Συγχαρητήρια Επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Χ. Μούκα σχετικά με τον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018

6 Μαρτίου 2018
17:40
Κανένα σχόλιο

Η Διευθύντρια , ο Σύλλογος Διδασκόντων και η καθηγήτρια γαλλικών του Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χαρισίου Μούκα συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος γαλλικών της Στ΄ τάξης που έλαβαν μέρος στον φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα : «‘’(Vert)igesPlantes et racines magiques’’» (Πράσινη παραζάλη …Μαγικά φυτά και ρίζες).

Οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα φυτολόγιο με εφτά «μαγικά» φυτά, αρχικά να τα φανταστούν και να τα ζωγραφίσουν και στη συνέχεια να τα δημιουργήσουν με υλικά μέσα από τη φύση. Τέλος ,είχαν να περιγράψουν στα γαλλικά τις μαγικές ιδιότητες αυτών των φυτών. Μαγικές ιδιότητες που να έχουν σχέση με τα προβλήματα της φύσης ή γενικά της ανθρωπότητας, προσπαθώντας να τα καταπολεμήσουν.

Με συνεργατικό πνεύμα οι μικροί μαθητές και μαθήτριες εργάστηκαν ομαδικά εκφράζοντας ταυτόχρονα ευαισθησία για θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Ως εκ τούτου δημιούργησαν τα εξής φυτά : τον Σκουπιδοφάγο (που εξαφανίζει τα σκουπίδια και τα απόβλητα), τον Πρωτότυπο χαρταετό (αναρριχόμενο φυτό που κλείνει την τρύπα του όζοντος), τον Απορροφητήρα καυσαερίων, την Ανεξάντλητη πηγή (που προσφέρει άφθονο νερό), Το φυτό-φως (χωρίς ηλεκτρισμό), Φυτό – σπορέας (φυτό που αναπαράγει ασταμάτητα όλα τα είδη φυτών και καταπολεμά την πείνα και την ασιτία στον κόσμο)και τέλος το Φυτό-θεραπευτής (που καταπολεμά όλες τις ασθένειες ακόμα και τις πιο σοβαρές ).

Τα παιδιά εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό, φαντασία και δημιουργικότητα πετυχαίνοντας όλους τους στόχους και ταυτόχρονα κάνοντας εξάσκηση στην ξένη γλώσσα, κατά συνέπεια η εργασία τους διακρίθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο και βραβεύεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Bravo! Félicitations !

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος! Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.