Κάπου στην Ελλάδα μας του σήμερα, την πληγωμένη από απανωτά πλήγματα στους περισσότερους τομείς συμπεριλαμβανομένης και της παιδείας, αλλά και στην προικισμένη Ελλάδα με πλούσια πολιτιστική προίκα από το ένδοξο παρελθόν της, υπάρχει ένα σχολείο που είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά φέτος με τον καινούριο του ρόλο στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το σχολείο αυτό περιμένει να φιλοξενήσει μαθητές που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό και λαχταρούν να ασχοληθούν και να «φλερτάρουν» με τις τέχνες πολύ περισσότερο από όσο είχαν την ευκαιρία να το κάνουν σε ένα συμβατικό σχολείο.
Πρόκειται για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της Κοζάνης, στη Δυτική Μακεδονία, το έκτο πλέον στον αριθμό που θα λειτουργήσει πανελληνίως. Η Κοζάνη θα είναι η τέταρτη πόλη, μετά την πρωτεύουσα, τη συμπρωτεύουσα και το Ηράκλειο που θα ανοίξει φέτος το Σεπτέμβριο τις πόρτες ενός καλλιτεχνικού σχολείου για να υποδεχτεί επίδοξους, έφηβους καλλιτέχνες που αγαπούν τα εικαστικά, το χορό, το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Οι νεόδμητες εγκαταστάσεις του σχολείου φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου, οι οποίοι θα μεταφερθούν πλέον σε άλλο σχολείο, ενώ ο επάνω όροφος του κτιρίου περιμένει τώρα για πρώτη φορά να γεμίσει από τις ανάσες των νεαρών καλλιτεχνών, μιας και μέχρι πρότινος παρέμενε αναξιοποίητος. Θρανία τυλιγμένα με χαρτόνια σαν πακέτα από δώρα περιμένουν να ξετυλιχτούν και να λουστούν τον εφηβικό ιδρώτα των μαθητών που είναι ήδη στη γραμμή εκκίνησης, έτοιμοι να ακουμπήσουν τα μαθητικά τους χρόνια πάνω τους.
Ας ελπίσουμε πως οι αντικειμενικές δυσκολίες που αναγκαστικά συναντώνται σε κάθε ξεκίνημα θα ξεπεραστούν σύντομα και οι εγκαταστάσεις θα εξοπλιστούν καταλλήλως, αφού η τελική απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου πάρθηκε επισήμως στα τέλη Ιουλίου με την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.
Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι καλή αρχή σε όλους όσοι θα συμμετέχουν από τη δική τους πλευρά σε αυτή την προσπάθεια και ας μην ξεχνάμε πως η τέχνη υπήρξε πάντα σύμμαχος του ανθρώπου και πως τέτοιες προσπάθειες προάγουν τον πολιτισμό και δίνουν ελπίδα για τις επόμενες γενιές .
Ας μην ξεχνάμε πως
«Η επιστήμη και η τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο, και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα».
Βόλφγκανγκ Γκαίτε, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος
ΠΗΓΗ https://tovivlio.net
Ξεσπιτωνετε τα παιδιά του Κλείτου από τον τόπο τους τα βάζετε σε λεωφορεία για τη Ζεπ για να παριστάνεται τους καλλιτέχνες και τους κουλτουριαρηδες … Εύχομαι να μην συμβεί τίποτα στις καθημερινές μετακινήσεις ..Για να λουστούν τα θρανία εφηβικο ιδρώτα
Στελνουμε καθε μερα, παιδια απο Ελατη Κοζανης, σε λυκειο στα Σερβια, ενταξει ο χειμωνας εδω κι εκει ειναι ιδιος. Ομως δεν θα συγκρινουμε τον δρομο Κλειτους -ΖΕΠ, γιατι με -5, δεν εστειλες παιδι σε δρομο οπως ο δικος μας. Κανρ μια βολτα Σερβια Ελατη, και ελα να μας πεις μετα.
Πως θα λειτουργησει αν δεν υπαρχουν μαθητες; ποιο ειναι το κατωτατο οριο αριθμου μαθητων για να λειτουργησει; πως θα αντιμετωπιστει το κοστος κτιριου,υποδομων,καθηγητων ,λογαριασμων,αναλωσιμων κλπ με ελαχιστους μαθητες; ολα καλα ειναι αλλα δε γινεται με την οικονομικη μας καταντεια να προχωραμε αδιαφοροι σε βηματα πολυτελειας γιατι αυτη τη στιγμη ναι ειναι βημα πολυτελειας στην αθλιοτητα που βρισκομαστε οικονομικα. Αυτη η πατριδα μας ποσο ακομη θ μας αντεξει;
Όλα τα’χει η μαριορη ο φερετζές της λείπει Το καλλιτεχνικό σχολείο μας έλειπε.Χαμενα λεφτά,!!!!!!
Αν τα παιδια σας ειναι χωρις ταλεντο, και τα προοριζετε για φυσικες επιστημες, και για πρυτανεις πανεπιστημιων, παω πασο. Αν σχολιασατε μονο και μονο για να γραψετε κατι, τοτε, ΚΡΙΜΑ!!
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΙΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΘΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