Oι καθηγητές και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά, ευχαριστούν, μέσω ανακοίνωσης, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του τμήματος (κλικ εδώ), τη βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στην Περιφερειακή Αρχή, η οποία, σε χθεσινό δελτίο τύπου, αναφέρει: ” «Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επανεντάξει το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου στο μηχανογραφικό, μεταξύ των 9 από τα συνολικά 20 τμήματα που είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά με το σχέδιο «Αθηνά» και επρόκειτο να καταργηθούν, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι σε πείσμα των άναρθρων κραυγών και των άστοχων κριτικών, η περιφερειακή αρχή δουλεύει και δουλεύει μεθοδικά, ώστε να φέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.”
Aφού, λοιπόν, σύμφωνα με τα γραφόμενα της Περιφερειακής αρχής, εργάσθηκε μεθοδικά για την επανένταξη του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στο μηχανογραφικό, γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά – και ευχαριστώ προς σε εκείνη – στην ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά, παρά μόνο στην βουλευτή Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου;
Aκολουθεί η ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Καστοριά:
Μετά την ανακοίνωση της 20-1-2017 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επανένταξη του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στο μηχανογραφικό του 2017, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη βουλευτή Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την αμέριστη στήριξη, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία που προσέφερε με στόχο την εκ νέου εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα, διορθώνοντας έτσι μια παράλογη απόφαση η οποία είχε ληφθεί στα πλαίσια του σχεδίου «Αθηνά».
Το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ιδρύθηκε το 1996 και ήταν από τα πρώτα που αξιολογήθηκαν το 2010 μέσω της διαδικασίας Αξιολόγησης των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων με εξαιρετική αξιολόγηση από τους διεθνείς εξωτερικούς αξιολογητές. Για το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος η έκθεση αναφέρει πως το πρόγραμμα συνδυάζει μοναδικά τη θεωρητική και την εφαρμοσμένη γνώση στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή στάνταρτ σπουδών επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης. Το πρόγραμμα σπουδών αντανακλά τις δυνατότητες της περιοχής και τις προτεραιότητες της Καστοριάς, που αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο εμπορίου γούνας και δέρματος.
Το Τμήμα παρουσίασε επίσης αποτελέσματα εφαρμοσμένης έρευνας που αφορούσαν την Ελληνική Βιομηχανία αλλά και την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής. Το ερευνητικό έργο του Τμήματος τυγχάνει υψηλής επιστημονικής αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Οργανώνει από το 2008 δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: ένα Διυδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών στη διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και ένα Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις «Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ με νέες τεχνολογίες» με μεγάλη ανταπόκριση συμμετοχής μεταπτυχιακών φοιτητών από τις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και την Αλβανία.
Στην συνεχή προσπάθειά του για εξωστρέφεια και διεθνείς συνεργασίες διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2008 Διεθνές Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά “International Conference on Applied Economics” σε διαφορετικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με εκατοντάδες συμμετέχοντες από 40 και πλέον χώρες. Για το 2017, το συνέδριο θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι απόφοιτοί μας έχουν αξιολογηθεί θετικά από την αγορά εργασίας και οι περισσότεροι από αυτούς είναι στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με έδρα την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αισθανόμαστε δικαιωμένοι με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Καστοριά, 21-2-2017
Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου
Θεόδωρος Μονοβασίλης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων μαθηματικών
Οι Καθηγητές του Τμήματος
Ασπασία Βλάχβεη, Καθηγήτρια Μάρκετινγκ
Θωμάς Σίσκου, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών
Νομισματικών Σχέσεων και Πολιτικής
Νικόλαος Τσούνης, Καθηγητής Οικονομικών
Το Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό
Ηλίας Δημητριάδης
Λάζαρος Μαρκόπουλος
Ξεφτίλα!
Ευχαριστούν τη Βο(υ)λευτίνα για το ρουσφέτι της συνέχισης ενός τμήματος ώστε να δουλεύουν τα καφέ και σουβλατζίδικα της πόλης.
Να μας πουν πόσα στοιχίζει στο δημόσιο η ύπαρξη του παραρτήματος Καστοριάς και πόσα είναι τα οφέλη για την κοινωνία και την εθνική οικονομία από τους αποφοίτους που καταλήγουν άνεργοι ή εργαζόμενοι μετανάστες.
Σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα, το μεταπρατικό εμπόριο (όταν υπάρχει), μόνο δανεισμό και χρεωκοπία φέρνει.
Άξιοι που συμβάλουν η κα Τελιγιoρίδου και οι κύριοι του παραρτήματος Καστοριάς στη διάλυση της εθνικής οικονομίας, για τα ψηφαλάκια τους μισθουλάκους τους…