Πρόταση για φωτοβολταϊκό πάρκο 1 GW για την παραγωγή υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες

11 Οκτωβρίου 2019
17:50

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η πρόταση της Δυτικής Μακεδονίας για εφαρμογές και επενδύσεις στην τεχνολογία υδρογόνου. Η πρόταση της Ελλάδας αφορά την περιοχή της Δ. Μακεδονίας και περιλαμβάνει τη δημιουργία παραγωγικής υποδομής υδρογόνου ισχύος 1 GW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά) για αποθήκευση και χρήση στις μεταφορές και την τηλεθέρμανση.

Η πρόταση παρουσιάστηκε επισήμως και αναλύθηκε στους ειδικούς από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Κασαπίδη. Η τεχνολογία παραγωγής υδρογόνου που προτείνεται είναι από τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες παγκοσμίως, ενώ η ενεργειακή ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που προτείνεται για την παραγωγή του υδρογόνου είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

 

www.zougla.gr

7 σχόλια

    • καμια δεκαρια χιλιαδες μουνιμοι να λιαζονται μαζι με τα φωτοβολταικα, να παιρνουν τσαμπα ρευμα και συνταξη στα πενηντα κτλπ κτλπ κτλπ…. ικανοποιημενος τωρα?

  • Για να υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας του εγχειρήματος, χρειάζονται σοβαροί και επαρκείς επιστήμονες με τεχνογνωσία ώστε να μελετήσουν το θέμα και να κάνουν αξιόπιστες προτάσεις. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να το αναλάβουν περιφερόμενοι υποτιθέμενοι επιστήμονες.

  • Δεν είναι κακό. Τουλάχιστον έτσι θα διασφαλιστεί η τηλεθέρμανση.
    Το πρόβλημα όμως της ανάπτυξης παραμένει. Σε αυτή τη διαδικασία (φωτοβολταϊκά και υδρογόνο) δεν θα υπάρξει ιδιαίτερος αριθμός θέσεων εργασίας.

    • Η λειτουργία της τηλεθέρμανσης μπορεί να διασφαλιστεί με πολλούς τρόπους. Το ερώτημα είναι με τι ενεργειακή απόδοση και κατά συνέπεια τι οικονομικό κόστος (συμπεριμβαλομένου του περιβαλλοντικού μια και αυτό πλέον κοστολογείτα); Το συζητάμε μια μόνο πρόταση είναι σαν ποντάρουμε όλα τα λεφτά μας σε μια παρτίδα τζόγο.

  • Καμία επένδυση δεν μπορεί να παράξει ισοδύναμες θέσεις απασχόλησης με την ΔΕΗ στην περιοχή. Επίσης τ τεχνολογία και η πρόοδός της απαξιώνει διαρκώς, παγκοσμίως, τις παραδοσιακές θέσεις εργασίας. Η περιοχή πρέπει να εξελίξει το εργατικό δυναμικό της, να εκπαιδεύσει σε νέες ικανότητες τους εργαζόμενους και να αξιοποιήσει ότι της έδωσε η φύση πέρα από το κάρβουνο. Μη ζητάμε μαγικές λύσεις, δεν υπάρχουν! Να εργαστούμε σκληρά και συντεταγμένα πρέπει.

  • Εύχομαι να υλοποιηθούν αυτό και παρόμοια project για το καλό της περιοχής έχοντας πάντα στο νου ότι η μεταλιγνιτικη περίοδο άρχισε και οι συνέπειες της θα φανούν τα αμέσως επόμενα χρόνια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.