Mωμοέρια κι ετήσιος χορός από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό σύλλογο Πρωτοχωρίου Κοζάνης 5,6 & 7 Ιανουαρίου

1 Ιανουαρίου 2018
23:16
Κανένα σχόλιο
Mωμοέρια κι ετήσιος χορός από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό σύλλογο Πρωτοχωρίου Κοζάνης, 5,6 & 7 Ιανουαρίου.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Tα φετινά «Σούρβα» στο Χρώμιο Κοζάνης (Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2018
23:07
Τα παραδοσιακά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς «Σούρβα», τραγούδησαν μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Χρωμίου Κοζάνης: «Η Ρωμιοσύνη», σήμερα το μεσημέρι. Τα μέλη του συλλόγου επισκεφτήκαν όλα τα σπίτια του χωριού, μοιράζοντας παράλληλα και το ετήσιο ημερολόγιο του συλλόγου. Θανάσης Τέγος
Διαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής ” Η ΠΡΟΟΔΟΣ ” αναβίωσε και φέτος τα Λουγκατσάρια (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
23:01
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής ” Η ΠΡΟΟΔΟΣ ” αναβίωσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου τα περίφημα “Λουγκατσάρια”.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: To έθιμο «Λουγκατσάρια» αναβίωσε και φέτος στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
22:58
Κανένα σχόλιο
To έθιμο «Λουγκατσάρια», αναβίωσε και φέτος στην Τ.Κ. Μεταμόρφωσης Κοζάνης. Οι νέοι του χωριού ντύνονται με προβιές, δένουν κουδούνια στο σώμα τους και επισκέπτονται  σπίτια του χωριού λέγοντας κάλαντα και ευχές.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Γαλατινή Βοΐου: Αναβίωσε και φέτος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το έθιμο Ρουγκατσάρια – Μπουμπουσιάρια (Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2018
20:31
Κανένα σχόλιο
Αναβίωσε και φέτος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το έθιμο Ρουγκατσάρια – Μπουμπουσιάρια στην Γαλατινή του δήμου Βοΐου. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με τους κουδουνάδες να εκκλησιάζονται το πρωί στην Αγία Παρασκευή κι ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού. Το απόγευμα οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των Μπουμπουσιαριων στην κεντρική πλατεία Γαλατινής. Λ.Γ
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Τo Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης αναβίωσε για δεύτερη χρονιά, ανήμερα της 1ης του έτους (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
20:00
Κανένα σχόλιο
To Πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι της Βλάστης αναβίωσε για δεύτερη χρονιά, ανήμερα της 1ης του έτους, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού, Ομάδες μεταμφιεσμένων, με τη συνοδεία της ορχήστρας « Γιούμπουρα» γύρισαν τις γειτονιές του χωριού, χτυπώντας με τις ξύλινες ράβδους τις πόρτες των σπιτιών, λέγοντας τα κάλαντα, δίνοντας και παίρνοντας ευχές, […]
Διαβάστε περισσότερα

Ηχηρό μήνυμα, με πολλούς αποδέκτες, από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ για τη Μακεδονία στη δοξολογία για την νέα χρονιά (Bίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
14:20
Την καθιερωμένη Δοξολογία για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς τέλεσε το πρωί ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ στον Ιερό Μητροπολιτικό παρουσία του τοπικών αρχών, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κληρικών και λαϊκών. Μετά τη Δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε, χρόνια πολλά, ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΑ γεμάτα από αγάπη για την πατρίδα μας ενώ τόνισε ότι πρέπει να […]
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Εορδαίας: Eoρτασμός Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου

1 Ιανουαρίου 2018
14:15
Ο Δήμαρχος Εορδαίας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού για τον Αγιασμό των υδάτων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Πτολεμαΐδα: H πανηγυρική δοξολογία, για την 1η του νέου έτους, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας & η δεξίωση στο δημαρχείο του δήμου Εορδαίας (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
13:43
Κανένα σχόλιο
H πανηγυρική δοξολογία, για την 1η του νέου έτους, στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας & η δεξίωση στο δημαρχείο του δήμου Εορδαίας.  
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αντάλλαξε στο κτήριο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης (Bίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2018
12:44
Τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος αντάλλαξε, με εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και με πολίτες, στο κτήριο της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης,. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος έκοψε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της θητείας της Περιφερειακής Αρχής.
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Τη δημιουργία εκκλησιαστικού κειμηλιαρχείου, πρότεινε, σε Περιφερειάρχη & δήμαρχο Κοζάνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
12:04
Τη δημιουργία εκκλησιαστικού Κειμηλιαρχείου πρότεινε, σε Περιφερειάρχη & δήμαρχο Κοζάνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, για την 1η του έτους, στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοζάνης.  
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Κοζάνη: Η σημερινή Πανηγυρική Δοξολογία, η κοπή πίτας κι οι ευχές από τον Μητροπολίτη Παύλο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου – Οι ευχαριστίες σε Περιφερειάρχη & Δήμαρχο Κοζάνης για την ένταξη του έργου, κατασκευής νέας πτέρυγας κι αναμόρφωσης – αναβάθμισης της υπάρχουσας πτέρυγας στο Τιάλειο Γηροκομείο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 (Βίντεο & Φωτογραφίες)

1 Ιανουαρίου 2018
11:37
Η σημερινή Πανηγυρική Δοξολογία,  η κοπή πίτας κι οι ευχές από τον Μητροπολίτη Παύλο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη. Οι ευχαριστίες σε Περιφερειάρχη & Δήμαρχο Κοζάνης για την ένταξη του έργου, κατασκευής νέας πτέρυγας κι αναμόρφωσης – αναβάθμισης της υπάρχουσας πτέρυγας στο Τιάλειο Γηροκομείο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 και το […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Τροχαίο ατύχημα, με ανατροπή Ι.Χ αυτοκινήτου, στην περιοχή Πλατάνια στην Κοζάνη (Φωτογραφία)

1 Ιανουαρίου 2018
10:52
Κανένα σχόλιο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 08:50 το πρωί, της Δευτέρας 1/1/2018, επί της οδού  Ερρίκου Σλήμαν με Σικελιανού γωνία στην Κοζάνη (περιοχή Πλατάνια),  όταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, η οδηγός του ΙΧ (ασημί) αυτοκίνητου, ηλικίας γύρω στα 31, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσέκρουσε σε άλλο όχημα (σταθμευμένο), με αποτέλεσμα την […]
Διαβάστε περισσότερα

kozan.gr: Ώρα 00:00: Με πυροτεχνήματα, περιμετρικά της πόλης, υποδέχτηκε η Κοζάνη το 2018 – Εικόνες από την κεντρική πλατεία (Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2018
00:32
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, με πυροτεχνήματα, αλλά εκτός κέντρου, υποδέχτηκε η Κοζάνη το 2018. Όσος κόσμος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, περίμενε να θαυμάσει το γνωστό φωτεινό θέαμα στον ουρανό, όπως συνηθίζεται κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια, όμως, φέτος, είχε μόνο τη δυνατότητα να ακούσει τον ήχο από τα πυροτεχνήματα κι όχι […]
Διαβάστε περισσότερα