Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Σοφίας Ηλιάδου-Τάχου για τη θέση Αντιπρύτανη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

31 Ιουλίου 2019
16:49

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Με αφορμή την συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, που συντελέστηκε στην Δυτική Μακεδονία, καλούμαστε, όσοι στελεχώνουμε το ίδρυμα, να εκλέξουμε την Διοίκηση του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και να αναλάβουμε υπεύθυνους ρόλους σε αυτό. Η απόφασή μου να κατέλθω ως υποψήφια, στην διαδικασία εκλογής Αντιπρύτανη, λήφθηκε μετά από προσεκτική θεώρηση των ευθυνών, τις οποίες , σε περίπτωση εκλογής μου, αναμένεται να επωμιστώ.

Η πρώτη προϋπόθεση που θεωρώ ότι εκπληρώνω, είναι η εμπειρία μου στον χώρο του πανεπιστημίου, η οποία χρονολογείται από το 2000, έτος εκλογής μου στην βαθμίδα του Λέκτορα, μέχρι σήμερα, που θεραπεύω την επιστήμη της Ιστορίας ως Καθηγήτρια 1ης βαθμίδας, έχοντας ήδη ολοκληρώσει θητεία 4 ετών στην συγκεκριμένη βαθμίδα. Επιθυμώ λοιπόν να επισημάνω ότι, είτε ως Καθηγήτρια, είτε ως Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμες της αγωγής, δημόσιες χρήσεις της Ιστορίας και της Τοπικής Ιστορίας», είτε ως τ. Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), απέκτησα, με προσωπικό αγώνα, αλλά και με συλλογικό πνεύμα και ομαδική διάθεση, τις εμπειρίες που μπορούν να με βοηθήσουν να ανταποκριθώ με επιτυχία στα καθήκοντά μου. Επισημαίνω ακόμα την συνδικαλιστική μου δράση, (έχω διατελέσει Γραμματέας του ΕΣΔΕΠ του ΠΔΜ), έπειτα την πολιτική μου δράση, (υπήρξα υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 στον νομό της Φλώρινας), και τέλος, την συμμετοχή μου σε ακαδημαϊκές συσσωματώσεις (Γραμματέας για 2 θητείες της πανελλήνιας εμβέλειας Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛΕΙΕ), αλλά και μέλος της Διεθνούς αντίστοιχης, της ISCHE), το μεγάλο συγγραφικό-ερευνητικό μου έργο και το πλήθος των ετεροαναφορών μου.

Με αυτό το πνευματικό φορτίο λοιπόν, έρχομαι να σας ζητήσω να με τιμήσετε με την ψήφο σας και φρονώ ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης της περιοχής μας, αν εργαστούμε όλοι μαζί, για την διεύρυνση των προϋποθέσεων της έρευνας, την εξωστρέφειά του, την θέσπιση κανόνων και την πρόκριση των ακαδημαϊκών αξιών.

Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς και καμία.

3 σχόλια

  • Αξιότιμη ΕΜΠΕΙΡΗ υποψήφια, με την πρώτη και μόνο πρόταση της ανακοίνωσής σου “Με αφορμή την συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, …..” αποδεικνύεις τις γνώσεις και εμπειρία που απέκτησες από τις τόσες θέσεις διοίκησης.
    Σου θυμίζω λοιπόν ότι ποτέ δεν συνεννώθηκαν ΑΕΙ-ΤΕΙ, Ακόμα και να δεχθούμε τον όρο ΣΥΝΕΝΝΩΣΗ, Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.,αναφέρει ο Ν4610.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.