O Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μετά την καταδικαστική απόφαση για τα στελέχη της ΔΕΗ στην υπόθεση του εξασθενούς χρωμίου σε χωριά του Ελλησπόντου: “Προφανώς και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Ωστόσο όταν πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο υπάρχει διχογνωμία από τους επιστήμονες απαιτείται κατά την ταπεινή μου άποψη η γνωμοδότηση από έναν τρίτο φορέα, ανεξάρτητο, διεθνώς αναγνωρισμένο, ειδικά όταν η διένεξη αφορά ζωτικής σημασίας ζητήματα, όπως αυτά της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας ή της υγείας των πολιτών. Είναι άδικο να καταδικάζονται στελέχη της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και μαζί με αυτούς το σύνολο των εργαζομένων επειδή για περισσότερο από 70 χρόνια ηλεκτροδοτούμε αδιάκοπα με το εθνικό μας καύσιμο τους καταναλωτές. Εάν υπάρχει πρόβλημα με την τέφρα του ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ τότε υπάρχει και με το σύνολο των Λιγνιτικών Σταθμών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Τέλος Χρειάζεται ψυχραιμία!”.
Τι θα έλεγες εσυ;;
“Ηλεκτροδοτουμε 70 χρόνια αδιάκοπα τους καταναλωτές”… Ευχαριστώ μου δινεις ρεύμα από το τσιφλίκι σου κύριε συνδικαλιστή… Δεν πειράζει που με ταΐζεις καυσαέριο, που δηλητηριάζεις το νερό μου, που ετισρς την επιχείρηση σου πάνω στο χωράφι μου, που ζεσταίνεται τζάμπα με τηλεθερμανση και γω όχι…. Αφού μπαίνουν οι συντοπιτες μου στα οχταμηνα και πρέπει να έχω και ενοχές για αυτά… Για πράγματα αυτονόητα και δίκαια παγκοσμίως… Ντροπή και μονο
Γειά σου (α)δαμιδη ρήτορα, φιλόσοφε, παντογνώστη, η πατρίδα σε έχει ανάγκη!
Από τις λίγες φορές που ο Αδαμίδης είπε κάτι σωστό.
Το σχόλιο του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ αναδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αυτό της υπερφίαλης αυθεντίας που χαρακτηρίζει τακτικά την ελληνική δικαιοσύνη σε θέματα που ανήκουν στη σφαίρα ενός ακατάληπτου ακόμη επιστημονικού πεδίου. Το ρεζουμέ όμως είναι αλλού. Η ΓΕΝΟΠ είναι το τελευταίο συνδικαλιστικό οχυρό της χώρας που υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τους εργαζόμενους της και έχει καταφέρει να δημιουργήσει γύρω απ’ αυτούς ένα τέτοιο πλέγμα προστασίας που πολλές φορές φθάνει μἐχρι τα όρια της ατιμωρησίας. Αυτό το καθεστώς φθονούμε οι περισσότεροι εργαζόμενοι από εμάς τους υπόλοιπους και κάπως έτσι δικαιολογούνται και οι αήθεις και αδικαιολόγητες επιθέσεις στο πρόσωπο του Προἐδρου.
Πολυ σωστος φιλε μου.
Οι διευθυντές δεν καταδικάστηκαν για το χρώμιο, αλλά για την μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων. Μην συγχέετε τα πράγματα. Σε ότι αφορά στο εξασθενές χρώμιο, οι επιστήμονες του ΙΓΜΕ έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Ο δε καθηγητής της Θεσσαλονίκης δεν μας εξήγησε ακόμη γιατί άλλες περιοχές μακριά από την περιοχή των εργοστασίων της ΔΕΗ έχουν πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου.
Εσένα τι σε κοφτη? Θα μας πουν οι αλλοι οι καλοί (Παναγιωτακης και διευθυντες).
Κι αυτοί δεν ξέρουν γιατί τιμωρήθηκαν και για ποιο πράγμα ακριβώς! Θα τους ενημερώσουν εν ευθέτω χρόνο αποφάνθηκαν οι δικαστικές αυθεντίες..