Tέλος στις διαφορές μεταξύ του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», επιχείρησε να βάλει, με παρέμβασή του, με αφορμή τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου. Στην τρίωρη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού, στις 13/10/2019, η πρότασή του για τη λειτουργία (διαχείριση χώρων) του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού, υπερψηφίστηκε από την παράταξη της Συμπολίτευσης (12 ψήφοι) και από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (1 ψήφος). Καταψηφίστηκε από την παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης (4 ψήφοι). Ακολουθεί η τοποθέτηση του Δημάρχου:
“Το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού αποτελεί, διαχρονικά, σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, τη δημιουργία, την καλλιτεχνική έκφραση της κοινωνίας του Βελβεντού και παράλληλα φιλοξενεί σχεδόν το σύνολο των εκδηλώσεων αλλά και των συλλογικών διαδικασιών όλων των φορέων του τόπου. Φιλοξενεί επίσης μετακλητές εκδηλώσεις, όταν μας ζητείται.
Διαχρονικά τον χώρο διαχειρίζεται ο Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού και στεγάζονται τα πολλά τμήματά του, (Βιβλιοθήκη, χορευτικά, θεατρικό, φωτογραφικό, μπάντα, εφημερίδα κ.λ.π.).
Ο Μορφωτικός Όμιλος πριν κτιστεί το Πνευματικό Κέντρο στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Στο παλιό Καφενείο Σταμάτη (Τσιτσιρίκη), στο σπίτι Αφών Βασσάρα και στο σπίτι Αντωνιάδη που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο. Τα Δ.Σ. του ΜΟΒ επί προεδρίας Αργύρη Εμμανουήλ και Στέφανου Κολοβού το 1979 έθεσαν ως στόχο την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου. Η τότε Κοινότητα επί προεδρίας του αείμνηστου Γεωργίου Εμμανουήλ ανταποκρίθηκε με τη διάθεση οικοπέδου στο καμένο σχολειό, ο αείμνηστος Δ. Φυλακτός δώρισε ένα (1) εκατομμύριο δραχμές και τα Κοινοτικά & Δημοτικά Συμβούλια επί Γ. Τσιουκάνη και Μ. Μπελιά κατασκεύασαν το Πν. Κέντρο. Μεσολάβησε όμως η σημαντική συνδρομή του ΜΟΒ που συγκέντρωνε τότε χρήματα δωρητών για να ολοκληρωθεί το έργο. Το 1993 εγκαινιάστηκε και ήταν το πρώτο και μοναδικό σε όλο το Νομό Κοζάνης.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου (30/12/1993) παραχωρήθηκε η χρήση του χώρου στον Μορφωτικό Όμιλο για τα Γραφεία, για την βιβλιοθήκη και για όλα τα μέχρι τότε τμήματά του. Παράλληλα είχε παραχωρηθεί και ένα γραφείο στον Αθλητικό Σύλλογο Βελβεντού. Στην κοινή προσπάθεια ήμασταν όλοι μαζί, όσοι περάσαμε από τα Συμβούλια κι αργότερα μας τίμησαν οι πολίτες με την ψήφο τους στον Δήμο ή σε άλλους φορείς.
Με την πάροδο των ετών είχε παραχωρηθεί χώρος αποθήκευσης και πραγματοποίησης συμβουλίων σε συλλόγους, όπως η «Τσιούκα», Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, ο Ορειβατικός Σύλλογος παλιότερα αλλά και σε άλλους. Επί της ουσίας όμως το Πνευματικό Κέντρο ταυτίστηκε απολύτως με τον Μορφωτικό Όμιλο κι από το 1993 μέχρι σήμερα αυτό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Κανένας δεν σκέφτηκε ούτε επιχείρησε να παραγκωνίσει τον ΜΟΒ στις δραστηριότητές του. Όλοι οι άλλοι φορείς απλά είχαν την απαιτούμενη εξυπηρέτηση για τις εκδηλώσεις ή τις συνεδριάσεις τους.
