλιων συγκροτηματν μουσικης
    Β) εξυπηρετηση σε κεντρικα club οπου γινοταν παιδικοι χωροι απο ενα γκαρσονι γιατι ο επιχειρηματιας δεν διεθετε προσωπικο
    Γ) ελλειψη στοιχειωδων ποτων στην καβα
    Δ) μουσικη αναμεικτη
    Ε) καταστηματα χωρις στυλ και προσωπικοτητα και χωρις διαθεση για να παρεχουν υπηρεσιες υψηλης ποιοτητας
    Στ) καταστηματα που δουλεψαν λογω στοιχειωδους σεβασμου των καταναλωτων
    Ας λοιπον αναρωτηθουν οι καταστηματαρχες αν το καπνισμα και η καταργηση του που αποτελει στιγμα πολιτισμου για μια πολη ειναι το προβλημα ή οι υπηρεσιες που παρεχονται. Ειναι ντροπη να θεωρουμε οτι ο στολισμος μιας πολης συμβαλλει στην αυξηση της καταναλωσης. Αν γνωριζανε καποιοι τις βασικες αρχες του μαρκετινγκ της αγορας και τησσυμπεριφορας του καταναλωτη θα ξερανε που οφειλεται η πτωση του τζιρου και ποσο πολυ συμβαλειστη συνολικη εικονα της πολης η ακαπνη πολιτικη.

  • Ο Δήμαρχος αυτος ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών την βιωσιμότητα των ταμείων την πόλη του
    ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
    Η Ελπίδα Ήρθε να την χαιρόμαστε
    Δυστυχώς Αυτοί ήταν Πάντα
    Όσο για την υπουργό αυτή από άλλο πλανήτη την Αμερική καλά να πάθουμε
    Ήθελε Κολωνάκι

  • το οτι φτασατε το καφε 3 ευρο το σκεφτηκατε οτι δινατε τη μπυρα σε πλαστικο 5 ευρο τις αποκριες το σκεφτηκατε…οτι πινουμε μια παρεα 4ποτα και μας φερνατε ενα μικρο ξηροκαρπια? ολα αυτα αδειασαν ντα μαγαζια σας και οχι το τσιγαρο

  • To 5% που αποδίδετε στον Δήμο, είναι το 5% των εσόδων σας; Του τζίρου σας; Ή του ποσού στις αποδείξεις;

    Καμιά ανακοίνωση για τα ενοίκια που ανέχεστε να πληρώνεται θα βγάλετε, ή μόνο οι νόμοι δημόσιας υγείας σας φταίνε τάχα που “δεν βγαίνετε”;

    Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι απασχολείτε 100άδες εργαζόμενους. Μπορεί κάποιος ασφαλιστικός φορέας να το επιβεβαιώσει αυτό;

      • E, ναι. Καλόμαθαν!
        Καλόμαθαν, γιατί ο Δήμος συνεχίζει να τους παρέχει τηλεθέρμανση κι ας μην τον πληρώνουν, όπως το έκανε χρόνια τώρα. Ο Δήμος βέβαια, πρέπει με τη σειρά του να πληρώνει την ΔΕΗ και τους εργαζομένους ή υπεργολάβους του…
        Για να τους δω να “πιστολιάσουνε” όμως κάναν ιδιοκτήτη για κάνα-δυο μήνες… Θα συνεχίσει να τους αφήνει μέσα στο ακίνητό του; Σε αυτούς, στέκονται όλοι σούζα.
        Ελάχιστα παραδείγματα καταστηματαρχών έχουμε, που σήκωσαν κεφάλι και άλλαξαν νοικιάρη ή τα βρόντηξαν. Όλοι μόκο. Όχι, βέβαια ότι θα ίδρωνε το αυτί των ιδιοκτητών με τις τόσες παράδες που έχουνε βγάλει όλα αυτά τα χρόνια.
        Μόκο! Αντί να κράξουνε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που κάθονται και τους καρτερούν να τους παιαίν’ ζεστές τις παράδες, κράζουνε τον Δήμο που κάνει αυτό που οφείλει να κάνει –δηλαδή να εφαρμόζει νόμο δημόσιας υγείας -, και νταντεύουν τους εθισμένους στην νικοτίνη πελάτες που δεν έχουν μάθει να ξεμπαφιάζουν όξω. Έτσι έχουν μάθει. Έτσι δηλαδή τους έχουμε μάθει.

