Ψεύτικες χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του απαγγέλλονται σε κεντρικό επίπεδο για καθυστέρηση της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο Πρύτανης του ιδρύματος Στέργιος Γκανάτσιος, επισημαίνοντας πως το ΤΕΙ έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ενώ έχει αποστείλει έγγραφα με τις προτάσεις του ιδρύματος στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φέρει την ευθύνη καθυστέρησης των διαδικασιών.
Ερωτηθείς αναφορικά με την πρόσφατη αρνητική γνωμοδότηση της συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας που ζητά την αυτόνομη πορεία του ιδρύματος, ο κ. Γκανάτσιος επεσήμανε πως πρόκειται για μία διαφορετική περίπτωση, καθώς το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έχει εδώ και καιρό γνωμοδοτήσει για το ζήτημα και έχει εκφράσει γραπτώς τις προτάσεις και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πλευράς του, περνώντας αυτό το στάδιο. Παρόλα αυτά, όπως υπογράμμισε: «η βιωσιμότητα του ιδρύματος και η διατήρηση ενός ελάχιστου αριθμού τμημάτων, στο ίδρυμα που θα προκύψει, που δεν μπορεί να είναι μικρότερος από τα γειτονικά πανεπιστήμια, αποτελούν κόκκινες γραμμές».
Όλο τον παρεξηγούν τον κύριο. Γιατί έτσι άραγε;
Το ΤΕΙ θέλει, το Πανεπιστήμιο μπορεί;
Θες να μάθεις ποιος φταίει; βρε ποιος έχει κινητρο
Ποιος;
Κάποιοι, κάποτε έλεγαν: Κάθε πόλη και στάδιο (Πανεπιστήμιο), κάθε χωριό και γυμναστήριο (ΤΕΙ). Το αποτέλεσμα διαχρονικά ήταν κατάρρευση (χρεοκοπία). Μήπως είναι καιρός να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σοβαρά;
Υπάρχουν κι άλλοι, εντός ιδρύματος, που λένε επιστημονικώς ψέματα…
Επιστημονες υπαρχουν; ειδικα σημερα;…
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ;ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ 1,2,3 ΚΑΙ………..
Ενώ στα πανεπιστήμια, μπαίνουν με 4,5 & 6…
Σημασια δεν εχει πως μπαινουν αλλα πως βγαινουν και στο τει κοζανης βγαινει κατω του 10% των εισαγομενων. Αυτο δειχνει το βαθμο δτσκολιας τ ν σπουδων και το κοσκινισμα που γινεται. Εξαλλου ολοι φωναζουν να καταργηθουν οι εισαγωγικες. Αρα σημασια εχει το τι κανεις μεσα στις σπουδες σου. Εχουν βγει και εξαιρετοι πτυχιουχοι που εκαναν σπουδαιες καριερες. Ολα μην τα ισοπεδωνουμε για προσωπικους λογους.
πλακα κανετ 08:00 ε; εχετε αισθηση τι αποδοχη εχει το πτυχιο του τει κοζανης-συγκεκριμενων τμηματων οπως διοικηση;
οκ μερικοι ειναι γατες αλλα κατα βαση ξη αγορα το εχει πολυ χαμηλα σε σχεση με αλλα τει
και δικαιως
οσο για ποιο λογο δεν το τελειωνουν; οχι βεβαια για το βαθμο δυσκολιας, τοτε στην ιατρικη , οικονομικο αθηνων θαπρεπε να βγαινει1%!
αλλα πολλοι διαπιστωνουν ποσο ματαιο ειναι να ξοδεψουν τοσο χρονο καιλεφτα για αυτο το πτυχιο και το παρατανε
Μια χαρα Γκανατσιε ευκαιρια να βγαινεις στα καναλια.
Πάντα είχα την απορία για επίπτωση που έχει η υψηλή βαθμολόγια εισαγωγής με την μετέπειτα πορεία και ποιότητα στο ίδρυμα. Δεν έχω δει μέχρι τώρα κάποια σχετική έρευνα.
Θα ήθελα όμως να αναφέρω μερικά πραγματικά καταγραμμένα γεγονότα που προβληματίζουν.
Το πανεπιστήμιο Κρήτης έχει πολύ χαμηλότερες βάσεις από το καποδιστριακό , πως γίνεται να το περνά 100 μονάδες στην διεθνή κατάταξη?
Το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει τις χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής που φτάνουν και μέχρι τις 7,200 μονάδες . πως γίνεται να περνά σε κατάταξη το Αριστοτέλειο , το ΟΠΑ και το παν. Πατρών τα οποία ως γνωστών έχουν από τις υψηλότερες βαθμολογίες εισαγωγής?
Τώρα θα μου πείτε καλύτερες δημόσιες σχέσεις … δεν ξέρω ..ίσως να είναι και έτσι, πάντως τα ιδρύματα αυτά δεν πατρονάρονται από αγγλικά και αμερικανικά πανεπιστήμια όπως συμβαίνει αλλού ( εκτός Ελλάδας)
Πως γίνεται όμως να αποφοιτούν μόνο το 39% των φοιτητών από το ποιο επιθυμητό πανεπιστήμιο της χώρας που είναι το ΕΚΠΑ?