Τα τελευταία δύο χρόνια ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ» με προίκα την επί πολλά χρόνια συντεταγμένη χορωδία του ΜΟΒ. Ακολούθως ο Σύλλογος ίδρυσε και μικρά τμήματα εκμάθησης οργάνων, ως τμήματα μουσικής σχολής, ανταγωνιστικά προς τα τμήματα του ΜΟΒ. Ο Σύλλογος ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ έκανε και κάνει χρήση του χώρου του Πν. Κέντρου κι αυτό δημιούργησε μια σημαντική τριβή με τον ΜΟΒ. Έχει δημιουργηθεί μια πρωτοφανής κατάσταση όσον αφορά στη διαχείριση του χώρου, η οποία δεν τιμά ούτε τον πολιτισμό ούτε την κοινωνία μας.
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» με απόφαση του πρώην Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του ενιαίου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, του κ. Φώτη Ζυγούρη έλαβε καλλικρατική άδεια να χρησιμοποιεί το Γραφείο του Διοικητικού Συμβουλίου αποκλειστικά ως δικό του χώρο, σε αντίθεση με κάθε άλλον φιλοξενούμενο φορέα εκτός του ΜΟΒ. Επίσης εξασφάλισε να έχει γραπτή, καλλικρατική άδεια χρήσης κάποιων χώρων του Πνευματικού Κέντρου αφαιρώντας ζωτικό χώρο από τη δράση των τμημάτων του ΜΟΒ. Εδώ και πολύ καιρό (κοντά δυο χρόνια) όλα κανονίζονται από την ενιαία Κοινωφελή Επιχείρηση Σερβίων-Βελβεντού, (με έδρα τα Σέρβια), που ελάχιστη σχέση έχει με το χώρο και τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Κατάπληκτοι ακούσαμε τον κ. Ζυγούρη σε μια συνέλευση εδώ σ’ αυτόν τον χώρο να μας εξηγεί ότι είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δίνοντας έτσι μαζί με την άδεια χρήσης στις «Βελβεντινές Φωνές» και το στίγμα για το πώς αντιμετώπιζε τον τοπικό μας πολιτισμό. Θα μπορούσε η διαχείριση αυτή να ρυθμιστεί με ενδοσυνεννόηση μεταξύ ΜΟΒ, των Βελβεντινών Φωνών και του πρ. Τοπικού Συμβουλίου Βελβεντού (με Πρόεδρο τον Δ. Πιτσιάβα). Αυτό βέβαια δεν έγινε. Αντ΄αυτού έβαλαν διαχειριστή τον Καλλικρατικό Δήμο, όταν ολόκληρη η κοινωνία έκανε αγώνα για την αποδέσμευση από τον Καλλικράτη. Πρωτόγνωρα πράγματα για την αυτοδιοίκηση του τόπου μας και για την διαχρονική αξία του μοναδικού φάρου του πολιτισμού μας που για τη συλλογική συνείδησή μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ΜΟΒ.
Συμπληρωματικά πρέπει να αναφέρουμε και τα εξής: Ο Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού είχε στην ιδιοκτησία του το Τουριστικό Περίπτερο «ΜΕΤΟΧΙ» το οποίο εκμίσθωνε σε ιδιώτες και είχε ένα σημαντικό έσοδο για τις δράσεις του. Το 1995 παραχώρησε στο Δήμο Βελβεντού το «ΜΕΤΟΧΙ» για να κατεδαφιστεί και στη θέση του να γίνει το σημερινό νέο τουριστικό περίπτερο. Υπήρξε τότε συμφωνία μεταξύ του Δήμου και του Μορφωτικού Ομίλου ότι τα έσοδα που έχανε ο ΜΟΒ από τα ενοίκια θα τα ελάμβανε με μορφή επιχορήγησης από τον Δήμο. Αυτό τηρήθηκε μέχρι το 2010. Ο ενιαίος Δήμος Σερβίων-Βελβεντού από το 2011 δεν έλαβε υπόψη αυτήν την συμφωνία και δεν στήριξε οικονομικά τον ΜΟΒ. Επί της ουσίας ο ΜΟΒ σήμερα είναι έμμεσος χρηματοδότης του Δήμου κι αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε επιπρόσθετα στην συνολική του συμβολή στην τοπική μας κοινωνία.