  • Τιμές παραλίας Θεσσαλονίκης.
    Δε σας είπε κανείς να επενδύσετε σε καφετέριες. Ας τα επενδύατε σε φωτοβολταϊκά πάρκα ή σε ακίνητα. Η αγορά είναι κορεσμένη και η πόλη μικρή. Δε γίνεται να υπάρχουν καφετέριες, φαρμακεία και φούρνοι κάθε 4 μέτρα. Αυτό ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα και για όλα τα μαγαζιά της πόλης. Κρίση δε περνάτε μόνο εσείς, ούτε απασχολείτε κόσμο μόνο εσείς, όλοι ψάχνουν να κάνουν κάτι στη ζωή τους για να αντισταθούν στις οικονομικές δυσκολίες. Δε γίνεται να πίνουμε από 7 καφέδες την ημέρα για να κρατιέστε όλοι γεμάτοι.
    Ο νόμος δεν απαγορεύει τους καπνιστές ούτε να καπνίζουν, ούτε να πίνουν καφέ. Τους απαγορεύει να τα κάνουν και τα δύο ταυτόχρονα, ενοχλώντας τον κόσμο που δε θέλει να μυρίζει τον καπνό τους. Μονά ζυγά δικά τους δε γίνεται. Η ελευθερία του κάθε ανθρώπου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου.

    • Δεν γράφω μόνο τιμές παραλίας Θεσσαλονίκης kozan….. Απλά το σχόλιό μου παρουσιάζεται μισό. Δε φταίνε σαφώς μόνο οι τιμές.

    • “Δε γίνεται να υπάρχουν καφετέριες, φαρμακεία και φούρνοι κάθε 4 μέτρα. Αυτό ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα και για όλα τα μαγαζιά της πόλης.Κρίση δε περνάτε μόνο εσείς, ούτε απασχολείτε κόσμο μόνο εσείς”

      Συμφωνώ απόλυτα. Και επιτέλους κάποιος που το είπε!

  • Είναι πολύ εύκολο να είσαι κριτής και τιμητής των πάντων χωρίς να έχεις αντίληψη της πραγματικότητας.
    Προκαλώ οποιονδήποτε θεωρεί άδικη την αντίδραση των μελών του Σωματείου Ερμής να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον κλάδο μας λειτουργώντας ένα άκαπνο κατάστημα και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας και αφού έχει πληρώσει με συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης,να δημοσιεύσει τον ισολογισμό και τα κέρδη του.
    Είναι κρίμα να γίνεται εξαντλητική εφαρμογή ενός Νόμου που μόνο σκοπό έχει το διχασμό της κοινωνίας και την δημιουργία ρουφιάνων.
    Όλοι μαζί,καπνιστές και άκαπνοι,είναι καλύτερα στη χαλάρωση και στη διασκέδαση.
    Με τιμή.
    Ένας Έλληνας που δεν θέλει να γίνει Γερμανός!!!

    • Φίλε Έλληνα, δεν διχαζονται οι πολίτες σε ρουφιάνους ή μη, σε καπνιστές ή αντικαπνιστες. Από αυτό το μέτρο, φανερώθηκε ότι το θέμα δεν είναι το κάπνισμα, αλλά το ελλειμα παιδείας. Ξεχωριστηκαν οι υπεύθυνοι πολίτες, από τους ασυνείδητους. Αυτοί που σέβονται τους συμπολίτες τους, από αυτούς που απλά ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους, αδιαφορώντας για την υγεία ,αλλά και τα δικαιώματα των άλλων. Αυτοί που θέλουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, απο τους ωχαδερφιστες . Αυτούς που δειχνουν τα κακώς κείμενα, από αυτούς που θα σωπάσουν μην τυχόν στιγματιστούν σε ρουφιάνο. Από αυτήν την νοοτροπία ,η οποία υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό στην κοινωνια, φτάσαμε εδώ που φτασαμε. Που η έλλειψη σεβασμού έγινε κανονικότητα, που όταν δεις κάποιον να παρανομει , να βρωμιζει ,να εκμεταλλευεται το σωστο είναι να σωπασεις. Εσυ μπορεί να θες να είσαι σε μια Ελλάδα βρώμικη, με ανομία, χωρίς σεβασμό. Όχι φίλε Έλληνα, δεν θα διασκεδάσω με κάποιον που έχει αυτήν την νοοτροπία, είτε καπνιστή είτε οχι

      • Αγαπητέ πολυπολιτισμικέ,δε γίνεσαι καλύτερος με το να κρίνεις και να υποδεικνύεις τα «κακώς κείμενα»αλλά με το να τα αντιλαμβάνεσαι και να δίνεις λύσεις αποδέκτες από το σύνολο.
        Θα ήταν καλυτερα για όλους να βρίσκονται όλοι μαζί σε χώρους που θα ελέγχονταν για την ποιότητα της καθαρής ατμόσφαιρας και να διασκεδάζουν ειτε απολαμβάνοντας τον καφέ τους,ειτε το ποτό τους.
        Ολα τα αλλα περί παιδείας και σεβασμού έχουν να κάνουν με επιμέρους προσωπικότητες και χαρακτήρες που τα προβάλουν ανάλογα με το προσωπικό τους συμφέρον.

