Κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Γαβριηλίδης το 20ο (;) στη σειρά βιβλίο του Β. Π. Καραγιάννη με τον τίτλο «Ενωμένα Μυστικά» ήγουν 16 – τα μάτια σας τέσσερα- συνεφαπτόμενες διηγήσεις.
«Δεκαέξι διηγήσεις ενώνονται μυστικά μεταξύ τους με τον τρόπο που ο κοινός τους αφηγητής-συγγραφέας Βασίλης Π. Καραγιάννης γνωρίζει καλά, αναδεικνύοντας την ενότητα του παρόντος με το παρελθόν, του Ελλαδικού χώρου εν συνόλω, την αξία της αυθεντικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της, την δραστικότητα του σαρκασμού στην κατανόηση εαυτού και αλλήλων. Τα Ενωμένα μυστικά ανατέμνουν τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ριζωμένη στην παράδοση αιώνων, εισχωρώντας σε πτυχές που συχνά παραμένουν αθέατες, με τη ροή ενός λόγου απολύτως φυσικού και ιδιαίτερου. Εκτός από μεγάλα, πλατιά χαμόγελα ή τον εκ βαθέων γέλωτα, αφήνουν πίσω τους και μια λανθάνουσα πικρία για όλα όσα θα μπορούσαν να έχουν βιωθεί αλλά κάποιους λόγους έμειναν ανεκπλήρωτα, για κείνα που θα άξιζε να είναι καλύτερα ή κάπως αλλιώς αλλά επιμένουν να μας πληγώνουν.»
Αυτά σημειώνει η φιλόλογος και ποιήτρια κ. Χριστίνα Καραντώνη η οποία φρόντισε το εξώφυλλο ενώ τη γενική επιμέλεια του βιβλίου είχε ο ποιητής κ. Κ. Θ. Ριζάκης.
Στα περιεχόμενά του περιλαμβάνονται οι αφηγήσεις:
[Ανεπίδοτη επιστολή]
1. «Εισερχόμενος στο ναό», αλλά από το δεξιόν κλίτος…
2. Μικρά πραγματεία περί «κομμένων κεφαλών» σε 1453 λέξεις
3. «Κυνηγημένη κατέφυγε στην Αίγινα…»
4. Οκτωβριανές Θεσσαλονικογραφίες
5. «Μάνα, βαστούν τα γιαπράκια σαράντα μέρες…»
6. Ο Λύκος της Αρχαιολογικής Συλλογής
7. Εις την οδόν (μονοπάτι) του γέροντος Σπυρίδωνος Μικραγιαννανίτου και πάλι πίσω
8. Δοκίμιον συγγενογραφίας, συμφωνία σε μερικά μέρη (του κόσμου)
9. Η ευγενής πάθηση της λυσοκορδονιάσεως (μελέτη) Περ(ί)- παθών ανθρώπων
10. «Ώρα που λύνουν απ’ το ζυγό τα βόδια…»
11. Περί της νικηθείσας Νίκης…
12. ΠεριΤυρβάζοντες
13. Ενα μεσημέρι στης Αγίας Τριάδος τα περιθαλάσσια μέρη
14. Τριώδιον. Φωτεινής ή Σαμαρείτιδος, Ηλία του προφήτου, Κωνσταντίνου (άνευ Ελένης) του και μέγα καλουμένου
15. Λόγος…Υπέρ απαγορεύσεως βιβλίων κ.λπ.
16. Φύλλα βιου-λογικής χλόης
Τι να τον κάνω τον λόγο τον γραπτό όταν η ιδιοτέλεια περισσεύει και ο υποκειμενισμός κι η έπαρση καλά κρατούν ; “καλλιέργεια”; “κουλτούρα”;σνομπισμός; επηρμένα φρύδια; Όχι ευχαριστώ! Δε θα πάρω. Να λείπει. Άλλο ευαισθησία και χάρισμα κι άλλο πρόκληση. Τι σχέση με τη Μικρά Αγία Άννα όλα;