Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.
Ο συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Οικονομίας και Ανάπτυξης,βουλευτής Μίμης Δημητριάδης ,δήλωσε :
«Το πρόγραμμα που βρίσκεται στο επίκεντρο του στρατηγικού μας σχεδιασμού για μιά Οικονομία της Γνώσης, στοχεύει στην στήριξη και προώθηση της εφαρμοσμένης Έρευνας, της καινοτομίας και την σύνδεση της με την παραγωγή.
Είναι κομβικής σημασίας η αξιοποίηση του επιστημονικού και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.Είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για μιά επιτυχή παραγωγική ανασυγκρότηση.
Στηρίζουμε την τεχνολογική αναβάθμιση των μικρών επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση έντασης τεχνολογίας που θα παράξουν προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.Επίσης οι νέοι επιστήμονες θα παραμείνουν στην χώρα μπολιάζοντας με τις γνώσεις και το ταλέντο τους την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας».
Αιτήσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες: α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους. Η δράση θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α’ Κύκλο η Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.
θα ξεκινήσει ενημερώσεις ο βουλευτής;
Αν βρεί τα χαρτιά της ομιλίας του και θέση στο πεζοδρόμιο για να παρκάρει, πολύ πιθανόν…
καλό !!!!!!!
Κάλιο αργά παρά ποτέ…
αλλά και 42.000.000 για τις περιφερειες Δυτικής Μακεδονίας,Κρήτη,Πελοπόννησος,Ιόνια νησια και Βόρειο Αιγαίο δεν τα λες και πολλά…
Γιατί πότε εξάντλησε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αυτά που της αναλογούσαν και δεν θα φτάσουν τώρα; το διαβάσατε το πρόγραμμα; αφορά λίγες και καλές επιχειρήσεις.
ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε την έρευνα του εργατικού δυναμικού για το δ΄ τρίμηνο του 2016.
Οι εκτιμήσεις που παρουσιάζονται βασίζονται στην τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού και δεν είναι εποχικά διορθωμένες, σε αντίθεση με τα μηνιαία αποτελέσματα της έρευνας.
Ειδικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.648.565 άτομα και των ανέργων σε 1.123.990 άτομα.
Το ποσοστό της ανεργίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν 23,6%, έναντι 22,6% του προηγούμενου τριμήνου και 24,4% του αντίστοιχου τριμήνου 2015.
Η απασχόληση μειώθηκε κατά 2,4% σε σχάση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχάση με το δ΄ Τρίμηνο του 2015.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το δ΄ Τρίμηνο του 2015.
Στη Δυτική Μακεδονία το ποσοστό της ανεργίας βρέθηκε στο 31,2% έναντι 32,2% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, με την περιφέρειά μας να κρατά και πάλι τα…αρνητικά σκήπτρα ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Για αυτά θα ασχοληθεί ο βουλευτής ντίλερ!!!!!