      • Πόσο σωστά τα λες φίλε μου! Συμφωνώ και συντάσσομαι. Που να καταλάβουν όμως που θέλουν να κάνουν ότι γουστάρουν για το κέρδος τους οι μεν και για να μην ξεβολευτούν και βγουν έξω οι δε. Κανένας σεβασμός…

    • Λειτουργησε το βρε φιλε Έλληνα ενα χρόνο το μαγαζι σου ακαπνο και μετα ελα να μας πεις τα αποτελέσματα…μην προδικαζεις κατι…με μια βδομαδα μετρου και βγαλατε συμπεράσματα…ελεος

      • Το έχω κάνει όταν ανακοινώθηκε ο Νόμος και τα αποτελέσματα ήταν οδυνηρά.
        Επιχείρησα πριν τον Νόμο και αν ήξερα ότι θα έβγαινε τέτοιος Νόμος δεν θα επιχειρούσα ποτέ.
        Ξέρω τα αποτελέσματα και τις συνέπειες του γιατί γνωρίζω τις υποχρεώσεις(και τις έχω πληρώσει επιμελώς)που επέρχονται από την λειτουργία μιας τέτοιου είδους επιχείρησης.

        • Θες να πεις ότι οι καπνιστές δεν βγήκαν έξω; Σε πληροφορώ ότι βγήκα σε 2 μαγαζιά και πως ήταν και τα 2 γεμάτα. Και οι 5-6 καπνιστές έβγαιναν έξω και κάπνιζαν. Τα υπόλοιπα που λες είναι δηθενιές.

          • Όπως το είπες.2 μαγαζια.Αυτή είναι η αντίληψη που έχεις.Λυπάμαι που κάτι σαν εσένα έχουν άποψη και την εκφέρουν ανώνυμα.

          • Αν δεν κατάλαβες τι έγραψα απλά ξαναδιάβασε το, ειδάλλως είσαι ανόητος. Τα παίρνεις όλα όπως σε συμφέρει. Αν δεν έχει κόσμο το μαγαζί σου φταις εσύ και όχι ένας νόμος. Νιώσε.

          • Φίλε μου,ο κλάδος μας εχει το λιγότερο 100 καταστήματα στο Δήμο Κοζάνης και εσύ εχεις αντίληψη για τα 2.
            Εγώ έχω αντίληψη για τουλάχιστον 80 σύμφωνα με την ψηφοφορία που έγινε στην συνέλευση του Σωματείου.
            Και σίγουρα επισκέφθηκε τα καταστήματα σε ώρα αιχμής και σχηματίσες αυτήν την εικόνα.
            Δεν είσαι αντικειμενικός.
            Εσύ τα βλέπεις ανάλογα με το συμφέρον σου.
            Δόξα το Θεό έχω και θα έχω δουλειά στο μαγαζί μου.
            Εσύ να νιώσεις ότι ο κόσμος περνάει πιο καλά όταν είναι μαζί και όχι διχασμένος.

          • Μίλησα για τα 2 μαγαζιά που πήγα και όπως κατάλαβες 2 στα 2! 3 στους 4 Έλληνες θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος, εσύ τι δεν καταλαβαίνεις; Επίσης 27% είναι οι καπνιστές και 73 οι μη, βάση ερευνών. Ο κόσμος περνάει ακόμα καλύτερα ενωμένος και χωρίς τσιγάρο. Και όπως είπα, τα υπόλοιπα είναι δηθενιές ασεβών ελληναράδων.

  • Και μένα μου μειώσαν τον μισθό και ο διπλανός μου έμεινε άνεργος, και του γείτονα του πήραν το σπίτι…αλλά δεν απειλήσαμε κανέναν.. Πλήρη εφαρμογή του νόμου σε όλους τους δημόσιους χώρους. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να εφαρμοστεί με όποιοδήποτε κόστος.Τα επιχειρήματά σας δεν πείθουν πλέον κανέναν.Σεβασμός στην υγεία του καθενός πάνω απ’όλα.