Είχα την ευκαιρία να παραστώ την 1/10 στο καλωσόρισμα των μηχανολόγων στο ΤΕΙΔΜ συνοδεύοντας κάποια συγγενικά μου πρόσωπα. Οι άνθρωποι είναι πολύ νοικοκύρηδες. Οι εγκαταστάσεις είναι προσεγμένες και καθαρές , οι τουαλέτες πεντακάθαρες περιποιημένες με χαρτί υγείας, υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες , ΤΖΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ, ο περιβάλλον χώρος με τα δέντρα του καθαρός και περιποιημένος -σαν ξενοδοχείο διακοπών – να πιεις τον καφέ σου. Στάση λεωφορείου 20μετρα από την πόρτα του ιδρύματος με συχνότητα ανά 15 λεπτά. Το ίδρυμα γεμάτο φοιτητές , μαθήματα δεν είχαν ,προφανώς ήρθαν να πιουν τον καφέ τους ,να καλωσορίσουν τους νέους και γευματίσουν στην λέσχη . Φιλοξενηθήκαμε σε ένα περιποιημένο αμφθέατρο χωρίς σπασμένα και βρώμικα έδρανα και μετά το καλωσόρισμα του πρύτανη του δημάρχου την αναλυτική ενημέρωση των καθηγητών παλαιότεροι φοιτητές ξενάγησαν τα νέα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια .
Η γραμματεία ταχύτατη , 24/9 είχε κάνει τις εγγραφές έδωσε κωδικούς ηλεκτροπικά και έδωσε δικαίωμα για έκδοση φοιτητικών ταυτότητων και δήλωση μαθημάτων , πρώτη σε ταχύτητα πανελληνίως.
Μετά πήγαμε στην λέσχη να δοκιμάσουμε το φαγητό. Η γλυκύτητα και ευγένεια των κυρίων εκεί είναι το πρώτο καλωσόρισμα , το δεύτερο είναι το πλούσιο και γευστικότατο σπιτικό φαγητό, μαγειρευτό κρέας ή μπριζόλα με 3 διαφορετικές γαρνιτούρες και εκείνη η πανόστιμη σπιτική κρεατόσουπα , καταπληκτική. + φρούτο + γλυκό Όλα αυτά με 2,20 € το άτομο.
Δεν έχω εμπειρία από πολλά ιδρύματα αλλά γνωρίζω καλά το παν αιγαίου Μυτιλήνης και το εκπα της πανεπιστημιούπολης Ιλισίων
Από το παν αιγαιου το ΤΕΙΔΜ είναι ένα σκαλοπατάκι παραπάνω, αλλά από το επκα είναι πολλές πολλές σκάλες παραπάνω . Βασικά στο εκπα δεν σου κάνει κέφι να πατήσεις καθόλου, ειδικα σ’αυτό το κτήριο της φιλοσοφικής.
Φυσικά ολα αυτά δεν γίνονται μόνα τους ,πίσω από αυτά βρίσκονται άξιοι άνθρωποι , ο πρύτανης, οι καθηγητές, οι ΙΤs, οι διοικητικοί και υποστηρικτικοί υπάλληλοι και σίγουρα ο σεβασμός των φοιτητών για το ίδρυμα τους και τις διαδικασίες του . Συγχαρητήρια άξιοι , θα ήθελα το παιδί μου να σπουδάσει κοντά σας.
Σε δεύτερο χρόνο μπήκα στο ηλεκτρονικό σύστημα moodle -το ονομάζουν e-class -. Εδώ αναρτούν οι καθηγητές εκτός άλλων τις σημειώσεις του μαθήματος και θέματα παρελθόντων ετών . Είδα το μαθήματα της φυσικής που καταλαβαίνω. Θα ήθελα να βρω βιντεοσκοπημένες παραδώσεις (ΜΟΟCS) όπως το πανεπ. Κρήτης αλλά δεν βρήκα. Η διδασκαλία δεν διαφέρει από την διδασκαλία του φυσικού εκπα ή μηχανολόγου ΕΜΠ. Είναι μόνο νευτώνεια φυσική χωρίς Lagrance και Hamilton , αντικείμενα όμως που μπορούν να προστεθούν άμεσα και δεν χρειάζονται πάνω από 10 ώρες διδασκαλίας να καλυφθούν .
Τα θέματα εξετάσεων είναι ευκολότερα από το φυσικό εκπα ή μηχανολόγων ΕΜΠ αλλά και αυτά είναι εύκολο να αλλάξουν με την προϋπόθεση ότι -εξετάζω ότι καλά διδάσκω -και όχι βάζω δύσκολα για να φαίνομαι ανώτερος και στέλνω τους φοιτητές στα φροντιστήρια των Αθηνών για να περάσουν το μάθημα.
Πιθανών λοιπόν κατά την επιχειρούμενη συγχώνευση πανεπιστήμιο δυτικής μακεδονιας και τειδμ να είναι το τει ο μοχλός ποιότητας που θα αναβαθμίσει το νέο ίδρυμα, οπότε ας εμπιστευτούμε τον πρύτανη κ. Γκανατσιο να τα κάνει καλά όπως ξέρει να τα κάνει καλά.
Ευχαριστω.