Δημοτικές εκλογές 2019 : Κοιτώντας πέρα από τα προφανή (της Νούλας Τουμπουλίδου)

17 Μαΐου 2019
06:03
Κανένα σχόλιο

 

Στον τόπο μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος άγνωστος για να τον ξαναανακαλύψεις.

Είναι ιστορία και αρκεί μόνο να κάνεις τον κόπο να την ξαναθυμηθείς:

Η Κοζάνη με επιτυχία γνώρισε στο παρελθόν (όχι δυστυχώς στο πολύ πρόσφατο) τον Δήμαρχο – Διεκδικητή, που παίρνοντας αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, στράφηκε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και έδωσε βάρος στις υποδομές και τα τεχνικά έργα που άλλαξαν την εικόνα αυτού του τόπου. Από την εμβληματική Τηλεθέρμανση στη Νέα Βιβλιοθήκη Κοζάνης και από την νέα Πλατεία της πόλης στην Ανάπλαση των Ηπειρώτικων, το αποτύπωμα των μεγάλων έργων είναι τεράστιο!

Είχε την τύχη επίσης να γνωρίσει τον Δήμαρχο που εστιάζοντας στην ποιοτική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών, έβαλε τις βάσεις για κοινή πορεία των πολιτών στον Καλλικρατικό Δήμο και πρόταξε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αλληλέγγυα κοινωνία , με προσοχή στους αδύναμους,. Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και το Κέντρο Διημέρευσης για τα παιδιά με αυτισμό είναι περίτρανη απόδειξη!

Σήμερα, μετά από έναν αναπόφευκτο πειραματισμό, αυτός ο τόπος κάνει ένα βήμα μπροστά και αναζητά Δήμαρχο

  • για να σχεδιάσει με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας

  • για να ασχοληθεί με την οικοδόμηση της ταυτότητας του τόπου μας, στηριζόμενος, χωρίς εμμονές, στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του

  • για να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα μέσα από ένα σύστημα οργάνωσης και προβολής αυτής της ταυτότητας, προς όφελος της συνοχής και κυρίως της πολυπόθητης παραγωγής τοπικού πλούτου

  • για να κινητοποιήσει το ανθρώπινο και υλικό κεφάλαιο της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα σε προστιθέμενη αξία, σε νέο κοινωνικό πλούτο, σε εισοδήματα και απασχόληση, σε ποιότητα ζωής για τους πολίτες.

Αναζητά πλέον τον Δήμαρχο με Ταυτότητα!

Έχοντας απόλυτη πίστη σε αυτό το πρόταγμα, που αποτυπώνεται με άριστο τρόπο στη Νέα Πλατεία – Σύμβολο της πόλης μας, κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές στο πλευρό του Λάζαρου Μαλούτα, που το έργο του αποτελεί εγγύηση των λόγων του.

Κοινή μας πεποίθηση αποτελεί πως βασικές παράμετροι σε όλα αυτά είναι, η αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών, του ανθρώπινου δυναμικού και όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, που ο επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξής μας ξέρουν να διεκδικούν.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη την αποτελεσματικότητα, και ιδιαίτερα τώρα με την οικονομική κρίση, χρειάζεται την οικονομική αποτελεσματικότητα. Όταν λείπουν τα χρήματα στηριζόμαστε σε άλλες ισχυρές κινητήριες δυνάμεις όπως οι συνεργασίες, η ευφυΐα της τοπικής κοινωνίας, η τόλμη των ανθρώπων της, η δύναμη των ιδεών των πολιτών και της ακαδημαϊκής – ερευνητικής κοινότητας. Η Κοζάνη τα διαθέτει όλα.

Και ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ το γνωρίζει πολύ καλά!

Παρθένα (Νούλα) Τουμπουλίδου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Δήμου Κοζάνης