Επίσκεψη μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περιοχής Βαθυλάκκου στη Βουλή των Ελλήνων

6 Μαρτίου 2018
10:57
Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περιοχής Βαθυλάκκου με τη συνοδεία της Εκπ/κού της τάξης Ντόνα Πολυξένης, της Αναπληρώτριας Δ/ντριας του Σχολείου Ντίνα Ευθυμίας και του Εκπ/κού ΠΕ20 Νικολάου Νικόλαο στη Βουλή των Ελλήνων στις 02, 03 και 04 Μαρτίου 2018.

Η διδακτική αυτή επίσκεψη για την υποστήριξη της διδασκαλίας σε θέματα δημοκρατικών αρχών και αξιών, που εντάσσεται στις δράσεις μας για τη Δημοκρατία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + , το οποίο υλοποιείται στο σχολείο μας, ήταν για την ομάδα των μαθητών μας μια μοναδική εμπειρία,δεδομένου ότι γνώρισαν την ιστορία του κτιρίου που δεσπόζει της πλατείας Συντάγματος αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.

Ο επόμενος μεγάλος σταθμός ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα, τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων. Ακολούθησε επίσκεψη στο σύγχρονο Μουσείο Ακρόπολης που βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η επίσκεψη άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές, συνοδούς γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.