Ως νέα Δημοτική Αρχή στις 1/9/2019 κληρονομήσαμε, ως μη όφειλε, αυτό το πρόβλημα και τόσο πριν, όσο και αφότου αναλάβαμε τα καθήκοντά μας προσπαθήσαμε να ερευνήσουμε τα δεδομένα ώστε να δώσουμε κάποια νόμιμη λύση, έχοντας υπόψη και τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Παρά την επανασύσταση του Δήμου το Πνευματικό Κέντρο συνεχίζει να διοικείται τυπικά από την ενιαία Κοιν. Επιχείρηση Σερβίων-Βελβεντού. Στο Δ.Σ. συμμετέχουμε με τρία μέλη (Μ. Στεργίου, Ζ. Ζορζοβίλης & Ζ. Παπαδημητρίου) επί συνόλου εννιά μελών. Αυτή η διοίκηση μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια σύμφωνα με το Νόμο, αν και πρόθεσή μας κοινή με τον νέο Δήμο Σερβίων είναι να συσταθούν δυο κοινωφελείς επιχειρήσεις, μία δηλαδή ανά Δήμο, στο πρώτο εξάμηνο, αφού πρώτα τακτοποιήσουμε τα σημαντικά χρέη που κληρονομήσαμε από την ως τώρα καλλικρατική διαχείριση.
Για να στηρίξουμε τοπικά τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου εκ μέρους του Δήμου συστήσαμε προσωρινή διαπαραταξιακή επιτροπή, γνωμοδοτική κυρίως, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου. Προεδρεύει ο Αντιδήμαρχος Ζήνων Ζορζοβίλης. Αν και καθήκον της επιτροπής είναι να ασχοληθεί με το συμμάζεμα και τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, έχει εδώ κι ένα μήνα που ασχολείται μόνο με τη διαχείριση των χώρων, λόγω τριβής μεταξύ των τμημάτων του ΜΟΒ και του φιλοξενούμενου φορέα «Βελβεντινές Φωνές».
Ζητήσαμε τα νομιμοποιητικά έγγραφα των απασχολούμενων των δυο φορέων. Ο λόγος που ζητήσαμε αυτά τα δικαιολογητικά ήταν για να μην κινδυνεύει να ελεγχθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση και κατ’ επέκταση ο Δήμος που την χρηματοδοτεί αν φιλοξενεί αδήλωτη ενδεχομένως εργασία. Τα πρόστιμα για τον φορέα για κάθε εργαζόμενο που δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα είναι 10.000 € ενώ ο ίδιος ο εργαζόμενος πληρώνει 500€. Ο ΜΟΒ μας κατέθεσε τα πάντα εξ αρχής και μας έδειξε τα πτυχία των κλασσικών οργάνων, όπως λέει ο νόμος. Οι «Βελβεντινές Φωνές» μας έφεραν ορισμένα από τα δικαιολογητικά στην αρχή. Δεν μας επιδείχτηκαν τα πτυχία των δασκάλων για τα κλασσικά όργανα και εκκρεμεί η άδεια του ενός δασκάλου από την δημόσια υπηρεσία που απασχολείται. Θα κατατεθεί από τον ίδιο μόλις ληφθεί.
Η Επιτροπή του Πνευματικού Κέντρου είδε όλα τα μέχρι σήμερα στοιχεία κι έχει καταλήξει σε δική της πρόταση, και γνωμοδοτεί να αναδιανεμηθεί η χρήση του χώρου δίνοντας την αναγκαία προτεραιότητα στον ιστορικό σύλλογο ΜΟΒ και τη δυνατότητα στο Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» να προσαρμοστούν στους εναπομείναντες διαθέσιμους χώρους και χρόνους κάνοντας αλλαγές ωρών & ημερών μαθημάτων.
Σήμερα φέρνουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να καταλήξει στη δική του πρόταση, την οποία θα στείλουμε στη Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Σέρβια για να την αποδεχτεί τυπικά και να της προσδώσει μορφή απόφασης και κανονισμού λειτουργίας, όπως οφείλει.
