Στο πλαίσιο της Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, για την δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου, η υλοποίηση της μεγάλης τοιχογραφίας, στον πεζόδρομο της οδού Ειρήνης. Η τοιχογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις που κατατέθηκαν μετά τη διενέργεια εσωτερικού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου, αξιολογήθηκε μετά από κοινές συσκέψεις των φορέων (Δήμος Κοζάνης –ΤΕΕΤ) και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έργο που απεικονίζεται στην τοιχογραφία ανήκει στον Κτενιαδάκη Μανώλη, απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ. Έχει τίτλο «Παράθυρο στην τέχνη και την γνώση» και περιλαμβάνει συμβολικά στοιχεία, όπως τα βιβλία που συμβολίζουν την Βιβλιοθήκη και την ιστορία του τόπου, τον κρόκο που συμβολίζει τη φύση της περιοχής, το λουλούδι που συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς και στοιχεία που ενώνουν την τοιχογραφία με τον περιβάλλοντα χώρο.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2018 κοσμούν δημόσιους χώρους της πόλης 6 ακόμη έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας.
εντελως εκτος τοπου κ χρονου το γκραφιτι. παρωχημενο. κριμα γιατι αντι να κοσμει θα “λερωνει” την πολη εκει που θα τοποθετηθει
Αν το έκανε άλλη δημοτική αρχή όμως θα ήταν σούπερ ε;
Ενώ αν το έκανε άλλη δημοτική αρχή θα ήταν καλό ε;
Πολύ άσχημο όντως παρωχημενο. Το πρώτο σχέδιο που είχε επιλεγεί ήταν απίστευτα όμορφο. Εύχομαι ο νέος δήμαρχος να μην επιτέψει και φυσικά να μην προτείνει κάτι ακόμα χαμηλώτερης αισθητικής, πράγμα το οποιο πολύ φοβάμαι…
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ!!!
Αντί να σβήσουν τα γκράφιτι και τα επαίσχυντα συνθήματα στους τοίχους της κεντρικής πλατείας που την βρωμιζουν και να την συντηρήσουν όπως πρέπει, ασχολούνται με γελοιογραφίες….Εκτός τόπου και χρόνου δυστυχώς η δημοτική αρχή…
Φίλε μου το graffiti (γκραφίτι) όπως σωστά λέγεται είναι μορφής τέχνης τώρα αν σε κάποια γεροντιστικα και παλιακα μυαλά δεν αρέσει δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.