O Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μαρτίου 2019
00:25

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον οργανισμό Ηνωμένων εθνών ως παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Με τις ρίζες της να ξεκινούν από τις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ που ζητούσαν ίσα δικαιώματα ψήφου. Καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρα Ζέτκιν κι εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη και αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στη κοινωνία.

Στις 8η Μαρτίου γυναίκες όλων των χωρών θυμούνται τα επιτεύγματα των γυναικών στην κοινωνία, αλλά και ανισότητες που παραμένουν, της φτώχιας που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, της διαφοράς στην αμοιβή σε σχέση με τους άντρες, των δυσκολιών την αγορά εργασίας και την προστασία της μητρότητας στον αγώνα για ένα ευτυχέστερο μέλλον.

Στην πραγματικότητα δεν περνά ούτε μία μέρα του έτους που η γυναίκα να μην έχει την τιμητική της. Καθημερινά μία γυναίκα πολύτεκνη . όπως και κάθε γυναίκα άλλωστε, γιορτάζει ως σύζυγος , σύντροφος, κόρη, εγγονή, φίλη. Γιορτάζει ως εργαζόμενη ως άτομο δημιουργικό, κοινωνικό, η κύρια όμως και σημαντικότερη καθημερινή γιορτή της είναι ο ρόλος της ως μητέρα.

Η ευθύνη και το βάρος της οικογένειας πέφτει στη γυναίκα η οποία έχει πολλούς ρόλους και θυσιάζει τον εαυτό της. Οφείλουμε να την τιμήσουμε για την προσφορά της και τις θυσίες της , αφού αποτελεί ,για όλους, παράδειγμα ανδρείας και γενναιότητας . Η πολιτεία είναι απών από την γυναίκα, που δεν την στηρίζει, δεν βοηθάει , δεν δίνει κίνητρα. Πρέπει να γίνει αρωγός και συμπαραστάτης της. Πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών , που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδος διάκριση και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής όχι μόνο σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη, καθημερινή στάση ζωής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ : Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

2 σχόλια

  • ….Καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρα Ζέτκιν κι εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911……..
    Φυσικά οι χριστιανοί δεν περιμέναμε την Κλάρα Ζέτκιν να μας διδάξει τα δικαιώματα των γυναικών. Αιώνες πριν τα διεκήρυξε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.

    Ο σύλλογός σας είναι ο μόνος που τονίζει : Η κύρια όμως και σημαντικότερη καθημερινή γιορτή της είναι ο ρόλος της ως μητέρα (παράλληλα με άλλες δραστηριότητες). Χρειαζόμαστε μαννούλες !
    Ασφαλώς «Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη, καθημερινή στάση ζωής». Αλλά για ποιά ισότητα μιλάμε ; Μία ισότητα υπάρχει. Έναντι των νόμων !

    Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Η ανισότητα είναι σοφότερη από την ισότητα.
    Δεν είναι η ζωή του ανθρώπου άσχημη επειδή λείπει η ισότητα αλλά εξαιτίας της έλλειψης αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους. Προσθέστε ακόμα περισσότερη αγάπη Θεού και πνευματικής κατανόησης της ζωής και θα δείτε ότι και περισσότερη ανισότητα δεν μπορεί να βλάψει την μακαριότητα των ανθρώπων.

  • Ας μη ξεχνάμε όχι μόνο την στέρηση της ψήφου αλλά και τη στέρηση της δυνατότητας μόρφωσης της γυναίκας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι