Η πορεία του ΠΑΑ 2014-2020 ανά περιφέρεια – Δείτε τα στοιχεία για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

18 Απρίλιος 2019
16:49
Κανένα σχόλιο

Φουλάρουν τις μηχανές τους οι περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020), καθώς οι χρηματοδοτούμενες δράσεις, έστω και με καθυστέρηση, έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως. Μεταξύ των δράσεων είναι το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, τα Σχέδια Βελτίωσης (σε εξέλιξη η αξιολόγηση των φακέλων), το Leader, τα εγγειοβελτιωτικά έργα (έπρεπε να προηγηθεί η τιμολόγηση του νερού-περιβαλλοντικό τέλος), η αγροτική οδοποιία, οι επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης κ.ά.

Όπως προκύπτει και από τον επισυναπτόμενο πίνακα, οι εντάξεις έργων στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας ανέρχονται στο 17%, στο 12% στην Ανατολική Μακεδονία, ενώ κοντά στο 10% βρίσκονται οι περιφέρειες Κρήτης (οι πληρωμές της είναι μεγαλύτερες από τις εντάξεις, αφού υπήρξαν έργα-γέφυρες από το προηγούμενο ΠΑΑ), Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας. Σε αντίστοιχα ποσοστά και οι πληρωμές.

Η εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, είναι ότι «μέσα στο 2019 τα παραπάνω ποσοστά σε πολλές περιφέρειες θα αγγίξουν το 50%. Οι επιδόσεις των περιφερειών στο ΠΑΑ θα μπορούσε να ήταν καλύτερες, αν οι περιφέρειες υλοποιούσαν μόνες τους τις δράσεις του προγράμματος, χωρίς να εμπλέκονται οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, καθώς έτσι θα αποφεύγαμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και θα κερδίζαμε χρόνο. Σήμερα, διαχειριζόμαστε μόνοι μας το 37,4% των δράσεων».

Πηγή https://www.ypaithros.gr

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι