Πτολεμαΐδα: Αυτόματο διερμηνέα αποκτά το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

7 Νοεμβρίου 2018
10:18

 

Ένα φορητό μηχάνημα, ο αυτόματος διερμηνέας, πρόκειται να εγκατασταθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των ασθενών που δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και των γιατρών, μεταφράζοντας τη συνομιλία τους. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του τμήματος Πληροφορικής και οργάνωσης του Νοσοκομείου Ευθύμη Καραστογιάννη, ο αυτόματος μεταφραστής, με χρηματοδότηση από πιλοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, θα τοποθετηθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η εξέλιξη αυτή,  ήρθε ως συνέπεια της παρουσίασης σε πρόσφατο συνέδριο, του έργου « Νέες υποδομές Πληροφορικής για την κάλυψη αναγκών στην Ποιότητα και Ασφάλεια των υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας» αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις υποδομές του Νοσοκομείου, με τον κ. Καραστογιάννη να αποσπά την διάκριση της «εύφημης μνείας».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.