      • Αγαπητέ μου τι δεν κατάλαβες;Eννοώ τις απειλές που γράφονται στο άρθρο για το χάσιμο θέσεων εργασίας με αφορμή την αναδουλειά λόγω εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

  • Τα σχόλια είναι εύκολα και τζάμπα.Αιντε να σας δούμε να γεμίζετε και τα μαγαζία.’Εφταιγε ο καιρός;Να το χιόνι έλιωσε.Θέλετε και τον άλλο μήνα;Θα δούμε και τον άλλον μήνα.Μόνο να έχει ψίχα κρύο και να μην μπορεί να κάτσει ο κόσμος έξω.Κι όσο πλησιάζει ο καιρός για να γίνει ο κύκλος του τζίρου θα αρχίσουμε να μετράμε εγκεφαλικά επιχειρηματιών.

  • Συμπολίτες μου ειρθαν κάποια που στην Ελλάδα έχουμε οικονομικό πόλεμο πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ο χώρος της εστίασης το έδειξε αυτό στην πράξη με την ΔΕΗ κλείναμε τα μαγαζιά μας και βγεναμε στο δρόμο μαζί συμπαράσταση με το Νοσοκομείο το ίδιο τώρα που ζητάμε εμείς βοηθεια μας βρίζετε ευχαριστουμε

  • Άπλα τα πράγματα. Στην ελεύθερη αγορά που είναι ένα σύστημα της οικονομίας της αγοράς στο οποίο οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τη συναίνεση μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και στο οποίο οι νόμοι και οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση από την κυβέρνηση, για τη δημιουργία φραγμών. Εδώ κάτι πάει στραβά. Πώς γίνεται να είναι παράνομος ο χρήστης και όχι το προϊόν,Πώς γίνεται ο επιχειρηματίας να μην μπορεί να χαρακτηρίσει τι μορφή θα έχει το μαγαζί του όταν οι πελάτες του συναθροίζονται προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά. Σε λίγο θα αποφασίζετε πως θα ντύνεται ο μπάρμαν και πως οι σερβιτόροι.

    • “Πώς γίνεται να είναι παράνομος ο χρήστης και όχι το προϊόν” έλεος με αυτό το τραγικό επιχείρημα. Να σταματήσουν να πουλιούνται και μαχαίρια, αυτοκίνητα, μηχανές, ρεύμα κλπ κλπ που έχουν σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη. Έλεος με τους ντεμέκ που δεν σέβονται ούτε τα παιδιά τους…

  • ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ? ΑΝ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΣΤΗΡΟΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Η ΚΑΦΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΤΙΜΗ/ΠΟΙΟΤΗΤΑ (ΚΙ ΟΧΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΗ Η ΓΕΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΓΙΑ ΑΚΑΠΝΟΥΣ.

  • Σήμερα κατά τις 12 το ……….η ήταν γεμάτο και πήγα στο ……. το οποίο είχε περίπου 80% πληρότητα. Πήρα και τα παιδιά μου μιας και πλέον έχουμε καθαρή ατμόσφαιρα. Δε θα τολμούσα να το κάνω αυτό παλιότερα. Ναι τα παιδιά μου κατανάλωσαν και άφησα το δεκάευρω. Αλλιώς θα καθόμουν στο σπιτάκι μου και το μαγαζί θα έπαιρνε από εμένα τα …
    Χθες, το ……. είχε λίγο λιγότερο κόσμο απ’ ότι συνήθως αλλά είχαμε τα χιόνια οπότε πάλι καλά ήταν.

  • Χαλαρώστε, λίγο θα παίξει το έργο και πάλι τα ίδια οπως παλιά. Στην Ελλάδα των χιλιάδων νόμων που δεν εφαρμόζεται τίποτα.

    Σίγουρα είναι δύσκολοι οι καιροί,τα έξοδα πολλά αλλά δεν είναι άλλοθι αυτό.

    1)Λέτε κάποιοι οτι δινετε ανταποδοτικά στο Δήμο ένα ποσοστό και δεν βλέπετε ανταπόδοση.

    Ο Χ, Ψ μαγαζάτορας 500 μέτρα μακριά από την πλατεία ή ο μαγαζάτορας σε χωριό που τα πληρώνει αλλά δεν βλέπει δεκάρα από το χρήμα στις αποκριες τι να πει;

    2)Το ότι απασχολείτε κόσμο δεν πρέπει να είναι επιχείρημα γιατί ακούγεται σαν εκβιασμός

    3)Στις Απόκριες η εξυπηρέτηση ήταν από μέτρια έως κάκιστη. Οι αποδείξεις, σε κάποια μαγαζιά, ήταν μόνο για το πρώτο ποτό και σε κάποια άλλα ούτε καν.