Καλούμαστε λοιπόν σήμερα να δώσουμε ένα τέλος σε μια κατάσταση, η οποία παρουσιάζεται αδιέξοδη και κυρίως έχει ήδη επηρεάσει αρνητικά την κοινωνία μας και κυρίως ομάδες νέων παιδιών, τα οποία επιθυμούν να συμμετέχουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Καλλιεργήθηκε μια αντίληψη ανταγωνισμού που έχει ανεπιθύμητο αντίχτυπο στη νεολαία μας. Και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα.
Παράλληλα ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ορθολογική και νόμιμη λειτουργία του χώρου, όσον αφορά στην παρουσία εκπαιδευτών-δασκάλων και την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας με άδειες και πτυχία όπου αυτά απαιτούνται σε έναν κοινόχρηστο Δημοτικό χώρο, διότι έχουμε ελέγξιμη ευθύνη για κάθε μη νόμιμη χρήση.
Με βάση τα παραπάνω εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά που ομόφωνα αποφάσισε η παράταξή μας και είναι τα εξής:
1.-Σύμφωνα με την εθιμοτυπία και κυρίως σύμφωνα με τα πρακτικά του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου από 30/12/1993, που δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, στο Πνευματικό Κέντρο θα φιλοξενούνται πρώτα οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού. Ο ΜΟΒ οφείλει να διοργανώνει διαρκώς εκπαιδευτικά προγράμματα τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
2.-Στο Γραφείο Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου θα στεγάζεται και θα λειτουργεί η αρμόδια προσωρινή Επιτροπή Πνευματικού Κέντρου και αργότερα η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δικού μας Δήμου. Στο γραφείο αυτό επίσης θα φυλάσσονται τα αρχεία. Το Γραφείο αυτό ως χώρος οφείλει να επιστραφεί από το Σύλλογο «Βελβεντινές Φωνές» άμεσα στην Επιτροπή του Πνευματικού Κέντρου.
3.-Στον ίδιο χώρο, εφόσον ζητηθεί και υπάρχει η δυνατότητα, θα μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι να έχουν (όπως και έχουν μερικοί) ειδικό χώρο αποθήκευσης αρχείων και υλικών (ντουλάπες). Λόγω στενότητας των χώρων δεν υφίσταται δυνατότητα παραχώρησης γραφείου σε μεμονωμένο φορέα πέραν των αρχικώς εγκατεστημένων και συγκεκριμένα του ΜΟΒ και του Αθλητικού Συλλόγου. Κανένας άλλος Σύλλογος ή Σωματείο δεν δικαιούται διαφορετικής μεταχείρισης. Από αυτό δεν μπορούν να εξαιρούνται οι «Βελβεντινές Φωνές».
4.-Η κεντρική αίθουσα (το αμφιθέατρο) προορίζεται προς το παρόν για τη διενέργεια συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου και για την πραγματοποίηση κάθε μορφής μαζικών εκδηλώσεων από φορείς και ιδιώτες. Σε περίπτωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες απαιτούν και πρόβα, ο χώρος θα διατίθεται και μια επιπλέον ημέρα και κατόπιν συνεννόησης και περισσότερες ημέρες αποκλειστικά και μόνον για πρόβες.
5.-Για την διαχείριση του χώρου υπεύθυνη θα είναι η προσωρινή επιτροπή Πνευματικού Κέντρου, η οποία θα ελέγχει και το βαθμό πληρότητας του χώρου και αργότερα η Διοίκηση της Κοινωφελούς που θα συσταθεί από το Δήμο μας.
