kozan.gr: Διευκρινήσεις και συγγνώμη από τον κ. Στέλιο Μιχούλα σχετικά με την τοποθέτησή του στη συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη τόπος να ζεις” – H επιστολή του στο kozan.gr

21 Οκτωβρίου 2019
17:48
Κανένα σχόλιο

 

Σχετικά με την τοποθέτηση μου ή καλύτερα μέρους της τοποθέτησης μου στην συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη τόπος να ζεις” οφείλω μερικές διευκρινίσεις:

-Όταν λέω ότι το επίπεδο των πολιτών είναι χαμηλότερο από αυτό που νομίζουμε ότι είναι προφανώς εννοώ το πολιτικό επίπεδο και μόνο. Είναι γνωστό ότι λαϊκιστής δεν υπήρξα ποτέ και ούτε θα γίνω ποτέ.

-Όταν λέω ότι οι άνθρωποι της Κίνησης έχουν ένα επίπεδο το εννοώ πολιτικά και μόνο.

-Όταν λέω ότι ο μέσος δημότης δεν κινείται κοντά στο επίπεδο της κίνησης λέω κάτι το προφανές. Αν κινούνταν εκεί η κίνηση θα είχε κερδίσει τις εκλογές , δεν θα τις είχε χάσει.

-Δεν θεωρώ δημότες άλλων Δήμων ότι έχουν υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το αντίθετο μάλιστα .Με αφορμή το αποτέλεσμα των τελευταίων Ευρωεκλογών είχα δηλώσει ότι “ο σοφός ελληνικός λαός δεν θεώρησε τον Γιώργο Γραμματικάκη άξιο να τον αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη”. Το πολιτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών συνολικά θεωρώ ότι έχει ένα θέμα. Είναι μια υποκειμενική προσωπική θεώρηση.

Στην “είδηση” της τοποθέτησής μου η οποία δημοσιεύτηκε στο kozan.gr, αν και αναφέρεται στο γραπτό κείμενο η ως άνω τοποθέτησή μου ως ένα από τα αίτια της ήττας της κίνησης δεν αναφέρονται τα υπόλοιπα. Κυρίως δεν αναφέρεται αυτό που ονομάζω πρωτεύον. Αξίζει λοιπόν να τα αναφέρω εδώ :

Δευτερεύοντα: <η κακή σχέση με τους πολίτες >

<η δραστική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου>.

Πρωτεύον : ο εναγκαλισμός με το Σύριζα.

Νιώθω την βαθιά ανάγκη εκτός των διευκρινίσεων να απολογηθώ και να ζητήσω συγγνώμη από τους εξής :

Τους δημότες της Κοζάνης τους οποίους προφανώς αδικώ στον λόγο μου έτσι όπως τον εκφέρω.

Τους υπόλοιπους συνδυασμούς τους οποίους αν επίσης αδικώ έστω και εμμέσως έτσι όπως τοποθετούμε. Δηλώνω ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που τους απαρτίζουν χαίρουν της προσωπικής μου εκτίμησης. Επίσης λόγω των προσωπικών μου αδιαπραγμάτευτων πεποιθήσεων και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου εκ των πραγμάτων έχει την εκτίμησή μου συνοδευόμενη από την ευχή μου για την επιτυχία στο έργο της. Εξυπακούεται ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει άμεσα και την βοήθεια μου αν και όποτε μου ζητηθεί .

Κλείνω ζητώντας να γίνει αποδεκτή η συγγνώμη μου συνοδευόμενη από τις απαραίτητες διευκρινίσεις και την δέσμευση μου να είμαι πιο προσεκτικός όταν εκφέρω δημόσιο λόγο.

Μιχούλας Στέλιος