«Νομίζω ότι οι Πρυτάνεις, με το ρόλο, το κύρος και την εμπειρία που έχουν, θα είναι βασικοί παίχτες για την επόμενη μέρα και αυτό το βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει ούτε κάτι προσωπικό, ούτε οτιδήποτε άλλο» ανέφερε ο ίδιος, ενώ, όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη δεν αποτελεί μία μοναδική περίπτωση. «Στη Θεσσαλία δεν έγινε έτσι (). Στη Στερεά Ελλάδα, επίσης, δεν έγινε έτσι. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο πάλι δεν έγινε έτσι, που υπάρχει μία συνέργεια με τα ΤΕΙ. Στο Ιόνιο το ίδιο.»
Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ο οποίο κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του Πρύτανη του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, Στέργιου Γκανάτσιου, από τη νέα Σύγκλητο και το αν αυτοί είναι εκδικητικοί.
Απαντώντας ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στον υπουργό δήλωσε:
«Τυπικά, αυτός που το εκπροσωπεί είναι αυτός που εκπροσωπεί όλο το ίδρυμα. Από αυτή την άποψη είναι ο Πρύτανης… Εγώ είχα πει μάλιστα ότι αν θα γίνονταν συνδιοίκηση, όπου στη συνδιοίκηση θα περιλαμβάνονταν μέλη του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, εγώ δεν ήθελα να είμαι μέσα. Διότι τότε, όντως, θα εκπροσωπούνταν το ίδρυμα με τους αντιπρυτάνεις και τους κοσμήτορες στη σύγκλητο του ιδρύματος το οποίο θα προέκυπτε. Τώρα δεν μπορεί να μην υπάρχει εκπρόσωπος.»
Πηγή esos.gr
Στεργιο, πήγες για στασίδι κι έμεινες όρθιος.
Αλλ αντ αλλων…. αλλα το θεμα μηπως ειναι αλλου; λεω…
Αυτά τα θέματα δεν αφορούν την κοινωνία και τους πολλούς, είναι προσωπικά. Είτε είναι ο ένας, είτε κάποιος άλλος δεν αλλάζει κάτι.
Σημασία έχει να γίνει κάτι σωστό, τα πρόσωπα έρχονται και φεύγουν.
καιρός ήταν. Τώρα πρέπει να γίνει και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού οργανισμού αρχής γενομένης από το ΤΕΙ
Και να γίνει αξιολόγηση τι να λέει, ότι θέλουν να κάνουν, το κάνουν. Αξιολογημένα τμήματα με υψηλές επιδώσεις κλείνουν για να ανοίξουν μαγαζάκια. Το ίδιο το 2013, το ίδιο και τώρα….μήπως απλά έχεις κάποιο θέμα φίλε μου με τα ΤΕΙ και τα λες αυτά; Δηλαδή τα ΑΕΗ μας λες ότι είναι εντάξει;
Καλές αποκριές και μην το “τσούζεις” τόσο πολύ, σε χαλάει!