6.- Με τα ως τώρα δεδομένα ως κοινωνία οφείλουμε να διασφαλίσουμε πρωτίστως στον ΜΟΒ, την απρόσκοπτη συνέχειά του και εισηγούμαστε οι «Βελβεντινές Φωνές» να προσαρμοστούν στα δεδομένα των λοιπών συλλόγων που χρησιμοποιούν τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου. Μπορούν να κάνουν πρόβες στους χώρους του υπογείου εφόσον δεν χρησιμοποιούνται από τον ΜΟΒ κάνοντας μεταβολές στο πρόγραμμά τους. Μπορούν να κάνουν εμφανίσεις στο αμφιθέατρο όπως όλοι οι φορείς. Μπορούν τέλος να έχουν μία ντουλάπα για να φυλάγουν τα αρχεία τους όπως και οι όλοι οι άλλοι φιλοξενούμενοι φορείς.
7.-Σε κάθε άλλη περίπτωση, είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε κάθε πρόταση που θα μας τεθεί από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» και που θα αφορά την στέγαση των συλλογικών του δραστηριοτήτων εκτός του Πνευματικού Κέντρου, επειδή θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε συλλογική προσπάθεια και ιδίως στον ευαίσθητο χώρο του πολιτισμού.
8.-Θα ευχόμασταν να υπήρχε ένας και μοναδικός Πολιτιστικός Σύλλογος στο Βελβεντό, ο ΜΟΒ, ώστε η πορεία στο μέλλον να εγγυάται τη διαρκή και ενιαία μεγέθυνση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας. Θα ευχόμασταν επίσης αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την επανασύσταση του Δήμου να ασχολούμασταν με τα αναρίθμητα προβλήματα του Δήμου και του κοινού μας χώρου, αντί να αναλώνουμε ατελείωτες ανθρωποώρες με το πρόβλημα των χώρων του Πν. Κέντρου. Αλλού έπρεπε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας.
Θα τολμήσω να προτείνω στις «Βελβεντινές Φωνές» να κάνουν την υπέρβαση και να συνενωθούν με τον ιστορικό ΜΟΒ, κρατώντας την αυτονομία τους ως τμήμα. Τα διαδικαστικά μπορούν να τα λύσουν οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο φορέων. Ως δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, της οποίας καθήκον είναι να συνενώνει κι όχι να συντηρεί τον διχασμό στην κοινωνία, θέλω να απευθυνθώ στα μέλη των «Βελβεντινών Φωνών» και να προτείνω να ξανασκεφτούν τη λειτουργία τους και τον ανταγωνισμό που δημιουργήθηκε στην τοπική Κοινωνία από αυτήν την διάσπαση. Έναν ανταγωνισμό που δημιουργεί προπαντός στρεβλό και διχαστικό κλίμα στη νέα γενιά παραγνωρίζοντας την ιστορικότητα, το κύρος, το βάρος και τον συμβολισμό του Μορφωτικού μας Ομίλου στην πολιτισμική πορεία αυτής της κοινωνίας. Αυτόν το φορέα τον υπηρέτησαν γενιές και γενιές βελβεντινών. Πέρασαν διοικήσεις και συμβούλια και κανένας δεν σκέφθηκε να τον διασπάσει. Αντιμετωπίστηκαν πολλές φορές και κρίσεις και δυσκολίες και ο ΜΟΒ παρέμεινε όρθιος και αρραγής σε πείσμα των καιρών. Ως ένα Σχολείο συμπληρωματικής παιδείας λειτούργησε για τους γονείς μας, για μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για τα παιδιά μας και για τις γενιές που έρχονται. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ΜΟΒ να καταπέσει. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι μας.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο κάθε ένας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς την καθημερινή τριβή και έχοντας στο μυαλό του το μέλλον.
Ως γεγονός πάντως η σημερινή κατάσταση καταγράφεται αρνητικά στο κοινό μας βίωμα και σ΄ αυτό έχουμε ευθύνη κατ’ αναλογία όλοι μας. Ας κάνουμε το επόμενο βήμα.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
13/10/2019″
Δυστυχώς στην εισήγηση-πρόταση δεν αναγράφονται τα εξής.