    4)Πρεπει να τα βάλετε κάτω να δείτε ότι δεν μπορεί η μπύρα να έχει 3.5 ευρώ και το κρασί 5 και ο καφές 3-3.5

    Ο καφές μπήκε φόρος στο κιλό και ΟΧΙ στο…ποτήρι.

    Αν μοιράσεις την επιβάρυνση είναι ελάχιστα λεπτά στο ποτήρι και σίγουρα όχι 0.5 ευρώ πάνω.

    Το κρασί έχει πάρει την τιμή από το ουίσκι πλέον. Χρεώνεται 5 στην καλύτερη ανεξαρτήτως ποιότητας.

    Και η μπύρα 330ml εκτός πραγματικότητας η τιμή της.

    Τώρα κάποιος θα πει δε βγαίνουμε

    Το θεμα είναι με πόσα είσαι ευχαριστημένος το μήνα;

    Γιατί δε μπορείς να λες η επιχείρηση έχει τρέλα έξοδα, βγαίνω δύσκολα και να ζεις στη χλιδα και να το διαφημίζεις.

    Σε καμία περίπτωση δεν αφορά το σύνολο.

    Σκεφτήκατε να ρίξετε τις τιμές μήπως και ανέβει η κατανάλωση και ο κόσμος βγαίνει περισσότερο;

    Μάλλον είναι…τυχαίο που στα γνωστά στέκια όλοι έχετε ταριφα 3 ευρώ τον καφέ.

    Επειδή δεν έχετε μόνο εσείς μαγαζί

    Επειδή δεν πληρώνετε μόνο εσείς ενοίκιο

    Επειδή δεν πληρώνετε μόνο εσείς υπαλλήλους

    Δείτε μήπως το πάτε λάθος το πράγμα

  • Λοιπον επειδη εχω πιει καφε σε διαφορα μερη της Ελλαδας θα πρεπει επιτελους να μαθετε τον νομο της προσφοράς-ζήτησης.. Δεν μπορει για παράδειγμα να εχει την ιδια τιμη ο καφες στην κοζανη με τον καφε σε μια καφετερια στην παραλιακη αλλων πολεων που προσφέρουν πολυ καλυτερη θέα και οχι μονο.. Δευτερον θα πρεπει να διαχωρησετε τον καφε με το ποτο.. Δεν μπορει να πηγαινω για εναν χαλαρο καφε με την παρεα μου να πουμε δυο κουβέντες και να εχετε την μουσική στην δια πασον λες και ειμαι για ποτο σε club.. Αλλο το ενα κι αλλο το αλλο.. Οσον αφορά τον νομο για το καπνισμα ετσι οπως τηρειται στα πιο πολλα μερη της Ελλαδας που σεβονται τον πελατη ετσι θα κανετε κι εσεις.αν θελετε να εχετε καπνιστες μπορειτε να κανετε ειδικο χώρο για τους καπνιστες οπως ειναι σε πολλα μερη της Ελλαδας και του εξωτερικου.. Λυσεις υπαρχουν, εσεις δεν θελετε να τις βρειτε

  • Να παρατηρησω μερικα πραγματα
    α)Ο νομος ειναι παρωδια διοτι εχει βγαλει εκτος τα καζινο και τα κεντρα διασκεδασης ανω των 300 τμ…..πιστευω να καταλαβαινεται γιατι.
    β)Ο κοσμος εδω στην κοζανη ποτε δεν εβγαινε εξω ακομη και τις καλες εποχες οπου χρημα υπηρχε καθε βραδυ και πρωι ζητημα να εβγεναν 500-700 ατομα απο τις 70000 που εχει η πολη
    γ)ο νομος ειναι αντισυγματικος αλλα κανενας δεν τολμαει να κανει προσφυγη
    δ)οπως λεει και καποιος παραπανω μην τρωτε σανο ολη μερα διεκδικηστε τημ τηγανια???

  • Για να δουλέψετε κύριοι πρέπει να καταβασετε τις τιμες του καφε.
    Γιατί 30ημερεςΧ3.50€/καφεΧ2(πρωι-βράδυ)=210.00€
    που να βρεθούν τα χρήματα για να τα πάρετε κύριοι καταστηματαρχες όταν οι μισθοί μειωθηκαν ενώ εσεις ανεβάσατε τις τιμές, αυτός είναι ο λογος!!!

  • Κάποια επιχειρήματα είναι δύσκολο να τα στηρίξετε.

