Τη λίστα με τα αγροτικά προϊόντα που λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση για το έτος 2018 δημοσίευσε σε εγκύκλιό του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την Ελλάδα της περιόδου 2014-2020. Έτσι, προστέθηκαν αρκετά προϊόντα και αφαιρέθηκε ο Κρόκος Κοζάνης. Πιο αναλυτικά, τα προϊόντα που δικαιούνται συνδεδεμένης ενίσχυσης για το 2018 είναι:
Α. Συνδεδεμένες ενισχύσεις βάσει έκτασης
1. Ρύζι
2. Σκληρός Σίτος
3. Βιομηχανική τομάτα
4. Πορτοκάλια χυμοποίησης
5. Όσπρια ανθρώπινης κατανάλωσης
6. Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή
7. Σπόροι σποράς
8. Σπαράγγια
9. Ζαχαρότευτλα
10. Ροδάκινα προς χυμοποίηση
11. Κορινθιακή σταφίδα
12. Καρποί με κέλυφος
13. Μήλα
14. Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή
Β. Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ζώα
15. Θηλυκά Βοοειδή
16. Αίγες και προβατίνες
17. Ειδική συνδεδεμένη ενίσχυση στον τομέα της κτηνοτροφίας – Μέτρο 1 γεωργοί που εκτρέφουν βοοειδή, Μέτρο 2 γεωργοί που εκτρέφουν αιγοπρόβατα
18. Σηροτροφία
γιατι ωρε καλοπεδα αυτι ι εξερεσι΄μιποσ 8εοριτε φυτο πολιτελιασ΄΄΄/ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΞΕΠΑΤΟΜΑ ΠΕΦΤΙ ΓΙΑ ΤΙΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΙ ΤΟΥ΄΄ ΕΝΑΣ ΓΚΟΥΜΠΛΙΤΣΙΟΤΣ……..
μεταξύ μας…
Δν ξέρουν καν για να κάνεις την οποιαδήποτε σοδειά έχει μεγάλο κόπο κ ιδίως ο κρόκος που είναι κ περιζήτητος.
Που ειναι ο προεδρος του συναιτερισμου ? Που ειναι το Δ.Σ. του συναιτερισμου ? Μηπως ετοιμαζουν κανενα ταξιδι? Να κλεισουν καμια δουλεια με τους κινεζους ?
Δυστυχώς η ευρωπαϊκή επιτροπή που λαμβάνει και τις αποφάσεις, βγάζει εκτός τον κρόκο αφού θεωρεί πως εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα. Χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία την στρέμματικη αύξηση των τελευταίων ετών. Βασίλης Μητσόπουλος.
Δυστυχώς η ευρωπαϊκή επιτροπή που αποφασίζει, βγάζει τον κρόκο εκτός αφού θεωρεί πως η καλλιέργεια του εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα και δεν χρήζει συνδεδεμένης επιδότησης. Από το ΔΣ.
Δυστυχώς, η αρμόδια αρχη που αποφασίζει απορρίπτει την επιδότηση του κρόκου, αφού θεωρεί πώς δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.