1) Το πνευματικό κέντρο Βελβεντού διαθέτει 13 χώρους στο υπόγειο. Από αυτούς, 2 αποτελούν οι τουαλέτες, 2 είναι οι χώροι του καυστήρα και των δεξαμενών καυσίμου. Ο μορφωτικός όμιλος έχει την αποκλειστική χρήση των 6 από τους εναπομείναντες 9 χώρους κυρίως για αποθήκευση παλαιών ή άλλων υλικών του. Στους υπόλοιπους 3 χώρους εβδομαδιαίως πραγματοποιούν πρόβες τα τμήματα του ΜΟΒ και του συλλόγου Φίλων Μουσικής Βελβεντινές Φωνές.
2) Στο ισόγειο του πνευματικού κέντρου υπάρχουν 4 χώροι. Η κεντρική σκηνή που εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια χρησιμοποιείται εβδομαδιαίως από τα πολυπληθή τμήματα των συλλόγων. Κάθε Δευτέρα απόγευμα από τα τμήματα χορωδίας, κάθε Τρίτη απόγευμα από τα χορευτικά τμήματα ενηλίκων, κάθε Τετάρτη απόγευμα από τα τμήματα χορωδίας και κάθε Σάββατο πρωί από τα παιδικά χορευτικά τμήματα. Επίσης χρησιμοποιούνταν κατά καιρούς από τη θεατρική ομάδα του ΜΟΒ για τις πρόβες του τμήματος. 2 είναι οι βασικοί λόγοι χρήσης της. Α) Η σωματική ακεραιότητα των μελών των τμημάτων, Β) Λόγοι ασφαλείας καθώς η αίθουσα διαθέτει 2 πλαϊνές πόρτες εξόδου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι 3 εναπομείναντες χώροι είναι το φουαγιέ, μια μικρή αποθήκη και το γραφείο του συλλόγου Φίλων Μουσικής Βελβεντινές Φωνές που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το σύλλογο και για πρόβες των τμημάτων του συλλόγου.
3) Στον πάνω όροφο του πνευματικού κέντρου υπάρχουν 6 χώροι. Από αυτούς, 1 αποτελούν οι τουαλέτες, 1 είναι τα μηχανήματα ήχου και φώτων της κεντρικής σκηνής. 1 χώρος είναι το γραφείο του αθλητικού συλλόγου τον οποίο εβδομαδιαίως χρησιμοποιούν τμήματα του ΜΟΒ, 1 είναι το γραφείο συνεδριάσεων το οποίο εβδομαδιαίως χρησιμοποιούν τμήματα του ΜΟΒ καθώς διαθέτει πιάνο ιδιοκτησίας του,1 είναι το γραφείο του ΜΟΒ και 1, ο μεγαλύτερος, είναι η βιβλιοθήκη του ΜΟΒ. Στους 2 τελευταίους αποκλειστική χρήση έχει ο ΜΟΒ.
Ζ.Ν.Ι
Ωραίος και δίκαιος ο Στεργίου. “Οι Βελβεντινές Φωνές” θα ατονίσουν στην πορεία μπροστά στην ιστορικότητα και την επιρροή του Μ.Ο.Β. στην κοινωνία του Βελβεντού.
Γυρνά απ’ το άλλο πλευρό ροχαλίζεις!!!!
Αγαπητέ “Ανώνυμε 21:16”, φαίνεται η “επιρροή” του ΜΟΒ. Ξεκάθαρα. Ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τις επιτυχίες των “Βελβεντινών φωνών”. Ποιά παρέμβαση του δημάρχου για να τελειώσουν οι διαφορές??? Αν αυτό που επιχειρεί ο δήμαρχός σας είναι γεφύρωμα, μάλλον απέχετε παρασάγγες από τη γέφυρα.
Ξυπνάτε ορέ!!! Δεν υπάρχει εξέλιξη έτσι.
Κοζανίτης.
Αγαπητέ “Ανώνυμε 21:16”, φαίνεται η “επιρροή” του ΜΟΒ. Ξεκάθαρα. Ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τις επιτυχίες των “Βελβεντινών φωνών”. Ποιά παρέμβαση του δημάρχου για να τελειώσουν οι διαφορές??? Αν αυτό που επιχειρεί ο δήμαρχός σας είναι γεφύρωμα, μάλλον απέχετε παρασάγγες από τη γέφυρα.