    Π.χ., το ότι οι παρέες της Κοζάνης, φεύγανε κομβόι το Σάββατο στην Πτολεμαΐδα ώστε να μπορούν οι 2-3 τσιγαράηδες της κάθε παρέας να καπνίζουν μέσα αντί για όξω, είναι δύσκολο να το τεκμηριώσετε.

    Από την άλλη, αν όντως 100άδες εργαζόμενοι στην Κοζάνη, είναι ασφαλισμένοι στον κλάδο της εστίασης μπορείτε,να το τεκμηριώσετε, απλώς ζητώντας μια βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα.
    Μπορείτε;

  • Σκεφτήκατε να βάλετε

    καφέ στα 2 ευρώ

    Μπύρα 2

    Κρασί 3

    ποτό 5

    Και θα τα πάρετε πολλαπλάσια

    Αλλά όταν βλέπει ο άλλος παντού 3 τον καφέ μάλλον δεν έγινε τυχαία.

      • Αν έπαιρνες 500 ευρώ μηνιάτικο θα καταλάβαινες

        Αυτές έπρεπε να είναι οι τιμές.

        Αλλά μάλλον είσαι Δημόσιος υπάλληλος.

        Βρέξει χιονίσει πέφτει χωρίς φόβο και πάθος

    • 2 ευρώ η μπύρα αν θέλεις απόδειξη πάει στα 1,5 μειων 0,6 που κοστίζει πάμε στα 0,9 για να πληρώσεις όλα σου τα ρξωδα τα έξοδα τα γράφω παραπάνω για όποιον θέλει να μάθει. Δύσκολο μου φαίνεται.

  • Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν θεσπίσει μέτρα για την προστασία των πολιτών από την έκθεσή τους στον καπνό. Τα μέτρα αυτά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών, όσον αφορά την έκταση και το πεδίο εφαρμογής τους. Η Ιρλανδία, το ΗΒ, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Μάλτα και η Ισπανία έχουν θεσπίσει τα αυστηρότερα μέτρα.
    Ωστόσο, η επιβολή του νόμου φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα σε ορισμένα κράτη μέλη. Οι πολύπλοκοι νόμοι (π.χ. με πολλές εξαιρέσεις) αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολοι στην επιβολή τους.
    https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/tobacco/docs/smoke-free_legislation_overview_en.pdf

    Επισκόπηση της νομοθεσίας για την απαγόρευση του καπνίσματος και της εφαρμογής της στην ΕΕ

    Restaurants
    Bars
    Απαγορεύεται, με εξαιρέσεις:
    • Σε χώρους μεγαλύτερους από 50m2, χωριστά και συνολικά
    κλειστές αίθουσες καπνιστών που καλύπτουν κατ ‘ανώτατο όριο το 50%
    των τόπων που προορίζονται για τους πελάτες επιτρέπονται εάν η κύρια περιοχή του χώρου καλύπτεται από την απαγόρευση του καπνίσματος.
    • Χώροι που αποτελούνται από ένα μονό δωμάτιο μεταξύ 50m2
    και 80m2 μπορεί να επιτρέψει το κάπνισμα εφόσον ο ιδιοκτήτης μπορεί
    να αποδειχθεί ότι η διαίρεση ή ο διαχωρισμός των χώρων είναι
    απαγορεύεται από νομικές διατάξεις.
    • Χώροι μικρότεροι από 50m2 μπορεί να αποφασίσει να γίνει είτε
    πλήρως καπνιστών ή μη καπνιστών.
    • Οι έγκυες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εργάζονται σε χώρους
    όπου ενδέχεται να εκτεθούν στον καπνό του καπνού.
    • Οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν επιτρέπεται να εργάζονται
    κυρίως σε χώρους όπου εκτίθενται

    Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση αποχώρησης εάν εγκαταλείψουν
    λόγω της έκθεσής τους στον καπνό.

  • Αν θέλει η Κοζάνη εξευρωπαϊσμό ας κλείσει πρώτα η λιγνιτική ΔΕΗ και ας αφήσει τον αντικαπνιστικό νόμο…
    Και το 40% να καπνίζει σε μια καφετέρια το CO2 που υπάρχει ήδη στην ατμόσφαιρα δεν το φτάνει…
    Για αυτό καλό παράδεισο αδέρφια Κοζανίτες…

