kozan.gr: Ξεκίνησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 8/11, οι εκδηλώσεις “Μικρές ανέκδοτες ιστορίες”, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

8 Νοεμβρίου 2019
19:45

 

Μικρές ανέκδοτες ιστορίες” είναι ο τίτλος της νέας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών.Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζονται από επιστήμονες – ιστορικούς μικρές άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου μας, αποκαλυπτικές ωστόσο για το πώς ζούσαν, πώς σκέφτονταν, πώς ενεργούσαν δικοί μας άνθρωποι που έζησαν πριν από μας. Η σειρά των εκδηλώσεων ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης με τον κ. Γιάννη Μπουνόβα, εκπαιδευτικό, διδάκτορα παιδαγωγικής πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, ο οποίος παρουσίασε και σχολίασε τρεις επιστολές του 1929 και του 1933 ενός Κοζανίτη μετανάστη στη Νέα Υόρκη προς τους δικούς του στην γενέτειρα, μέσα απ’ τις οποίες προκύπτουν πολλά και σημαντικά στοιχεία για την εποχή εκείνη. Την εκδήλωση συντόνισε ο Μιχάλης Πιτένης.

.

4 σχόλια

  • Ειναι σαφες οτι κατι λαθος κανετε αφου ουτε οι διοργανωτες δεν ανδιαφερονται ποςο μαλλον ο κοσμος
    Κατι εχει αλλαξει το 2020 αν δεν το καταλαβατε

  • Καταρχην απόλυτα λαθος μέρα και ώρα. Σάββατο απόγευμα ή ακόμα καλύτερα Κυριακή πρωί θα ήταν πολύ καλύτερα

  • Το πιθανοτερο για τις επιστολες αυτες ειναι να γραφτηκαν απο καποιον επαγγελματια γραφια της ελληνικης κοινοτητας εκει ο οποιος μπροστα σε μια ουρα μεταναστων τηρουσε ενα στοιχειωδες πρωτοκολλο γραφης επιστολων ,ηξερε ελληνικα αλλα μετεφερε στα γρηγορα μεσα σε μιση σελιδα τα ακρως απαραιτητα του υπαγορευοντος αποστολεα. Ετσι εξηγειται η απουσια αναφορων σε επαγγελματικα , κοινωνικα θεματα,σε συναισθηματα,σε εντυπωσεις πολιτισμικου σοκ της αμερικανικης κοινωνιας κ ζωης κλπ. Παντως η εκδηλωση ηταν ακρως ενδιαφερουσα κ επιτυχης. Συγχαρητηρια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.