Είκοσι έξι (26) συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία), μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις και φάρμες γουνοφορών ζώων, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του F.S.S. οι συμμετέχοντες δούλευαν αδιάκοπτα προκειμένου να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια χρησιμοποιώντας μόνο τη φυσική γούνα, η οποία είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με την πλαστική γούνα της οποίας η χρήση έχει ολέθριες συνέπειες προς το οικοσύστημα.
Τα αποτελέσματα της δουλειάς των σχεδιαστών, παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Σιάτιστας την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν τη δουλειά τους, αλλά και να ακούσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά το Θερινό Σχολείο Γούνας. Στη τελετή λήξης παρευρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας της Ρουμανίας Daniel Margarit.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης φανερά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα δήλωσε πως «Εδώ και 400 χρόνια η Δυτική Μακεδονία ασχολείται με την τέχνη της γούνας. Η τεχνική που χρησιμοποιείται σε Καστοριά και σε Σιάτιστα είναι μοναδική στον κόσμο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περισσότερα από 100 άτομα από όλη την υφήλιο, επισκέπτονται την περιοχή μας, μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τη γούνα και την αγαπούν ακόμα περισσότερο. Γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται το προϊόν της γούνας στις δημιουργίες των νέων σχεδιαστών. Η γούνα βρίσκεται πλέον παντού. Εκτός από τα πατροπαράδοτα παλτό, χρησιμοποιείται στα υποδήματα, στις τσάντες, στα κοσμήματα και γενικότερα σε όλα τα γυναικεία και αντρικά ρούχα και αξεσουάρ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος, διότι γνωρίζω πως μέσω του Θερινού Σχολείου η Καστοριά και η Σιάτιστα συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη της γούνας».
Τέλος, η Ε.Ο.Γ. θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕΔΗΚΑ για τη φιλοξενία, όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τις φάρμες γουνοφόρων ζώων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές, τους καθηγητές Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα οι οποίοι δίδαξαν στους συμμετέχοντες την τέχνη της γούνας και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πετυχημένο Θερινό Σχολείο Γούνας.