Δ. Σαββόπουλος για σήραγγα Κλεισούρας: «Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ»

16 Οκτωβρίου 2019
14:31

Συνέντευξη για το θέμα της σήραγγας της Κλεισούρας, έδωσε σήμερα το πρωί στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93,6 ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος.

Αρχικά ο κ. Σαββόπουλος τόνισε την σημαντικότητα του έργου δηλώνοντας: «Είναι μια σημαντική απόφαση. Ξέρουμε όλοι τα οφέλει του συγκεκριμένου έργου για την ευρύτερη περιοχή, τόσο της Καστοριάς, όσο της Φλώρινας μέσω του Αμυνταίου, όσο και της Κοζάνης μέσω της Πτολεμαΐδας» και συμπλήρωσε: «πιστεύω πως είναι η κατάλληλη ευκαιρία και στιγμή για το συγκεκριμένο έργο. Αν δεν υλοποιηθεί τώρα δεν θα γίνει ποτέ»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς μίλησε και για την διαδικασία: «Είναι ένα μεγάλο έργο και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να βρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση με μια εταιρία όπως είναι η Εγνατία, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτού του είδους τις κατασκευές. Μην έχουμε τα προβλήματα όπως με το φράγμα του Νεστορίου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς πιστεύω δεν θα είναι σε θέση να μπορεί να το επιβλέψει. Δεν πρέπει να λέμε ότι μπορούμε να επιβλέψουμε ένα τόσο μεγάλο έργο. Πιθανόν να χρειαστεί και η εκχώρηση όσο αναφορά τη διαδικασία της δημοπράτησης, σίγουρα και της επίβλεψης και οι πληρωμές θα γίνονται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλα έργα θεωρούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά που είναι άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Για να πάρει την προέγκριση δημοπράτησης θα πρέπει να έχουμε και την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των Βρυξελλών το οποίο μπορεί να μας καθυστερήσει από τρεις έως έξι μήνες. Εφόσον όλα πάνε καλά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είμαστε σε φάση δημοπράτησης».

Μάλιστα, ο κ. Σαββόπουλος επισήμανε ότι το μόνο απόλυτα ώριμο έργο αυτήν τη στιγμή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η σήραγγα της Κλεισούρας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου στον Χρήστο Νατσούλη

sentra.com.gr

10 σχόλια

  • Κάντε πρώτα μία μελέτη σκοπιμότητας και μετά βλέπουμε.

    10 χρόνια μετά το πρώτο σοκ της κρίσης και μυαλό δεν έχουμε βάλει. Συνεχίζει να μας αρέσει να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα σε έργα χωρίς νόημα.

      • Η ύπαρξη και μόνο των περιφερειακών πανεπιστημίων και μόνο είναι σπατάλη, πόσο μάλλον τα νέα κτήρια στην Κοζάνη.

        • Ε τότε ας πηγαίνουν και οι υπόλοιποι φοιτητές στο ΑΠΘ, να φτάσει τους 100 χιλιάδες από τους 60 χιλιάδες που έχει σήμερα. Για να μην “σπαταλούμε” χρήματα. Δεν ξέρω αν στο είπαν, αλλά φιλελεύθερος δεν σημαίνει μωρός…

  • Ποιος θα πληρώσει τα κιτσάτα έργα δε λέει κανείς. Η δυτική μακεδονία γέμισε δρόμους, αντε να κάνουμε τρύπα και στην Κλεισούρα για το βίτσιο Καστοριανών – Καϊλαριωτών.

    Μια σοβαρή προσεγγιση ανάπτυξης για την περιοχή μεχρι σήμερα δεν ειδαμε.

    Ντροπή!

  • Άμα έχεις μια σοβαρή και ανεξάρτητη οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας, να την καταθέδεις δημοσίως, αλλιώς κατασπαταλάς πολύτιμο δημόσιο χρήμα.

    Σας βαρεθήκαμε όλους εσάς τους παλαιοκομματικούς πολιτικάντηδες!

    • Για την Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ, τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Κρόκου υπάρχει ανεξάρτητη οικονομοτεχνική μελέτη σκοπιμότητας ή πρόκειται για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος;

  • Σας ποναει που το προχωραει ο Σαββοπουλος λεβεντες μου.Ολα τα μαθατε και για οικονομοτεχνικες μελετες ετσι;Αφηστε ρε την μιζερια σας,αφηστε να γινει ενα μεγαλο εργο που δεν εχει μεσα την μανα κοζανη αλλα την πτολεμαιδα,φιδια κολοβα.Μπραβο στον Σαββοπουλο και την ΝΕΑ περιφερειακη αρχη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.