  • Ανώνυμοι επώνυμοι μπορείτε να μιλάτε με ονοματεπώνυμο ;
    Σεβαστό το δικαίωμα του άκαπνου και του καπνιστή .
    Αναφθαιρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να εχει δικαίωμα επιλογής . Θελω δημόσιο χώρο να καπνίσω το νόμιμο προϊόν «τσιγάρο» πως γίνεται , που πρεπει να απευθυνθώ ; Δήμαρχε που εισαι για να υπερασπίζεις τα δικαιώματα μου που εισαι και τι κάνεις ; Μαζί σου να εφαρμόσουμε ολους τους νόμους του κράτους . Για το εξασθενισμενο χρώμιο στα χωριά του ελλησποντουποια θέση πήρες ; Που είστε όλοι οι συμπολίτες μου που νοιάζεστε για να ζούμε όλοι σε μια κοινωνία δικαίου ;

  • Πτώση υπάρχει σε κάθε επάγγελμα και επειδή ο καφές στο χέρι έγινε απίστευτη μόδα έχουν ανοίξει αμέτρητα καφέ.

    Από το Δημαρχείο μέχρι τη στάση του ΤΕΙ μπροστά στην Τράπεζα είναι πλέον δεκάδες.

    Όταν ο άλλος παίρνει καφε στο χέρι με 1 έως 2 ευρώ και με την πληθώρα των επιχειρήσεων λογικό είναι να πέσει ο τζίρος όλων.

    Άλλος δεν έχει τα 3 ευρώ να τα δίνει καθημερινά.

    Σκεφτήκατε ότι για έναν καφέ ημερησίως θες 100 ευρώ που για έναν ανεργο άστο δεν υπάρχουν και για έναν ιδιωτικό υπάλληλο των 500 είναι το 1/5 του εισοδήματος;

    Με καφέ δε χορταίνω τα παιδιά στο σπίτι.

  • Κυριοι των «μαγαζιων» της Κοζανης.

    Επιλεξατε συσπειρωμενοι να δημοσιοποιησετε αυτό το κειμενο με το οποιο κατά τη γνωμη μου ερχεστε ευθεως απεναντι στην κοινωνια και στον τοπο που δραστηριοποιειστε.

    Για το μεσο επιπεδο των πελατων σας εχουν μιλησει οι προηγουμενοι και δεν θα αναφερθω εκτενως. Ας αναλογιστουμε όμως μια ακομα φορα, την βαθια αμορφωσια και προσβολη του να μην σεβεται καποιος το υπερτατο δωρο της υγειας του συνανθρωπου μας.

    Αποτελει ο αντικαπνιστικος, νομο του κρατους? Ναι.

    Συναινείτε σιωπηρα όταν ο Ελληναρας βαθια αμορφωτος καπνιστης πελατης σας προβαινει στην εκνομη εκ των πραγματων ενεργεια του καπνιζειν στον χωρο σας? Ναι.

    Ουδολως βεβαια σας απασχολει γιατι οι κακες γλωσσες βοουν ότι οι χωροι σας βριθουν παρανομιων.

    Κοβετε ολες τις αποδειξεις? Ασφαλιζετε επαρκως ολο το προσωπικο σας? Είναι τα ποτα σας τα ιδια γευστικα με αυτά που αγοραζει καποιος από το σουπερ μαρκετ? Αποτελουν οι χωροι σας ασφαλεις και κυριως χωρους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ενδιαφεροντος?

    Αναφερετε ότι ειστε ο μεγαλυτερος εργοδοτης της περιοχης. Η Κοζανη και η οποιαδηποτε Κοζανη δεν περιμενε εσας να την ταισετε και ουτε ανοιξατε τις επιχειρησεις σας για να δωσετε δουλεια στη νεολαια της Κοζανης η για φιλανθρωπικους λογους. Ανοιξατε τα μαγαζια, για να βγαλετε ευκολα και ακοπα κερδος, να φουσκωσετε το εγω σας η και ενδεχομενως επειδη δεν μπορουσατε να κανετε κατι άλλο.

    Ολοι γνωριζουν ότι το να ανοιξει καποιος ένα καφε/μπαρ είναι ο πιο ευκολος τροπος (στο μυαλο του) να βαφτιστει εν μια νυκτι αφεντικο και να βγαλει ενδεχομενως ευκολα λεφτα με μια πολύ απλη ιδεα. Για αυτό το λογο και στον κλαδο σας ανοιγοκλεινουν επιχειρησεις πιο γρηγορα και από το πώς εξαφανιζατε τα τασακια όταν ερχοταν ο ελεγχος παλαιοτερα.

    Τα χρονια των παχεων αγελαδων συνεβαινε ευκολα το παραπανω, τωρα τα κουκια είναι μετρημενα και ουτε το μεγεθος της Κοζανης δικαιολογει τον τρεχοντα αριθμο των μαγαζιων ουτε η αγοραστικη δυναμη των πολιτων της. Ο κοσμος εχει γονατισει οικονομικα και προφανως θα κοιταξει να ταισει γαλα το παιδι του παρα να φαει το υπερπολυτιμο πια 10ευρω στα μερη σας.

