kozan.gr: Τη σημαντικότητα της δημιουργίας Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γ.Ν. Κοζάνης επισημαίνει, γι’ ακόμη μια φορά, ο Καρδιολόγος, Επιμελητής Β’, του Γ.Ν. Κοζάνης, Ε. Κουλούρης (Βίντεο)

7 Οκτωβρίου 2019
19:43

 

Τη σημαντικότητα της δημιουργίας Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γ.Ν. Κοζάνης επισημαίνει, γι’ ακόμη μια φορά, ο Καρδιολόγος, Επιμελητής Β’, του Γ.Ν. Κοζάνης, Ε. Κουλούρης. Όπως γράφει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: “Μετά από 72 ώρες εφημερίας, μπορώ να πω πως είμαι περήφανος που αντιμετώπισα με σθένος, έναν συμπολίτη μας 62 χρονών, ο οποίος ήρθε με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Όμως, για να τον σταθεροποιήσω έπρεπε να τον επαναφέρω από επαναλαμβανόμενες ανακοπές,τις οποίες, είτε τις αντιμετώπιζα με καρδιακές συμπιέσεις + φάρμακα, και παράλληλα του χορηγήσα 29(είκοσι εννέα) φορές ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του απινιδωτή (ισάριθμες κοιλιακές μαρμαρυγές) και να τοποθετήσω εξωτερικό προσωρινό βηματοδότη…Όλα αυτά σε διάστημα 3,5 με 4 ώρες, κατά τις οποίες ο ασθενής “έφευγε” και εμείς τον επαναφέρναμε πίσω. Χώρια και άλλοι 2 ασθενείς που προσήλθαν με έμφραγμα. Θέλω, λοιπόν, να αδράξω την ευκαιρία και να κρούσω για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ τον κώδωνα του κινδύνου λόγω έλλειψης Αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Γ.Ν. Κοζάνης. Με την δημιουργία του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου, συμπολίτες μας με εμφράγματα που προσέρχονται σε καθημερινή βάση, θα αντιμετωπίζονταν πιο άμεσα και χωρίς επιπλοκές”.

6 σχόλια

  • Για αιμοδυναμικό εργαστήριο δεν υπάρχουν χρήματα. Για μισθούς πέντε βουλευτών όμως βρίσκουν χωρίς πρόβλημα..

  • Ο τοπικος πορος να παει ολος στη δημιουργια αιμοδυναμικου εργαστηριου. Τι περιμενει ο περιφερειαρχης; Τα καρναβαλια και τα μπρε μπρε μπρε;

  • για τα καρναβαλια ειμαστε πρωτοι
    μπορει ο αξιοτιμος γιατρος να μας πει το κοστος;;;
    για να ξερουμε πως μπορουμε να βοηθησουμε

    • Το θέμα δεν είναι μόνο η αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού αλλά και η μετέπειτα στελέχωση του τμήματος με επεμβατικούς καρδιολόγους και νοσηλευτές για να μπορεί να λειτουργήσει.
      Και επειδή θα απαντήσει κάποιος πως μπορεί να μεταφερθούν οι ασθενείς στην Βέροια, Θεσσαλονίκη ή και Ιωάννινα να τους απαντήσουμε πως ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικός παράγων για την επιβίωση του ασθενή.

  • Γιατρέ συγχαρητήρια! Τι υποδομές χρειάζονται, τι υποστήριξη και τι συνολικό κόστος δημιουργίας και λειτουργίας έχει μια τέτοια μονάδα; Υπάρχει κάποια σχετική μελέτη; Δημοσιοποίησέ τα για να γίνει το πρώτο βήμα.

  • Μετά από 72 ώρες …μετά από 72 ώρες. πόσες φορές πρέπει να το διαβάσεις για να εμπεδώσει το μυαλό σου πόσο μεγάλο έργο κάνουν αυτοί οι άνθρωποι..άνθρωποι που υπερβαίνουν τα όρια τους.δεν υπάρχει εξοπλισμός δεν υπάρχει επαρκείς προσωπικό και όμως αυτοί είναι εκεί και κάνουν κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούν.για να μπορούμε όλοι εμείς να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή ,αναπασα στιγμή ότι τα πράγματα θα αλλαξουν..ένα μεγάλο μπράβο …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι