Η παράφραση της ονομασίας της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις» από τον σύλλογο καφετεριών Κοζάνης «Ερμής» για να εκφράσει την αντίθεση του συλλόγου στην εφαρμογή ενός ψηφισμένου νόμου θεωρείται προσβλητική προς τα μέλη και τους φίλους της Δημοτικής Κίνησης, υποδηλώνει διάθεση αντιπαράθεσης και εκλαμβάνεται από μέρους μας ως κίνηση «unfair».

Είναι περιττό να πούμε ότι επικροτούμε και στηρίζουμε πλήρως τη θέση της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Εξάλλου ο σεβασμός στα δικαιώματα όλων των πολιτών και το δημόσιο χώρο οφείλουν να είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα κάθε σύγχρονης δημοτικής αρχής, όπως αυτή του Δήμου Κοζάνης και εδώ εκπτώσεις δεν χωρούν.

Είναι υποχρέωση κάθε Δήμου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να αποτελεί αρωγό σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Αυτό πράττει και η Δημοτική Αρχή Κοζάνης σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, με συνεννόηση και σεβασμό στους νόμους, στο ρόλο του καθένα και τελικό στόχο το καλύτερο δυνατό για τον κάθε πολίτη του Δήμου Κοζάνης.

Ευχόμαστε ότι η προσπάθεια κάποιων να ασκήσουν αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή μέσω ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος και να τονώσουν το πολιτικό τους προφίλ μέσα από τη δράση του συγκεκριμένου συλλόγου, να αποκρουστεί και να περιθωριοποιηθεί από τους ίδιους τους επιχειρηματίες του κλάδου.