    Εσεις που και καλα δινετε δουλεια στη νεολαια, ξερετε πολύ καλα ότι κανεις πλην απειροελαχιστων δεν εχει σκοπο ζωης να δουλευει μια ζωη σε καφε η μπαρ και ότι είναι μια εργασια πολύ ορισμενου χρονου και χωρις προοπτικες.

    Δραστηριοποιειστε λοιπον στην ελευθερη αγορα και αναλαμβανετε ολο το σχετικο ρισκο. Υπαρχουν κανονες οι οποιοι σαυτη την χωρα καταπατουνταν κατά κορον. Ηρθε λοιπον η ωρα να παιξετε με τους ΗΔΗ διακυρηγμενους κανονες. Οποιος δεν μπορει, ας κανει κατι άλλο λοιπον.

    • Σω-στο-τα-τος ο eksoxiko stin xalkidiki! Χαίρομαι όταν στον ορυμαγδό των σχολίων βλέπω και μερικά ιδιαίτερα αξιόλογα και δε χάνω παντελώς την πίστη μου για το επίπεδο του κόσμου εκεί έξω.

    • Μπράβο σας, υπέροχο κείμενο και σκέψη! Η μόνη ένσταση είναι στο ότι ΔΕΝ είναι συσπειρωμένοι, έχουν πολλές απώλειες και διαφωνίες εντός τους, και μας πουλάνε παραμύθι, το οποίο φυσικά δεν τρώμε.
      Θα σας πρότεινα να δημοσιεύσετε το κείμενό σας σαν απάντηση σε όλα τα ΜΜΕ.
      Μπράβο και πάλι!

    • Εφαρμόζεται ο νόμος του κράτους μέσα στην βουλή,στα περιπολικά,στα νοσοκομεία στις ΔΕΚΟ? Όχι!όλα τα άλλα είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε

  • Πριν λιγες μερες λεγαμε ανοιξε την πορτα να βγει ο καπνος κ τωρα λεμε κλεισε την πορτα μη μπει ο καπνος μεσα!!! 🙂

  • Παιδιά, αυτό που τους πείραξε είναι ότι θα αναγκάζονται οι ίδιοι να βγαίνουν έξω να καπνίσουν και αυτό είναι που τους χαλάει. Τα υπόλοιπα είναι ντεμέκ.

  • Διαβάζω , διαβάζω τόσα σχόλια και όλα στηρίζονται στην εφαρμογή των νόμων και κανείς δεν έχει καταλάβει ότι οι νόμοι φτιάχνωνται με αποκλειστικό σκοπό να μας ελέγχουν και όχι για να μας εξυπηρετούν .
    Αν πράγματι θα τους ενδιέφεραν οι νόμοι να εξυπηρετούν το πολίτη , θα ξεκείναγαν απο τη παιδεία !!!

  • Αυτή η χώρα έχει λύσει τα προβλήματα της πλέον και το μόνο που της έμεινε είναι να λύσει το πρόβλημα με το αν πρέπει ή όχι να επιτρέπεται το κάπνισμα στη Κοζάνη. Γελάνε και οι πέτρες πλέον !

  • Στου αιωνα την παραγκα γιατι εχει παντα κοσμο οεοο;;και δν καπνιζει κανεις,και δε βρισκεις να κατσεις!!γιατι το μαγαζι προσφερει κυριοι!!εχει καλες τιμες …αλου ψαχτε την πτωση…κλαψες ε κλαψες

    • Πολύ σωστά. Εκεί σέβονται τον πελάτη, έχουν άριστο σέρβις και πολύ καλές τιμές. Και όχι μόνο εκεί. Αλλού είναι το πρόβλημα που κάποιοι δεν έχουν κόσμο και αντί να το καταλάβουν ρίχνουν τις ευθύνες στους νόμους. Εσείς που κλαίγεστε για τον αντικαπνιστικό νόμο και πριν την εφαρμογή του άδειοι ήσασταν. Βγαίνουμε και σας βλέπουμε και εννοείτε ότι δεν μπαίνουμε καν μέσα στα μαγαζιά σας. Μας βλέπετε κι εσείς που περνάμε από έξω άλλωστε. Με αυτά τα μυαλά που έχετε δεν θα αργήσετε να βάλετε λουκέτο και δεν θα σας φταίει και κανένας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.