Η ανακοίνωση της Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε., στο kozan.gr, για την τοπική κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο Προσηλίου, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία

3 Αυγούστου 2019
20:56

Χθες Παρασκευή 02.08.2019 και ώρα 11.15 π.μ., σημειώθηκε τοπική κατολίσθηση στο ανατολικό τμήμα του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου και συγκεκριμένα σε ανώτερες βαθμίδες αυτού. Από την κατολίσθηση δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και υπήρξαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.
Η εταιρία με την πρώτη ένδειξη της κατολίσθησης και πριν την εξέλιξη του φαινομένου έλαβε άμεσα όλα τα σχετικά μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία και τις εσωτερικές διαδικασίες της, απομάκρυνε το προσωπικό και εξοπλισμό της, διέκοψε κάθε εργασία στην περιοχή και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η κατολίσθηση φαίνεται να έχει εκτονωθεί και η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε το φαινόμενο παρακολουθείται διαρκώς.

Δεδομένης της άμεσης και ορθής αντίδρασης του προσωπικού και συνεργατών της εταιρίας στο φαινόμενο της κατολίσθησης, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί στις επιφανειακές εκμεταλλεύσεις, θα θέλαμε να τους συγχαρούμε για την ετοιμότητα- επαγγελματισμό και ψυχραιμία που επέδειξαν με αποτέλεσμα την αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των εργασιών και των εργαζομένων της.
Τέλος σημειώνεται ότι η παραγωγική δυναμικότητα του λιγνιτωρυχείου δεν επηρεάζεται από το ανωτέρω φαινόμενο.

Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε. 03.08.2019

2 σχόλια

  • Ο μεταλευτικός κανονισμός απαγορεύει το πρανές να ξεπερνά τα 10 μέτρα
    Επιθεωριση Μεταλιων έχουμε στην Θεσσαλονίκη και όχι στην Κοζάνη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι