kozan.gr: Συνέντευξη του υπ. περιφερειακού συμβούλου, με το συνδυασμό “Ελπίδα”, Γ. Κάρμαλη στο kozan.gr: “Δημιουργία πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα στηρίζεται στο πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων και μετατροπής τους σε βιοντίζελ, που υλοποιείται ήδη στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, με σκοπό την προώθηση του σχολικού τουρισμού” – Πώς τα σπανάκια, τα κρεμμύδια κι άλλα αγροτικά προϊόντα, που παράγονται ή θα μπορούσαν να παράγονται στην περιοχή, θα “απογείωναν” την παραγωγή, δίνοντας μια αναπτυξιακή  προοπτική στον τόπο – Σε ό,τι αφορά τον Θ. Καρυπίδη, χαρακτηρίζει «οβιδιακή» τη μεταμόρφωσή του (Bίντεο)

14 Μαΐου 2019
10:45
Κανένα σχόλιο

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kozan.gr ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με το συνδυασμό “Ελπίδα”, κ. Γιάννης Κάρμαλης. O κ. Κάρμαλης κλήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, που του τέθηκαν, όπως για την επί κεφαλής του συνδυασμού Γ. Ζεμπιλιάδου και την απόφασή του να συμπορευθεί, αυτοδιοικητικά, μαζί της, για την πρόσφατη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, για το πολύ σπουδαίο πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων και μετατροπής τους σε βιοντίζελ, που υλοποιεί εδώ και 15 χρόνια στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, ως επικεφαλής του Εργαστηρίου Θερμικών Συστημάτων και Βιοκαυσίμων του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών, για τις προτάσεις του για το μέλλον της περιοχής, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το λιγνίτη, για τα πέντε χρόνια διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής από τον Θ. Καρυπίδη και το συνδυασμό “Ανατροπή – Δημιουργία”, για τον έτερο συνδιεκδικητή του Περιφερειακού θώκου, Γ. Κασαπίδη κι άλλα πολλά. Παρακολουθήστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

ΟΛΗ η συνέντευξη

Μερικά χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης (M’ ένα κλικ, στον καθένα σύνδεσμο, από τους παρακάτω, μεταφέρεστε στο αντίστοιχο χρονικό σημείο της συνέντευξης):

1) Για τη συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: “Τμήματα τα οποία δεν θα έχουν τον κρίσιμο αριθμό ΔΕΠ, των 8 καθηγητών, δε θα μπορούν να “πάρουν” εισακτέους την επόμενη χρονιά. Και τμήματα που θα λειτουργούν με πενιχρότατους προϋπολογισμούς, δεν είναι τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης”.

2) Το πρόγραμμα συλλογής χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων και μετατροπής τους σε βιοντίζελ, που υλοποιεί, ως επικεφαλής του Εργαστηρίου Θερμικών Συστημάτων και Βιοκαυσίμων του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού, μέσω της δημιουργίας, για παράδειγμα, ενός πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

3) Πώς τα σπανάκια, τα κρεμμύδια κι άλλα αγροτικά προϊόντα, που παράγονται ή θα μπορούσαν να παράγονται στην περιοχή, θα έδιναν περισσότερες δουλειές και θα “απογείωναν” την παραγωγή, δίνοντας μια αναπτυξιακή  προοπτική στον τόπο.

4) Για το σημερινό Περιφερειάρχη: “O Θοδωρής Καρυπίδης μέχρι το 2015, δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Καρυπίδη από το 2015 μέχρι σήμερα. Είναι «οβιδιακή» η μεταμόρφωσή του”

5) Για τον Γιώργο Κασαπίδη: “Δε νομίζω ότι ο κ. Κασαπίδης έχει τη βαθειά γνώση διαχείρισης των θεμάτων της Περιφέρειας”.

kozan.gr